dinsdag 5 juni 2018

Recept - Appelplaatkoek met havermout en abrikozenjam

Enige tijd geleden deelde ik met jullie het recept van een appelplaatkoek met havermout. Het bleek een favorietje te worden van veel lezers, leuk :). Voor afgelopen zaterdagavond bakte Peter er 2 met zijn eigen twist, nl. met een laagje abrikozenjam:

Heel simpel: Je volgt gewoon het recept en nadat je 2/3 van het deeg op de bodem hebt aangedrukt, smeer je met een lepel abrikozenjam eroverheen:


Peter ging voor een supersimpele variant, nl. appelschijfjes erop en kaneelsuiker er los overheen strooien ;)...

 Kruimels erop en bakken maar:


Mjammie, je ziet de jam er doorheen:

Zelf snijd ik het altijd iets anders, maar dit werden ook mooi lekker grote stukken. Invriezen gaat supersimpel. Leg een stukje van het (gebruikte) bakpapier ertussen, zodat het niet aan elkaar kleeft en stapel het gewoon op. Even op een bordje leggen en het is in een mum van tijd ontdooit. Ook gemakkelijk dus om van tevoren alvast te maken voor een verjaardag.

Evt. kun je voordat je het serveert nog wat (zelfgemaakte) poedersuiker er overheen strooien. 
Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete plaatkoek-recept?

3 opmerkingen:

  1. Lekker zeg! Zo'n plaatkoek lijkt me ook eenvoudig om te maken.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er heel lekker uit Adrianne!
    Jou Peter kan er wat van hoor!
    Leuk dat hij dit allemaal doet.
    Ga het gauw uit proberen.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doe vaak een laag huisgemaakte aardbeienjam ertussen! Yummie..

    BeantwoordenVerwijderen