Pagina's

vrijdag 30 augustus 2019

Lezersvraag - moestuin starten

Dank voor de vele reacties op de vorige lezersvraag over hoe je goedkoop een bruiloft kunt organiseren. Onder de blog, per mail en op Facebook werd heel lief meegedacht, dank namens degene die de vraag stelde.

De volgende vraag die mij gesteld werd:
'Hoe start ik een moestuin?'

Ik denk dat de boeken van Annemiek van Deursen een absolute aanrader zijn om eens te lezen, nl. De eerlijke moestuin en Eten uit de eerlijke moestuin. Daarnaast bevalt het concept van De Makkelijke Moestuin mij enorm goed. Donkerbruine vingers, weinig tijd, weinig ruimte zijn echt slechte ingrediënten voor een moestuin, maar zoals je gisteren kon lezen lukt het zelfs hier om flink wat uit de mini-moestuin te krijgen. 
Eerlijk is eerlijk; als ik meer tijd erin zou steken zou ik de opbrengst met gemak kunnen verdrievoudigen. De voortuin staat namelijk al na eenmalig zaaien vroeg in het seizoen leeg. Ik kom gewoon er niet aan toe en overwoog nog om het helemaal in te zaaien met hetzelfde ofzo, maar dan nog moet je wel eerst even spitten, compost erop, zaaien, water geven, enz.Maar; hoe ben jij je moestuin gestart? Makkelijk/klein, moeilijker/groter? Op je aanrecht/balkon/achtertuin/volkstuin? Nog tips?

Tip om nog eens terug te lezen: Moestuinieren door lezers.

donderdag 29 augustus 2019

Oogst...

Een aantal peulen heb ik laten drogen om volgend jaar weer opnieuw te kunnen zaaien. Nu zijn de snijbonen aan de beurt. Het is niet normaal hoeveel eraf komt. Ik heb al zo'n 3 kilo geoogst en uitgedeeld.

De gekregen cherrytomatenplanten zijn hoger dan ikzelf en sommige takken buigen door vanwege de hoeveelheid trossen eraan... Veel teveel om zelf op te eten, dus al Jan en alleman blij gemaakt. 


Hetzelfde geldt voor de aardappels; ik kreeg 10 pootaardappeltjes, deelde die met een vriendin en pootte er 5. 3 ervan heb ik van de week even met de kinderen 'gerooid' voor zover we erbij konden. De steiger stond namelijk opgebouwd en ik wilde nog niet de hele grond loswroeten omdat ik bang was de bonen en tomaten te beschadigen. Over een paar weken is alles uitgegroeid en spit ik alles voorzichtig om, wie weet komen er nog meer aardappels bovendrijven. Grappig hoe je van 5 verschrompelde mini-aardappeltjes zo'n 2 kg schitterende aardappels en krieltjes krijgt. De kinderen waren helemaal blij 'ohhhh, wat veeeeeeeel!!!' 


Het is dus een beetje rustig op m'n blog, want we willen zoveel mogelijk geschilderd krijgen voor eind van de week. Dat houdt in dat ik de kids zoveel mogelijk vermaak, de support doe voor buiten (wat schuren, drinken brengen, helpen opruimen of schoonmaken, extra spullen halen, enz.) en daarnaast de dagelijkse dingen, bestellingen, regeldingen, enz. Dat is doorwerken, dus de spinazie heb ik gisteravond in een grote krat en een big shopper samen met wat trossen cherrytomaten gebracht naar iemand die wél tijd heeft voor het schoonmaken en er blij van werd. Ik red dat nu er even niet bij. Gewoon rustig doorgaan, dus bijv. gisteravond 2 lasagneschotels gemaakt (1 voor de vriezer) en vanavond kook ik voor meerdere mensen verse tomatensoep in een grote pan. Het is zo gemakkelijk om even wat pannetjes of potten weg te geven, 1x maken en meerdere keren plezier...

***

Laatst kreeg ik de vraag of bij een boek-bestelling ook wasbare billendoekjes geleverd konden worden. Zelf ben ik superblij met enkel hydrofiel, omdat het goed schoonmaakt, makkelijk uitspoelt (ik vind het makkelijker uitspoelen dan een 'hariger' stof zoals bijv. badstof) en vooral dat het zo dun en klein is in de was. Een stapel van 50 stuks is vergelijkbaar denk ik met 1 of 2 grote wasbare luiers. Dat voel je dus niet. Wij vinden het fijner poetsen met alleen water dan de doekjes met alle toevoegingen, maar dat is persoonlijk. Mocht je ze niet zelf willen/kunnen maken met mijn beschrijving kun je ze vanaf nu bestellen. De eerste bestellingen zijn de deur al uit :)... 

vrijdag 23 augustus 2019

Lezersvraag - Budget bruiloft

Op de fair kreeg ik de vraag of er in mijn boek ook tips te vinden waren over een goedkope bruiloft. Nou, om eerlijk te zijn. Nee, niet echt denk ik. Het boek heb ik geschreven voor een bredere doelgroep, dus dit is niet opgenomen :)...

Maar; ik krijg wel vaker vragen over dit soort dingen, dus ik dacht dat ik wel even kon starten met een 5-tal blogs met vragen van lezers. Misschien worden het er 10, afhankelijk van hoeveel vragen er nog binnenkomen :). 

Vandaag de vraag:
'Hoe organiseer ik een bruiloft met een beperkt budget?'

Denk dan aan; een trouwpak/trouwjurk huren, goedkoop vervoer, mogelijkheid voor locaties waar je zelf je feest mag houden, hapjes, ideeën om zelf taarten te maken, cadeautips die je kunt vragen, corsages, trouwboeket, enz. 

Alle ideeën zijn hartelijk welkom! Uiteraard is de lezeres al actief aan het zoeken via Google, Pinterest, enz. maar juist ervaringen zijn meer dan welkom :)


En als je een budgetgerelateerde vraag hebt die je graag zou willen stellen aan een grote groep mensen; laat het me weten en mail naar aad.actief@gmail.com. 
Wie weet zie je jouw vraag volgende week vrijdag voorbij komen!
Je vraag wordt anoniem geplaatst. Als je vraag geplaatst wordt, ontvang je een mail met daarin de datum van plaatsing. De antwoorden kun je dan terugvinden onder de blog.

donderdag 22 augustus 2019

Dubbel feest - 3 en 30 jaar

Een heleboel feestjes hadden we waaronder de verjaardag van Jochanan (hij werd vrijdag 3) en mezelf (ik werd dinsdag 30). 

Met Jochanans verjaardag gingen we naar oma. Het kleine cijfer 3 (gekregen) hingen we op in de auto evenals de slinger van spijkerstof. Onderweg werden we heel vaak gebeld om te feliciteren en iedereen moest even horen dat er slingers in de auto hingen... Hup, bij oma de taart op tafel, slingers even ophangen en daar was het feest... Ook z'n cadeaus hadden we meegenomen. Hij heeft een gymmat gekregen en het laatste boek dat we van de winkeltjes-serie nog niet hadden, nl. het Feestwinkeltje. Echt een heel leuke serie die hier achter elkaar gelezen wordt...


Bij oma deden we wat klusjes en de jarige Job hielp ijverig mee :)...

Tussen het klussen door was er meer dan genoeg speeltijd en de gymmat bleek multi-inzetbaar. Wat een leuk ding zeg! Als speelmat, huisje, dekbed, bed, bankje, weet ik veel hoe ze hem allemaal niet hebben gebruikt, maar ze vinden hem tot nu toe geweldig. Ze zijn hier ook binnen veel aan het springen, maken van kussens een trampoline of een springbaan en toen ik dus laatst in de Ikea liep om voor iemand anders wat boodschappen te doen zag ik dit nieuwe artikel liggen. Meteen dacht ik: 'Hé, dat is een leuk cadeau voor hem!' 

Dinsdagmiddag hebben we meteen onze verjaardagen gevierd, want voordat je het weet is anders de vakantie weer voorbij :)...

Hij is sindsdien druk aan het leren fietsen, want van de fam heeft hij een nieuwe fiets gekregen. Een tweedehands fiets bleek bijna net zo duur als een nieuwe, moest van ver komen of was al danig verroest en gebruikt, dat het weinig verschil was met het fietsje dat we nu hebben (die erg zwaar trapt, af en toe blijft hangen of juist doortrapt; tijd voor oud ijzer na zo'n 25 jaar trouwe dienst ofzo...) Toch een nieuwe dus. Een schot in de roos, want na 1x voordoen en een zetje fietste hij alleen weg.

Mijn verjaardagcadeau van de fam was een koekje van eigen deeg :P... In m'n boek hadden ze gelezen dat je vooral moest gebruiken en geven van wat je nog in huis had. Toen ik dus een laptoptas op m'n lijstje schreef kreeg ik m'n eigen laptoptas weer terug die ik een jaar of 5 geleden had weggegeven aan m'n zusje, omdat mijn eigen laptop toen stuk was gegaan ;)... Ik had al wel bedacht 'jammer dat ik die laptoptas toen heb weggedaan', maar ik dacht eigenlijk dat hij naar de rommelmarkt of kringloop was gegaan. Ik besloot dus een andere te vragen. Nu dus weer een 'nieuwe' van heel wat jaartjes oud :). Ik besmet langzaam maar zeker de hele familie lijkt het wel... 

Voor iedereen die aan het werk is of weer begonnen is met school; Werkse weer! Voor iedereen die geniet van de laatste of bijna laatste vakantiedaagjes; geniet ervan :)!

Morgen een lezersvraag online; houd m'n blog in de gaten!

donderdag 15 augustus 2019

Opruimen en spelen met kinderen

Natuurlijk heb je als mama geen vakantie als je 3 kleintjes thuis hebt. Tenminste; als je bij 'vakantie' denkt aan rust, hele dagen in een ligstoel aan het strand liggen, je nergens om bekommeren, stapels boeken lezen, dingen doen waar je eerder niet aan toekwam, enz, enz... 

Om een klein beetje met elkaar vakantie te houden hebben we hier 2 lijstjes gemaakt. Een klussen-lijstje en een vakantie-lijstje. Voor Moederdag kreeg ik al een klussenboekje met daarin laagdrempelige klusjes die de kinderen zelf hadden verzonnen om voor mij te doen. 
Bijvoorbeeld; schoenen rechtzetten in de gang, blokken opruimen, vaatwasser inruimen (denk dan aan het erin zetten van de ontbijtboel ofzo), bed afhalen (zij kunnen het kussensloop en het hoeslaken, evt. met klein beetje hulp, ik de rest), enz.

Als het even kan probeer ik meteen na het ontbijt een klusje in te zetten, omdat ze dan nog fit en energiek zijn. Normaal gesproken ruim ik vaak de tafel af, maar nu in de vakantie doen we het samen. De plastic borden, bekers en glazen kan Jochanan of wat spullen in de koelkast door Christilène en het in de vaatwasser zetten. Het scheelt mij enkele keren lopen en zo doen we allemaal iets. We benaderen het hier als een vanzelfsprekendheid, we houden het gezellig en ook hier doen ze weleens iets met tegenzin (net zoals ik weleens met tegenzin een was sta op te vouwen, het eten sta te koken of de stofzuiger pak, tsja dat heb je allemaal weleens). Ik benoem dat soms wel 'tsja, niet alles is leuk, mama vindt ook niet alles leuk, maar als we het even samen doen zijn we zo klaar en is er straks tijd voor iets leuks'. 

Soms verzinnen ze zelf wat, bijv. Christilène wilde de kleurplaten van de deuren afhalen... 
En zo geschiedde... Ergens begin van de vakantie:

Daarna kozen ze kleien van het lijstje met leuke dingen:

Er zijn veel ideeën om kinderen aan de slag te laten gaan. Beginnen met kleine dingen, steeds iets meer verantwoordelijkheid. Punten, minuten of geld laten verdienen voor voorlezen, spelletje, leuke dingen, computer- of schermtijd, sparen voor een rijbewijs, o.i.d. Ieder doet het op zijn/haar eigen manier. Hier krijgen de kinderen geen geld voor klusjes, maar we hebben weleens bijv. een muntje gegeven (2 muntjes van 5 cent zijn hier meer favoriet dan 1x een 2euro-munt, want de leeuw brult dan maar 1x ;)) als we de hele dag fijn hadden gewerkt met elkaar en ze echt langere tijd hadden geholpen. Zelf vind ik het niet gek om een ouder kind bij kleine dagelijkse klusjes die je met elkaar doet gewoon er 'gratis' bij te betrekken, maar wel een beloning te zetten tegenover alle dingen die òf groter zijn/langer duren òf bijvoorbeeld alles wat daar op welke manier dan ook buiten valt. Het ene kind kan nu eenmaal makkelijker een baan vinden buiten de deur dan de ander of je bent bijvoorbeeld nog te jong voor werken buitenshuis. 

Als je kinderen hebt; helpen ze mee in huis? En zo ja, op welke manier? Nog leuke tips/ideeën voor andere lezers? Deel ze met ons!

dinsdag 13 augustus 2019

Picknicken

Bij onze kinderen is picknicken favoriet. Op het vakantielijstje stond dus picknicken. We hebben laatst al gepicknickt bij vliegveld Teuge, een keer ergens bij Ridderkerk waar we op visite waren geweest en toen we gistermiddag na een drukke ochtend (kerk schoonmaken, dozen bij de ruilwinkel brengen, pakketten inpakken) langs een park reden zei Christilène 'oja, hier is dat park met die boom waar jij zei dat we nog wel een keer konden gaan picknicken'. We moesten nog lunchen en omdat het vakantie is en het zo weer voorbij is besloot ik er een gezellige middag aan vast te plakken. Lekker naar de bieb (stond ook nog op het vakantie-wensenlijstje), lekker boeken lezen in de tijd dat ik een Boekstart-koffertje aanvroeg voor Bertian.


Verder even langs Hema voor het ontwikkelen van een gekregen wegwerpcamera van Christilène en daarna naar de supermarkt nog even wat boeken verzenden en daar meteen wat chocoladebolletjes gekocht (2,49 voor 9 stuks). Enthousiasme bij de kids uiteraard, want dat krijgen ze niet elke dag ;)... Ik trakteerde mezelf op een pizzabroodje en hup op naar het park. Heer-lijk! 


Lekker op een bankje en toen het ondanks het zonnetje ietsje fris werd met de wind had ik nog een grote plaid in de auto liggen, dus even opgehaald (paar stappen) en lekker met ons 3-en ons in de plaid gewikkeld. Smullen :)!

Nergens op gerekend, dus maar even een billendoekje uit een pakje gebruikt voor handjes poetsen. Normaal neem ik een nat doekje zelf mee, maargoed voor nu lekker van genoten. Nog even met het doekje wat afval van de grond geraapt en in de prullenbak naast het bankje gegooid; toch nog wat afval geruimd :)...

Bij thuiskomst had ik hen een pakje beloofd die we hadden gekregen. Maar toen ik de koelkast opendeed zag ik weer de papjes die we in de ochtend hadden gekregen als ruil voor de spaarkaarten. Feest alweer natuurlijk :). Volgens mij hebben ze dat nog niet eerder gehad en ze hebben gesmuld... Had je niet hoeven doen joh, alleen kaarten ophalen was prima geweest ;)... Zoals het nu lijkt ben ik alle spaarkaarten kwijt. Mocht je nog interesse hebben, mail gerust. Wanneer er dan toch iets overblijft neem ik contact met je op.


We hebben nog een spelletje zitten doen. Best lastig om een spelletje te vinden wat ze allebei kunnen. Jochanan is eigenlijk nog te klein voor veel dingen, maar door uit dit Animal-spel de kaartjes met 2/3 dieren te gebruiken en de 4/5-kaarten achterwege te laten was het heel behapbaar. 


Heerlijk zo onverwachts gezellig picknicken met zulk lekkers :). Met een iets betere voorbereiding had ik het brood van thuis kunnen meenemen inclusief vochtig doekje. Ik weet zeker dat het iets voordeliger was geweest en minimaal zo leuk. Maar om nu eerst 5 km naar huis te rijden voor het smeren van boterhammen en dan weer 5 km terug zag ik niet zo zitten en hebben we er een 'luxe picknick' van gemaakt...

Vermaak jij je in de vakantie nog een beetje 'low-budget'? Of juist 'luxe' :)?

Nog een vraag: Iemand nog tips voor een leuke B&B in Zeeland/Zuid-Holland? Peter en ik willen in de vakantie een nachtje (of misschien 2) samen weg met Bertian (handiger met live voeden) en willen iets boeken via AirBnb. Ervaringen altijd welkom als je nog een leuke B&B weet die zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Ik ben benieuwd, alvast bedankt!

zaterdag 10 augustus 2019

Gratis spaarkaarten

Kan ik iemand blij maken met 1 of meerdere spaarkaarten van de AH voor '2e toegangskaartje gratis'? Onze kinderen hebben eenvoudige wensen als picknicken, ijsje eten, kijken bij de vliegtuigen, naar de tentweek, dat soort dingen, dus we maken graag iemand anders of zelfs meerdere mensen blij met deze spaarkaarten.


Gratis ophalen in Emst of laten verzenden (je betaalt dan zelf de postzegel). Als je interesse hebt, stuur dan even een mail naar aad.actief@gmail.com en dan verdeel ik ze even. Inmiddels heb ik weer een kleine voorraad zoogcompressen gemaakt tussendoor en wattenschijfjes heb ik nog royaal op voorraad, dus combineer het gerust met iets van mijn Marktplaats-account :)...

Sorry, beetje weinig online, gewoon druk met van alles en nog wat... Het is natuurlijk vakantie, dus veel aanloop, veel gezelligheid, allerlei drukte en een gebrek aan ritme. Dat is de samenvatting die erg dicht in de buurt komt... Volgende week is al net zo hectisch met kerk schoonmaken, vriendin hier, vriendin daar, visite hier en koffiedrinken daar, vertellen op de kinderclub, Jochanan jarig, een BBQ en een verjaardag. Dusss als ik niet blog ligt het daar niet aan...

Maar gisteren iets leuks gekocht bij Ikea; een nieuwe bureaustoel... Dat soort dingen doe ik dus echt nooit. Ik had een bureaustoel, maar al vanuit m'n studententijd. Tijdens een verhuizing kwam er een scheur in en al jarenlang zat ik op die 'goedkope stoel met scheur'. Peter mopperde dat ik iets goeds voor mezelf moest kopen, maar dat wilde ik nooit. Een keukenstoel deed dienst nadat ik die andere op de weggeefhoek had gezet, maar een avond naaien daarop was ook niet zo fijn. Nu we bij Ikea waren en ik eigenlijk alleen voor iemand anders boodschappen ging doen en ontbijten kocht ik gewoon 'hup' een bureaustoel. Tijd om alle naaispullen te laten verdwijnen uit de woonkamer en terug naar m'n hobbykamer. Dit keer mét een fijne stoel...
Ik heb helemaal zin om weer aan de slag te gaan. Focus ligt nu een beetje op het proberen de bestellingen voor te blijven, boeken te verzenden, kids vermaken, huis aan kant houden, enz.

donderdag 8 augustus 2019

Makkelijke Moestuin 2019 - deel 3

Veel te weinig tijd om alle dingen die ik wil bloggen ook daadwerkelijk online te zetten, maar hierbij weer een kleine update van (een deel van) de moestuin... Deel 2 is alweer even geleden.

In de achtertuin hebben we sinds dit voorjaar een extra border met dank aan de hovenier. 
3 tomatenplanten, kruiden en een courgette van een vriendin, een hangplant van de kinderen voor Moederdag en wat dingen die ik zelf heb gezaaid/gepoot, nl. pootaardappels van de weggeefhoek, snijbonen en een zonnebloem.

Aldoende leert men, dus hier ook geleerd dat ik de volgende keer iets minder op een vierkante meter zet... Toen ze zo klein waren heb ik ruim voldoende ruimte overgehouden, maar toch nog lang niet genoeg ;)... 

Al heel wat trossen cherrytomaten zijn eraf gehaald evenals een pond snijbonen. 

De courgette hebben we eergisteren gegeten als 'gevulde courgette'. Smullen heerlijk! Het restje dat over was heb ik gisteren als ontbijt gewoon koud gegeten. Een aanrader!

De aardappels zullen 1 dezer dagen wel eruit gaan vermoed ik. Ik had gelezen dat je moest wachten tot het loof dood ging, maar elders lees ik weer 90-100 dagen en die staan ze nu ongeveer erin. Ook hebben ze al gebloeid, dus ik heb totaal 5 aardappels gepoot (2 of 3 in deze bak, de anderen er tegenover) en ik overweeg gewoon 1 alvast eraf te halen en te kijken of het wat geworden is :)...

Ik ben wel reëel hoor... 1 van mijn moestuinbakken in de voortuin staat nu leeg. Ik kom er gewoon niet aan toe om te zaaien. M'n boek, de fair, vakantie met leuke dingen, verjaardagen in het vooruitzicht, naaien voor bestellingen, vrijwilligerswerk, visite, opruimen hier en daar; gewoon volle bak, dus staat het op een laag pitje. Ik wil nog even kijken of er nog dingen zijn die half augustus de grond nog in mogen en waarvan ik weet dat ze niet teveel werk zijn. 

Ook heb ik dit jaar wat nieuw zaad gewonnen uit o.a. de peulen en rucola, dus hopelijk kunnen we nog wat meer dingen krijgen en kan ik zo weer uitdelen aan anderen :). Inmiddels weten veel mensen ons al te vinden 'heb je nog zaadjes van ......' nouja verzin het maar :). We ruilen hier en daar; echt leuk om te doen... Misschien dat ik volgend jaar gewoon 1 moestuinbak in de voortuin geheel gebruik voor een pompoen of courgette. Hoppa; vierkante meter gevuld met weinig werk ;)... Ik weet het nog niet...

Dus; mocht je nog ideeën hebben wat ik nog kan zaaien in de komende 2 weken of richting het najaar; laat het me weten. Knoflook wil ik ook nog eens proberen. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!

En hoe staat het ervoor met jouw moestuin?

*Inspiratie nodig voor moestuinieren? Kijk dan deze blog 'Moestuinieren door lezers' nog eens terug.

dinsdag 6 augustus 2019

Spaardoelen

Leuke gesprekken, mooie spaardoelen (lang niet alles is opgeschreven), gezellige mensen; een mini-samenvatting van de fair... Een verbouwing, een nieuw huis, aflossing hypotheek, een nieuwe keuken/auto/boot/fiets/enz. Overal wordt voor gespaard. De 1 spaart sneller, de ander minder snel, maar het allerschattigst vond ik 2 kinderen die hun spaardoel opschreven. De 1 een 'droon' en de ander een pony... Daar smelt je toch van :)? 

Wat vooral leuk was; ze waren een jaar of 8/10 en wisten goed hoeveel geld ze nodig hadden. Toen ik zei 'maar een pony kost niet alleen geld als je hem koopt...' werd ik meteen gezellig 'plat' gekwebbeld over stallingskosten/voer/enz, enz. Heerlijk om naar te luisteren, ik heb echt genoten van die verhalen!

Dank aan de mensen die de moeite namen naar mijn presentatie te komen. Ik was verbaasd over de grote opkomst 2 dagen achter elkaar. Heel erg dank voor jullie komst!


Voor alle mensen die mijn boek kochten of bestelden; heel veel plezier ermee :)! Eigenlijk had ik deze blog zaterdag al beloofd, maar sorry ik moet/moest echt even bijkomen en heb/had m'n handen vol aan de rest. 2 kraambezoeken, picknicken met de kinderen, bestellingen die tijdens de fair en in het weekend waren binnengekomen verwerken, mails beantwoorden, stapels was wegwerken (ahum, niks voor mij maar er staat een royale mand strijk en zeker 4/5 manden om te vouwen...), broden bakken en gewoon wat dagelijkse opruimdingen... Ik moet echt even rustig aan doen, want van het staan achter een statafel krijgt mijn bekken een behoorlijke opdoffer, dus steeds een klein stukje en dan komen we wel door die stapels heen :)... We houden de moed erin en ik probeer nog steeds om iedere dag de bestellingen te verzenden, tot nu toe lukt dat bijna altijd...

Waar spaar jij voor/waarvoor heb je gespaard/waarvoor zou je willen sparen of heb je nog ideeën die anderen zouden kunnen inspireren; deel ze met ons :)...

vrijdag 2 augustus 2019

Zomerfair - deel 1

Zo, de eerste dag van onze Zomerfair zit erop :) (de fair zelf was woensdag al begonnen)... Met een presentatie, gezellig kwebbelen met bloglezers of niet-bloglezers (welkom aan de nieuwe mensen :)), enz. was het leuk en tegelijkertijd vermoeiend. Heel vaak hoorde ik 'dat je ook nog een boek ertussendoor kon schrijven joh, je hebt het al zo druk...' Nou, ik geef toe; dat was niet 'even tussendoor...' Ik biecht op dat het ook geregeld nachtwerk was... Gewoon, omdat ik het leuk vind en anderen wil inspireren. 

Dank aan Gisette voor het interview:

Kom jij je spaardoelen erbij schrijven straks? Hele leuke (en schattige dingen) zijn er al opgeschreven op een andere plaat. Ik zal het eens showen zaterdag... 

Geen gelegenheid om naar de fair te komen, maar wil je wél gemiddeld 1500 euro per jaar* besparen? Bestel dan m'n boek door even een mail naar me te sturen op aad.actief@gmail.com

* Uitgaande van een modaal gezin van 4 personen met een normaal uitgavenpatroon, 
niet extreem zuinig of heel veel uitgeven. 

Zelf bespaarden we in 2017 met deze tips ruim € 5000,- maar ook met het toepassen 
van een deel van de tips kunnen dromen werkelijkheid worden. 

Yep, er zijn wat overeenkomsten tussen m'n blog en m'n boek (het gaat beiden over besparen), maar de 'aan-de-slag-factor' in mijn boek is op mijn blog vrijwel niet aanwezig. Door de laagdrempelige tips, simpele stappen en eenvoudige ideeën wil je meteen beginnen :)... Ik zou m'n boek tekort doen door het als samenvatting van de blog te bestempelen. 
Dat is het allerminst, want juist in een boek wilde ik iets toevoegen ten op zichte van m'n blog; écht mensen helpen, zodat ze meteen aan de slag kunnen. 

Voor iedereen die de moeite nam naar m'n boekpresentatie te komen; dankjulliewel! Heel leuk te zien dat er zoveel mensen geïnteresseerd waren. 
Voor de mensen die m'n boek kochten; heel veel plezier ermee :).
En voor degenen die straks naar de fair komen; leuk, kom even langs! Om 14.00u in de Terdege tipi hartelijk welkom voor m'n boekpresentatie. 

donderdag 1 augustus 2019

Zomerfair - we zijn er klaar voor :)

Tot ziens voor iedereen die vandaag of morgen naar Barneveld hoopt te komen op de fair :)! Vandaag geef ik om 12u een boekpresentatie en vrijdag om 14u. Welkom in de Terdege tipi midden op het terrein. 

Mocht je nog kaartjes willen bestellen; klik hier.Kom gezellig langs voor een praatje, kennismaking en natuurlijk om m'n boek te kopen ;)...