Pagina's

vrijdag 23 november 2018

Black Friday

Overal heen zie ik dat het vandaag Black Friday is... Als ik de gekte zie op bepaalde websites hoe mensen rollebollend door de winkel gaan, wow... Dat soort momenten blijf ik juist weg uit de winkels ;)... Ook online doet bijv. bol.com of speelgoedwinkels mee en m'n mailbox stroomde over. Om die reden mezelf meteen weer uitgeschreven bij een heel aantal nieuwsbrieven waarvan ik niet meer wist dat ik lid was :)...


Wanneer je echt al lang op zoek bent naar iets ofzo kan ik me voorstellen dat dit juist dé dag is om iets in te slaan. 30% korting is nog steeds 70% betalen, dus voor mij werkt het echt om kritisch te zijn voor mezelf of ik het die 70% waard vind.

Doen jullie mee aan Black Friday?

12 opmerkingen:

 1. Nee wij doen niet mee en idd heb ik me vandaag ook uitgeschreven bij diverse nieuwsbrieven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe er niet aan mee. Alleen als ik echt wat nodig heb! Voorbeeldje: Ik fotografeer en er stond al heel lang een online cursus op mijn verlanglijstje. Normaal vind ik die echt te duur (rond de €500,-) nu was hij in de aanbieding voor €99,-. Toen heb ik het wel gedaan! Ik kan het zakelijk doen waardoor er de btw er nog afgaat en ik heb er ook echt wat aan! Ik leer er namelijk onwijs veel van dus ik heb er nog jaren profijt van!

  Qua verdere deals doe ik er niet aan mee.. Ik heb het normaal niet nodig dus ik ga het nu ook niet opeens aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja maar alleen wat ik nodig heb, zo is bij bol.com de deodorant extra afgeprijsd en dat scheelt toch heel wat en het kan niet over datum gaan dus voorlopig voorraad genoeg want met 4 volwassen in huis gaat het best hard enzo bespaar je toch weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toevallig deze week wel. Onze dochter had haar mobieltje laten zwemmen ;). Ze had al een nieuwe uitgezocht en toen ze deze wilde gaan kopen bleek hij opeens maar 100 euro te kosten in plaats van 150. Toch mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik heb veel koopkracht.
  Mijn nieuwsbrieven gaan naar een apart account, dat scheelt me een hoop irritatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja...ik heb schoenen nodig voor een bruiloft en mijn werk. Die heb ik beide gisteren besteld. Dat was maar goed ook, want één van beiden was vandaag uitverkocht. De andere nog niet, dus die heb ik nogmaals besteld, voor de korting. En de duurdere versie van donderdag stuur ik dan terug. Voelt gierig, ik snap ook niet zo goed waarom winkels hieraan mee doen. Klanten die een impulsieve aankoop doen hou je toch niet als klant en andere klanten kopen alleen datgene wat ze toch al gekocht zouden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zei net tegen m'n man: stom hoor die black Friday. Laat je je verleiden door al die reclame terwijl je anders niet zou kopen. Zei hij: maar als ik nu de spijkerbroek vind, waar ik zo lang naar op zoek ben en hij is flink afgeprijsd... dan is het mooi meegenomen. En zo is het wel.

  We gaan niet echt winkelen ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vandaag werd ons nieuwe bed bezorgd en geïnstalleerd en daar had ik nieuwe hoezen bij nodig. Toen ik die ging uitzoeken, zag ik dat ik korting kreeg. 15% vanwege Black Friday. Puur toeval dus. Ik ben er niet op uit en wil me niet laten verleiden tot onzinnige aankopen, omdat je nu toevallig korting krijgt. Niks Kopen = 100% korting ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had al een tijdje een zakelijke aankoop op het oog. Deze heb ik vandaag met maar liefst 60% korting kunnen doen. En idd, echt 60% van de oorspronkelijke prijs. Had ik eigenlijk niet verwacht. Overigens vond ik het verrassend rustig in de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben komende week jarig, dus altijd vlak na black Friday. Vorig jaar kreeg ik de kitchen aid, die ik al zo lang wenste, voor mijn verjaardag. Manlief heeft bewust gewacht tot black Friday, want dat scheelt veel. Vanmorgen heb ik schoenen besteld die ik nodig had, met 20% korting. Dus ja: we doen er aan mee, maar...wel bewust!

  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kocht gisteren een topje voor dochter, ze heeft nieuwe nodig en ik dacht dat er 20% korting was bij hema. Dat klopte wel maar dan moest ik er drie kopen en dat wilde ik niet. Toch maar het ene topje gekocht. Overigens geen enorme drukte in de winkels hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Al een poosje was mijn fitbit kapot, en ik was de aankoop van een nieuwe aan het uitstellen omdat ik 150 euro toch wel veel geld vind. Eergisteren las ik een artikel van de consumentenbond waarin ze vertelden dat de meeste aanbiedingen van black friday niet echt veel beter zijn dan de rest van het jaar. Daarbij noemden ze een uitzondering....de fitbit charge 2 voor 79 euro.... wat een toeval. Die heb ik direct besteld. Verder niets gekocht. Wij hebben zelf een bedrijf en hebben voor black friday geen acties gedaan, onze prijzen zijn het hele jaar al laag. En wat denk je...normaal op vrijdag is het heel rustig, nu 8 keer zo veel bestellingen dan normaal. Ook dit weekend worden we overspoeld met bestellingen. Wat daar nou de oorzaak van is.....?

  BeantwoordenVerwijderen