Pagina's

dinsdag 20 november 2018

Minimaliseren - hoe staat het ermee?

Het is alweer even geleden dat ik schreef over hoe we bezig waren met minimaliseren. Ondanks de omstandigheden is het ons zeker wel gelukt om 1000 stuks het huis te laten verlaten, maar toch zitten we niet vast aan die 1000. Daarom zijn we gewoon doorgegaan.

Vorige week verlieten deze 2 pakketten ons huis:
1 met het boek van de Makkelijke Moestuin van de winactie
1 met 3 boeken die ik te koop had staan; 75 euro incl. verzendkosten, dus 71,20 over :)


Ook ging er een bananendoos naar de rommelmarkt (geen foto van gemaakt). Ik ben bezig met de babykamer klaarmaken (inmiddels al 34 weken, dus het begint op te schieten) en ik mis 1 doos. Grrr, vrijwel alles is al gewassen, gestreken en ligt al klaar, maar de luiertruitjes, rompertjes maat 50/56 en de kleinste wasbare luierbroekjes zijn spoorloos. Ik kan niet bedenken waar het is gebleven. We hebben alle babyspullen op 1 plek op de vliering en de vliering staat heel overzichtelijk ingedeeld, geen grote hoeveelheden dozen of spullen, je ziet alles staan, er is al veel weggegaan namelijk. 
Peter en ik hebben samen ook al lang gezocht, maar nog niet gevonden. Ik besef dat de tijd dringt, dus in een noodgeval is het simpel; dan ruil/koop ik (2ehands) alsnog die artikelen. Voor nu geef ik mezelf nog even wat 'zoek-tijd'. 

De vraag kwam al 'is het dan niet per ongeluk mee weggegaan?' Maar dat kan ik me echt niet voorstellen. Daar zijn we dan weer te secuur voor. Maar dit is vast té goed opgeborgen en zal in februari wel weer tevoorschijn komen :(... 
Het was leuk geweest als ook deze puk in mijn luiertruitjes de kraamperiode had doorgebracht, maar anders worden het unisex pakjes van de ruilwinkel, het ruilpunt of noem maar op hoor. Zal hij/zij me later vast niet kwalijk nemen ;)...

Steeds gaat er weer een tas of doos richting de 'uitgang' met welke bestemming dan ook. Ik denk dat ik volgend jaar wel weer 1000 stuks kan proberen, maar ik ga niet mezelf 'gek' maken, maar kijk gewoon wat lukt. Ook nu ik geen stok achter de deur meer heb qua aantal gaat er nog steeds geregeld wat weg, dus ik ben daar niet van afhankelijk.

Het is fijn dat bepaalde plekken (bijv. de vliering) een stuk leger worden en gewoon niet meer gevuld raken als eerst. Ook in de keukenkastjes merk ik verschil. Nog een hele weg te gaan, maar alle beetjes helpen...

En hoe staat het bij jullie ermee? Of ben je al klaar/gestopt met minimaliseren? Tel je alles wat weggaat?

13 opmerkingen:

 1. De kleinste maat niet aan iemand uitgeleend?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gooi nog regelmatig spullen weg. Ik vind het ook stresserig voelen als ik veel zooi in huis heb.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit jaar zeker 1000 boeken weggegeven, ‘n verzameling buttons (ong. 500 stuks), 22 paar sokken, 1 jurk, een zwempak, diverse kopjes, bekers, bordjes, ‘n pan, 3 waxinelichthouders, 2 kandelaars, ledikantje, vloerkleed, 1 jas,
  Ons ideaal is om binnen 2 jaar in een tiny-house te wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps ik ben niet echt van het minimaliseren omdat ik spullen altijd weer ergens anders voor her gebruik, is me al zo vaak gebeurd dat ik iets weg legt en het later weer van pas komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier was ik lekker bezig met wegdoen maar helaas heb ik er nu een hele inboedel van mm zoon staan. Of hij het tijdelijk op zolder mocht zetten.
  Ja hoor ga je gang. Dus de zolder weer vol. Haha
  Groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grietje Margreet Blok20 november 2018 om 14:02

  Ha Adrianne, als je het niet vindt heb ik nog een hele verzameling rompers e.d. maat 50/56 die je wel mag lenen. Luiertruitjes hebben we nooit gebruikt, dus heb ik helaas niet voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, heel lief van je, maar hoeft niet joh. Ik heb denk ik nu 2 of 3 rompertjes en koop via de kringloop of haal gratis bij de ruilwinkel nog wat op. Vanmiddag 2 of 3 unisex vestjes gevonden, die combineer ik met de flanellen luiers en evt. koop of ruil ik nog 2 vestjes erbij en klaar... Heel lief aangeboden van je, maar kheb het losgelaten ;)...

   Verwijderen
 7. Wat geweldig dat het nu zo is dat je al 34 zwanger bent en dit nog allemaal doet. Ben een grote fan van.jw blogs, gebruik vaak receoren en.ideeën.🌸🌸🌸

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je de puf ervoor hebt, zou je ook nog voor de kleine kunnen naaien. Uit een meter stof haal je meerdere babybroekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep en met de lock helemaal zo gebeurd ;). Ik moet ook nog hoeslakens voor de co-sleeper naaien, omdat die extra breed gemaakt kan worden en ik kon geen brede hoeslakens vinden. Ik ga dat niet allemaal redden, ajj... Dank voor het meedenken, lief van je!

   Verwijderen
  2. De hoeslakens voor een ledikantje van action schijnen klein uit te vallen. Misschien dat je ze eens heet kunt wassen en in de droger doen?

   Verwijderen
  3. In een noodgeval gebruik ik sowieso hoeslakens van een ledikant. Het is echter een vreemde maat, nl. 90x55 (ipv 90x40). Passend krijg ik ze toch niet uit de winkel :)...

   Verwijderen
 9. Opruimen gaat nog steeds door, ik koop wel eens een leuk klein dingetje bij St. Roec, voor kleine kerstdingetjes val ik als een blok, maar heb ook weer wat dingetjes teruggebracht na er een dik jaar van genoten te hebben. Per saldo ruimt het op. Grote stukken koop ik niet en de kinderen nemen ook wel eens wat mee zoals kleine tafeltjes, een kruk, bakken uit de tuin e.d.

  BeantwoordenVerwijderen