Pagina's

woensdag 30 januari 2019

Duurzaam kinderverjaardag vieren

Iemand vroeg op Facebook hoe je duurzaam een kinderverjaardag kon vieren. Leuke vraag, dus vandaar dat ik zomaar wat ideeën even op een rijtje zet die ik al eerder gedeeld heb:

Cadeaus inpakken met stof of met oud papier (wat als vulmateriaal in dozen zit):


Inpakken in oude kranten/tijdschriften kan ook leuk zijn of stofjes van de kringloopwinkel of in inpakpapier dat je eerder gekregen hebt en kunt hergebruiken (voorzichtig strijken - zonder stoom - kan het papier een stuk gladder maken als het verkreukt is).

Een vlaggenlijn zelf maken van oude (spijker-)stof:
De supersimpele tutorial staat op m'n lijstje om nog een keer uit te schrijven...

Cijfer voor het raam of op de deur van oud papier (als je het buiten hangt moet het wel droog zijn...)

Stoel versieren met lint, kant, stoffen mini-vlaggenlijn, repen stof (zelfs gescheurde repen van een oud laken geven een leuk effect wanneer je die om de stoel drapeert en er bijv. bloemen mee maakt of stoffen bloemen erbij plakt)

Zo simpel kan het zijn. Taart of lekkers kun je natuurlijk zelf maken. Dat bespaart in de meeste gevallen geld en afval. Maar je kunt ook je visite vragen om i.p.v. een cadeau gewoon lekkere taart of hapjes mee te nemen. 

Enkele ideeën:

Mocht je dieetwensen hebben kun je altijd voor deze taart gaan met 0 calorieën ;)... 
Zonder gekheid; die verjaardagsring kan een duurzame keuze zijn omdat het voor ieder kind weer gebruikt kan worden en er maar liefst 12 kaarsjes in passen. Ook kun je het gebruiken als ring voor een thematafel, enz. Multifunctioneel inzetbaar dus. Zelf heb ik deze niet. Hier vinden ze een kaarsje in een tompouce bijvoorbeeld ook leuk. 'Omdat het rose is' of om welke reden dan ook. Tot nu toe hebben we geen torenhoge stapeltaarten of slagroomfototaarten besteld, maar mochten ze toen ze wat ouder werden gewoon zelf iets kiezen in het koelvak bij de supermarkt. 

Wat zijn jouw duurzame ideeën voor het vieren van een (kinder-)verjaardag?

Als je het leuk vindt om m'n blog te volgen; er zijn diverse opties:
1. Met een Google-account kun je rechts in beeld op de blauwe button 'volgen' klikken.
2. Met een e-mailadres kun je rechts bovenin in beeld je mailadres invullen en dan op de grijze button 'submit' klikken. Je ontvangt dan een mail als ik een bericht heb geplaatst (dit kan in je spambox terecht komen, dus houd het even in de gaten. Het komt vaak voor dat je pas 10-12 uur nadat ik een bericht online heb gezet pas een update krijgt in je mailbox).
3. Via Facebook. Als je daar een 'like' geeft, kun je me volgen, welkom!
4. In mijn Facebook-groep. Van harte welkom om lid te worden en mee te kwebbelen...
5. Ook op Pinterest ben ik te vinden. Welkom om me te volgen!

4 opmerkingen:

 1. Ook duurzaam is het volgens mij door het gewoon thuis te vieren. Met bijvoorbeeld een speurtocht en niet kant en klaar naar zo'n binnenspeeltuin te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de uitnodigingen voor het feestje zelf maken. Hier al 2 middagen mee zoet geweest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij alles wat je bij het feestje wilt gebruiken bedenken of je een herbruikbare/wasbare/gerecyclede variant er van kunt gebruiken (dus geen plastic wegwerp bordjes/bekertjes/rietjes/servetjes enz, scheelt bergen afval! :)
  Groetjes, Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uitnodigingen gewoon via de app...minder persoonlijk maar ik ben ermee begonnen heb ze niet horen klagen... slingers van stof, gaan jaren mee. Ballonnen doen we niet aan. (Ivm milieu) bij het feestje maken we altijd wat zodat dat meekan kan huis, geen kado zakjes dus aan het einde van het feestje... En de feestjes zijn altijd een feest 😊

  BeantwoordenVerwijderen