Pagina's

dinsdag 9 januari 2018

Recept - Restjes hutspot in bladerdeeg

We gooien het liefst zo min mogelijk weg. Alleen hoe verwerk je restjes op een smakelijke manier? Dat is niet altijd gemakkelijk. Opgewarmd eten vind ik nu eenmaal minder lekker dan vers eten en daarin zal ik niet de enige zijn.

En soms... Soms ontdek je iets waar je speciaal restjes voor zou willen koken... En dit is er 1 van. Alweer zeker 1,5 jaar geleden, misschien nog wel langer, maakte Peter met restjes hutspot heerlijke bladerdeeg. Gewoon bladerdeeg ontdooien, schep hutspot erin, 4 punten naar elkaar vouwen, geraspte kaas eroverheen en klaar...

Deze keer werden ze iets specialer. Het is supersimpel en ik deel het graag met jullie:

Je hebt nodig:
- Bladerdeeg
- Restje hutspot
- Evt. een extraatje (wij deden een beetje paprika en maïs erdoor, dat hadden we nog liggen), geraspte kaas is ook lekker. Dat had ik niet meer, dus nu zonder (gaat prima!).

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd of knip de 4 punten het iets in:

Een schep hutspot in het midden:

Vouw 1 kant zoveel mogelijk er 'omheen':

Dan de tegenovergestelde richting, plak de punten goed vast aan elkaar:

De 3e:

En laatste:

In de (voorverwarmde) oven zo'n 15-20 minuten op 200 graden en wachten tot het bladerdeeg bruin wordt:

Eet smakelijk! Je kunt natuurlijk ook de restjes van hutspot bijv. 2 of 3x invriezen en daarna in 1x een volwaardige maaltijd maken. Of je gebruikt er een paar gewoon als 'voorafje' voor iedereen 1 of 2 per persoon. 

Ik heb eigenlijk altijd bladerdeeg in de vriezer, altijd handig voor dit soort dingen... Eerder schreef ik ook een recept voor restjes verwerken.

Wat maken jullie met restjes hutspot? Nog creatieve restjes-verwerking?

27 opmerkingen:

  1. Ziet er leuk uit!
    Ik bak het vaak even op en doe het dan op brood tussen de middag. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een grappig idee om op die manier hutspot te recyclen! Ze zien er lekker uit.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tip: neem voor dit soort gerechtjes eens filodeeg. Bladerdeeg is echt ongezond. Het bevat veel en ongezond (trans)vet. Zeker omdat je schrijft dat jullie relatief vaak bladerdeeg eten, zou je filodeeg kunnen overwegen. Werkt verder hetzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee! Ik heb altijd bladerdeeg in de vriezer, maar we eten het niet heel vaak ;). Ik denk gemiddeld een pakje per 4/5 weken. Met ons 4-en. Afgelopen jaar zijn het net die recepten die ik dan de moeite waard vind om te delen waarin ook bladerdeeg zit. Zo denken we sommige mensen ook dat we 2x per week spekjes eten ;). Haha, ik geef een verkeerd beeld van onszelf, het is juist best simpel wat we eten, maar om nu iedere dag aardappels en groente te plaatsen... Ik ga vanavond met boodschappen doen meteen eens kijken voor filodeeg, thnx!

      Verwijderen
  4. Echt een goede tip.
    Zelf doe ik het met gebakken aardappel of aardappelpure

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eigenlijk warm ik gewoon alles weer op wat over was. Vaak vind ik de smaak nog beter dan als het net gekookt is. Als ik alleen groenten over heb, pureer ik het en meng het door de pastasaus. Niemand die dat in de gaten heeft...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk recept! Heel - anti voedselverspilling :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hebben eigenlijk nooit restjes. Maar wel een leuk idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Adrianne, hoe kom je er op. Smakelijk idee, wat navolging van mij krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kun je niet een apart tabblad (of hoe noem je dat:p) maken met recepten? Elke keer denk ik: o ja, adrianne had een recept op de blog en elke keer zoek ik me verloren;) ik kom tijdens het zoeken ook altijd leuke blogs tegen (die ik allang n keer gelezen had maar toch leuk om nog eens te lezen) en daardoor vergeet ik wat ik op wilde zoeken ;)

    Ik vind het altijd knap datg je weer iets weet te bedenken met restjes! Ik bedenk nooit zoiets;) ik durf vaak ook niet heel erg te mixen omdat ik dan bang ben dat het niet lekker is..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Staat op m'n lijstje om een keer te doen. Gewoon een pagina, zoals ik nu de pagina's Homepage, Stappenplan en Media heb :)...

      Goed dat je het noemt, komt het topic weer iets hoger op m'n agenda ;)...

      Voor nu de tip (zo zoek ik ook altijd mijn eigen recepten terug......) Gewoon bij Google intypen: Aad Actief hartige taart prei, Aad Actief milkshake en vaak staat in 1 van de bovenste links dan m'n blog al. Ik ga ermee aan de slag!

      Verwijderen
    2. Ik heb je ondertussen gevonden op pinterest! Daar staan ook veel van je recepten op dus die heb ik ondertussen al 'gepind' Dan kan ik ze ook makkelijk terugvinden, net als je DIY projecten die me aanspreken :)

      Verwijderen
  10. Heel fijn om een man als Peter te hebben!
    Mooi om zo van alles samen te doen.
    Dit lijkt mij super lekker!
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb nooit restjes. Alleen soms wat verschrompelde tomaatjes of paprika, die doen we bij op de pizza. Gooi eigenlijk ook nooit eten weg. Zo zonde.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik maak expres veel hutspot ook al ben ik alleen, want juist opgebakken met een lekker korstje de volgende dag is het wat mij betreft het lekkerst Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bitterballen van maken of groenteburgers. Met een extra restje groenten gaat dat prima

    BeantwoordenVerwijderen
  14. met restjes rijst,couscous of pasta kun je "hamburgers"maken al dan niet met wat kaas in en/of paneermeel of havermout eitje van eigen kippen..en bij de toko kun je loempia"vellen"kopen daar kunnen ook allerlei restjes in en zo heb je speciale loempia's en ik had laatst havermoutpap over en daar heb ik "pannekoekjes" mee gebakken en als je gelijk welke pasta over hebt (gekookt) doe in een diep bord erop wat roomboter opwarmen en erover lichtbruine suiker (kindjes-suiker zeggen we hier..) mmm die gesmolten boter met die suiker zo simpel en lekker jeugdsentiment ! restjes gekookte aardappelen (niet te bloemig , in kom doen met wat olijfolie en allerlei rode/zuiderse kruiden) pittig op smaak brengen op een oven plaat doen in een warme oven en dan een yoghourt-look sausje mmm (= spaanse patatas brava!)ik wou laatst ijs versieren maar met wat ik had nog pompoenpitten... roomboter smelten met donkerbruine suiker en als gesmolten is kort (! belangrijk) de pitten erbij en je een harde plak lekkers verkruimelen (en vlug!)over de ijsje strooien voor ze zijn opgesmuld door de andere gezinsleden en een overrijpe heb ik laatst (meegestampt !)ipv in stukken in de havermout mijn man vond het veel lekkerder!en geleerd van een Afrikaanse dame maak pannekoek beslag zoals altijd maar zonder suiker! en mix! er rijpe bananen door ! lekker hoor ! en door een hartig rijstgerecht een restje(borrel-pindanootjes doen) chips gebruiken ipv van pannermeel of gebruiken als dakje van een ovenschotel ...
    lieve groet Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat doe ik regelmatig met alle groenten en stamppottenrestjes die we over hebben.
    Errrruuuugggg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk, ik doe het met hartige taart deeg, ook lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ziet er lekker uit.
    Ik maak altijd zelf mijn hartige taart deeg, iets langer wachten maar wel gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ben ik heel erg raar als ik een restje andijvie stampot met spekjes (opgewarmd)lekker vind op oud geroosterd zuurdesem brood?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik vind opgewarmde aardappelgerechten juist heerlijk! Lekker opgebakken met een paar plakken kaas eroverheen (maakt niet uit wat het is :-)) tot er een lekker korstje aan zit.

    Overigens vind ik jouw recept heel leuk. Als je verschillende kleine restjes hebt, kun je er op deze manier toch één geheel van maken :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik weet niet f ik het al ergens gelzen heb op één van je blogs maar geraspte kaas kun je heel makkelijk zelf maken door zelf te raspen. Stukken goedkoper dan in de winkel kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik maak van restje hutspot muffins. Met geklutst ei, cayennepeper en kerrie (en wat kaas) en dan in muffinvorm scheppen. Lekker als lunch mee naar het werk.

    BeantwoordenVerwijderen