Pagina's

zaterdag 20 januari 2018

Soepstengels met roomkaas - goedkoop en lekker tussendoortje!

Soepstengels worden hier best veel gegeten als tussendoortje. Bijv. net voor het eten als ik sta te koken en de kinderen trek hebben. 'Mag ik een stokje?' komt dan geregeld voorbij..

Nu ik echter per ongeluk Peter een pak soepstengels mee liet nemen en bij het opruimen erachter kwam dat ik maar liefst nog 2 pakken had liggen, had ik er dus ineens 3...

Zo kwam het dat ik woensdagmiddag wat lekkers maakte. Soepstengels met 'saus'...


Supersimpel en spotgoedkoop :)...

Reken even met me mee: Zo'n kleine verpakking zit 35 gram per portie in. Ik neem voor het gemak even de percentages afgerond, dus 70% smeerkaas en 30% stengels. Ook dat rond ik weer even af: Ongeveer 25 gram smeerkaas en 10 gram soepstengels.

Smeerkaas had ik niet, heb ik eigenlijk nooit in huis. Wel had ik nog roomkaas over. Christilène noemt dat 'smeerkaas' dus prima...

Prijs voor een pak soepstengels: 41 cent
Prijs voor een pakje roomkaas 300 gram: 97 cent
(Beiden van AH)

Natuurlijk kun je het zelf aanpassen door bijv. volkoren soepstengels te kopen, kruiden roomkaas (of zelf kruiden toevoegen aan je naturel roomkaas), smeerkaas, ietwat dunne chocoladepasta (even op de verwarming zetten helpt vaak al), enz.

En dan heb je nodig:
- Kleine hoge bakjes (of die ijsbakjes - deze heb ik ooit bij Ikea gekocht, ik weet niet of ze ze nog hebben)
- Soepstengels
- Roomkaas 



Soepstengels halveren of bijv. in 4-en, afhankelijk hoe groot je bakje is:

Roomkaas in een leuk bakje of op een schoteltje, paar lepels uit het bakje. Zelf heb ik niet de kinderen in het bakje laten dippen, om te voorkomen dat alles kruimelig en smoezelig werd:


Dippen maar!
Voor soepstengels betaal ik omgerekend voor 10 gram 3 cent. Roomkaas i.p.v. smeerkaas betaal ik omgerekend 8 cent. Even uitgaande van de grammen van het voorbeeld hierboven. Totaal 11 cent. 


Wil je toch smeerkaas? Kan ook. Kost voor 100 gram 38 cent. Weer omgerekend betaal je dan dus nog geen 10 cent en totaal een kleine 13 cent...

Bijna 20x goedkoper dus :)... En in verhouding minder afval. Het bakje van room- of smeerkaas kan weer hergebruikt worden. De doos van soepstengels gebruiken wij voor van alles en nog wat. Bijvoorbeeld voor knutselen. Eerder knutselden we het cijfer 4 voor Christilènes verjaardag :)...

Zelf geef ik altijd fruit mee naar school, maar als tussendoortje zou dit ook goed kunnen. Voor nu was het even een 'luxe', omdat ik nog roomkaas over had. Zo zien de kinderen dit ook echt. Die glimsnoetjes waren prachtig om te zien... Christilène vroeg nog 'mam, mag ik ook een broodje erin doen?' Die vond dat dippen prachtig ;). Jochanan snapte het principe nog niet helemaal, dus dipte en likte de roomkaas van z'n soepstengel af net zolang tot de roomkaas op was...

Wie heeft er nog meer lekkere goedkope tussendoortjes-tips? Kent iemand het boek 'Bites!'? Ik las er een positieve review over en overweeg om het aan te vragen bij de bieb. Is het de moeite van het aanvragen waard?


Geregeld wordt mij gevraagd waarom ik de prijzen van AH noem. Simpel, die kan ik vinden op de website en dat zijn de producten die ik zelf in huis heb. Ik doe voor 95% m'n boodschappen bij de AH en om die reden heb ik de prijzen vaak paraat, lekker makkelijk.

14 opmerkingen:

 1. Toch erg he, diezelfde roomkaas van de AH kocht ik vorige maand nog voor 83 ct... Mijn kids houden ook erg van van die ‘zoute stokjes’; nog geen 50ct per pakje en daar eten ze etterlijke keren van ��
  Groetjes, Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een lekker tussendoortje zo. Al vrees ik dat bij ons beide pakjes in één keer op zouden gaan. Die soepstengels ga ik in ieder geval eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het kerstpakket van man zat ook een pakje soepstengels (wat dunnere met zeezoutkorrels erop). Als hapje bij de soep wikkelden we een klein plakje rauwe ham om de soepstengel. Wanneer je ze in een kannetje oid zet staat het ook erg feestelijk.
  Onze kinderen (zelfs zoon van 18) zijn ook gek op (dunne) rijstwafels met roomkaas of smeerkaas. Dat krijgen ze wel regelmatig na school, dus geen glimmende snoetjes hier.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt lekker, ik heb alles in huis dus dat gaan we proberen! Zelfs de ijsvormpjes, haha. Wel in blauw dan ;)
  Tijdens het eten koken komen mijn kids kijken of er wat te snoepen valt. Tomaat, paprika, wortel komkommer. Dan snijd ik natuurlijk graag een worteltj extra haha. Zou wortel ook lekker zijn met roomkaas?
  Groet Siger

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bedenk me net dat dit ook best als traktatie kan doorgaan. Gewoon een bekertje met de roomkaas oid onderin en dan de soepstengel erin.
  Siger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier is kind gek op de knoflookroomkaas, die goedkope. Leuk receptje dank!

  bespaarfreak.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn moeder legde op woensdag middag het tafelzeil op de eettafel en daarop kwam dan een bergje pelpindas , daar waren mijn broer en ik als kind gek op en omdat we ze eerst moesten pellen waren we daar bijna een hele middag druk mee, heb het zelfde met mijn dochter toen ze klein was ook regelmatig gedaan ook altijd een succes. En ook niet heel duur. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij dippen soepstengels wel vaker in hummus. Zo lang ik mijn puber niet vertel dat dit gezins is, eet hij dit ook me.haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee zeg! Ik heb die ijsvormpjes ook �� ipv roomkaas doe ik soms zelfgemaakte salsa. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben zelf ook gek op soepstengels! Heerlijk als tussendoortje. En je kan oneindig veel variëren met de dipsaus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Doe ik ook regelmatig met hummus ipv roomkaas. Lekker met wat verse kruiden mengen. Lekker en spotgoedkoop inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij maken sinds een tijdje zelf roomkaas. Het zit een beetje tussen Griekse yoghurt en roomkaas in, maar vinden het erg lekker. Gewoon een liter normale volle yoghurt laten uitlekken (in een bak met vergiet en kaasdoek o.i.d, kleinere hoeveelheid in een koffiefilter kan overigens ook prima). Minimaal 12 uur, liefst 24 uur. Zo krijgt het de dikte van roomkaas. Je kan er evt. nog zout doorheen mengen om het nog net iets 'roomkazeriger' te maken, maar zelf vind ik het zonder zout ook lekker.
  Soepstengels eten wij eigenlijk nooit, crackers wel regelmatig. Sinds Lidl die dunne volkorencrackers (osem ofzo?) uit hun assortiment heeft gehaald, ben ik er tevens achtergekomen dat je heeel makkelijk lekkere crackers kan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fijne goedkope snack! En ook nog eens heel makkelijk klaar te maken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen