Pagina's

maandag 15 januari 2018

Week 2 - verslag

En toch nog gelukt om vorige week wat het huis te laten verlaten... Door allerlei drukte had ik geen tijd gehad om meer te doen dan waar ik al mee bezig was. Maar ineens belde m'n moeder of we zaterdagmorgen koffie hadden... Natuurlijk :)! 

Ineens bedacht ik me dat ik nog spullen voor de ruilwinkel had klaarstaan (maar nog niet geteld vorige keer omdat het nog niet m'n huis verlaten had). Ook had ik nog 2 schoenendozen, erg veel pennen/liniaaltjes/enz. voor de schoenendozenactie. En ik had een vuilniszak met babyspeelgoed en 2 wikkeldoeken gekregen. Ik had het plan om het weg te brengen, maar nu ik het mee kon geven, besloot ik dat te doen. Uit het speelgoed zocht ik nog wat geschikt klein speelgoed voor wat grotere kinderen (2-4 jaar) en wat knuffels en die gingen ook weer apart in een tas voor de schoenendozen.

Met dat de eerste tassen al in de auto staan, roep ik 'ohja, ik wilde nog foto's maken. Nou, nog snel van het restje:

Een tas met houten figuurtjes en plakparels van vorige week voor iemand die me appte:

Er kwamen vorige week nog tips daarover: Waarom niet bewaren voor Christilène om te knutselen? Ik heb ook zelf nog bijv. plakparels bewaard. Bepaalde andere dingen (bijv. zelf een ketting maken) is echt pas voor over een jaar of 4. Ik ga niet het nog 4 jaar bewaren, tegen die tijd kan ik altijd zoiets voor haar verjaardag geven o.i.d. Om die reden doe ik het weg. Ik weet dat je van de houten figuurtjes labeltjes kunt maken om ergens aan te maken, maar ik heb nog zoveel papieren labels dat ik echt dingen op wil gaan maken en dan gewoon nieuw kopen of nieuw maken als ik eindelijk erdoorheen ben... Ik heb er dus wel degelijk over nagedacht, al kan het overkomen dat ik nu 'doorsla' en teveel wegdoe. Ik durf nog geen foto's te maken van alle hobbyspullen die ik nog wel heb... Om over m'n voorraad stoffen en oude lappen/kleding (om te recycleren) nog maar te zwijgen... 

Wat spulletjes voor bloemschikken voor een groep met ouderen:

En zo liet ik meegaan (excl. spulletjes die niet van mezelf waren en waar ik uitsluitend 'doorgever' van was):
38 stuks voor de schoenendozen
36 stuks naar de ruilwinkel
10 stuks voor knutseldametjes
7 stuks naar de ouderengroep
Totaal 91 stuks. Met de tellerstand van vorige week brengt dit het totaal op 120 stuks :)...

Mooi begin... Ik werk nog even door...

Waar brengen jullie je overtollige spullen? 
Heb je een fijne plaats in de buurt waar het voor hergebruik of verkoop kan worden aangeboden?

17 opmerkingen:

 1. Overtollige spullen gaan vaak naar de Woord en Daadwinkel in Noordeloos. En anders naar de Kringloopwinkel in Sliedrecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik breng het vaak naar de plaatselijke kringloop of geef het weg via Facebook groepen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deels weggeefhoek, deels marktplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. we zijn hier ook hard aan het opruimen tot nu toe zitten we op 205 stuks. veel naar de stort gedaan en de jan posthal ook markt plaats weer aan gevuld hopelijk kunnen we dar wat van verkopen zou leuk zijn een deel is voor onze vakantie spaarpot en een deel voor de reis eind van het jaar naar roemenie samen met mijn dochter in de herfstvakantie.groeten helen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zet het op de weggeefhoek van facebook of gratis ophalen op mp, ik raak altijd mn spullen kwijt gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wegbrengen naar de kringloop is veel beter dan klakkeloos weggooien en er zijn tegenwoordig zoveel andere initiatieven voor hergebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil nog een keer naar de weggeefwinkel. Dat concept trekt me ook. Maar meestal breng ik het naar de plaatselijke kringloop of naar een organisatie die het gebruiken kan. '
  Ik gooi ook veel weg en heb enorm veel weg gedaan tijdens mijn zwangerschapsverlof. Deze week kwam ik erachter dat ik iets niet weg had moeten gooien, maar ach.. ook dat gebeurt. In ieder geval kan ik niet tegen teveel spullen in huis.
  Na drie erfenissen in drie jaar tijd, vind ik het nog knap hoe we hebben opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je gaat hard zeg! Straks ben je in juni al door je uitdaging heen ;-)

  Ik ben ook aan het ruimen. Vanmorgen ruimde ik de kledinglades van dochter op. Ik schat dat er zo'n 30 kledingstukken weg gingen. Deels in de kliko (wegens vlekken) en deels in de zak voor de ruilwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goed bezig!
  Ik ben ook besmet met het opruim virus en wil dit jaar ook minstens 1000 spullen de deur uit doen ;) ik ben vorige week begonnen en zit nu op 34 spullen. Ik moet nog kinderkleding uitzoeken om in te brengen bij de tweedehands kinderkledingwinkel, dat zal ongeveer 2 grote zakken zijn die weg kunnen, ik moet nog tellen hoeveel stuks het zijn.
  de spullen die weg kunnen, breng ik meestal naar de kringloopwinkel,tweedehands kinderkledingwinkel,geef ik weg of verkoop ik via marktplaats.
  grote kapotte spullen enzo gaan naar de stort.
  groetjes An

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook flink aan het opruimen geweest. Ikjn totaal al 155 stuks weg. 6 dozen/boodschappentassen vol naar de kringloop, 1 grote boodschappentas vol knutselspullen naar de buurvrouw die het gebruikt op haar werk, 3 dozen vol decoratie materiaal naar n andere buurvrouw voor haar werk, veel tijdschriften op de weggeefhoek, paar dingen verkocht via marktplaats... gaat lekker hier!;) heerlijk zo'n opgeruimd gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook ik heb heel veel weggedaan de laatste tijd.
  Denk ruim 55 bananen dozen vol spullen.
  Allemaal naar goede doelen,zending woord
  en daad. Adullum Schutse en de Gouwstraat.
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Veel gaat naar mijn vrijwilligerswerk bij een activeringscentrum voor mensen uit de WMO e.d. Sommige dingen naar de weggeefhoek hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben ook aan het opruimen. Maar ik tel het niet. Wat weg kan gaat weg. Nu is het nog nauwelijks zichtbaar. Hopelijk komt daar snel verandering in. Nu is het vooral de binnenkant van kasten.
  Heb wat spullen staan op mp maar dat loopt niet zo. Ik bewaar het nog even in dozen op zolder voor de rommelmarkt met koningsdag. Wat dan niet verkocht is breng ik naar de plaatselijke kringloop winkel.
  Het zou leuk zijn om aan sommige dingen nog wat te verdienen.
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lekker bezig met je 120! Leuk.
  Ik ben zo blij met elk beetje tijd en energie om op te ruimen dat ik het jammer vind om dat in het tellen te steken. Ik zoek daar nog iemand voor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ben vorig jaar verhuist. Heb toen heerlijk beel uitgezocht en weggedaan. Kapotte spullen in de kliko (toen nog gratis legingen hier ��) veel eerst in de familie app gezet om weg te geven, naar de rommelmarkt op de gemeentedag van onze kerk, naar de Wiord@Daadwinkel van m'n zus en ook veel weggegeven op de FB groep van ons dorp

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Er is hier een stichting die twee keer per jaar een rommelmarkt organiseert. Daar geven we veel aan mee. En anders de kringloop.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoi,
  Wat een superleuke blog!
  op het moment ben ik thuismoeder, maar kom ik oorspronkelijk ook uit het onderwijs.Ik heb veel aan je tips, en ben niet goed in opruimen.. wel creatief en probeer ook er een sport van te maken om zo minimaal te leven. De ruilwinkel is inderdaad super en woord en daad en dorcas zijn ook goede inleverwinkels..

  BeantwoordenVerwijderen