Pagina's

donderdag 11 januari 2018

Cadeau-tip - vervolg

Vandaag een variant op de pot vol lichtjes. Net voor de Kerstvakantie wilde ik de juffen van Christilène een kleinigheidje geven i.p.v. een kerstkaart. Gisteren deelde ik al het mini-cadeau dat ik de buren had gegeven.

Je hebt nodig:
- Kleine pot
- Waxinelichtjes
- Label
- Stuk papier (kan weer een bruin rest-papier zijn, stuk van de broodzak van het meel oid)
- Stempel (bijv. met sterren/bloemen/oid)
- Stuk (jute) touw
- Schaar


Vul de pot met waxinelichtjes (zelf probeer ik te starten met stuk of 4/5 onderin waarbij ik ze op de zijkant zet, zodat de witte kant aan de buitenkant zit. Ik gebruikte de lichtjes van Ikea):

Bestempel de labels (of maak er een tekst op met handlettering, een mooie sticker, enz.) Labels en sticker van Action (al jaren geleden gekocht)

Pak het deksel van de pot, leg het op het papier en knip ruim uit (ong. de helft van het deksel aan de buitenkant erbij op tellen qua cm)

Bestempel je papier met een stempel naar keuze (ik gebruikte sneeuwkristallen, eveneens uit een pakje van Action, stempelkussen van Bruna):


Het kan een beetje in dezelfde lijn of lukraak, net wat je leuk vindt:

Deksel op de pot, papier erop, papier een beetje vormen (om te voorkomen dat het scheurt), touw erom met knoop erin (dan kan het niet meer los): 

Label beschrijven aan de achterkant en dan eraan, strik in het touw en klaar om weg te geven:

Een echt winters cadeau voor de koude vakantie-dagen... 

Je kunt het luxer maken door bijv. bijenwaskaarsjes te gebruiken of een andere eco-variant. Christilène was er blij mee en jufs ook.

Een heel simpel cadeau waar de meeste mensen vaak alles wel voor in huis hebben... Een pot vullen met theezakjes of koffiebonen ziet er ook leuk uit om cadeau te geven... Echt een kleinigheidje weer :)...

Stempel jij weleens zelf papier, zodat het 'bewerkt papier' lijkt? 

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het leuk, de verpakking is op zich al een cadeautje en de inhoud is ook goed bruikbaar. Nog bedankt trouwens voor het delen van je recept om pizza deeg te maken, de pizza,s waren erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik gebruik tekenpapier/ rol papier waar je op kunt tekenen, te koop bij ikea, om cadeautjes voor ooms en tantes van zoon in te pakken. Hij maakt er fantastische tekeningen op, en ik pak het in. Oma en opa zijn er ook altijd blij mee en het cadeaupapier wordt altijd bewonderd. Simpel en toch heel persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik ook altijd dat bruin papier om cadeaus in te pakken. Leuk idee om te gaan stempelen erop. En die bruine labels gebruik ik ook altijd met een stukje touw.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste adrianne
  Hartelijk dank voor het iedere keer delen van zoveel leuke , smakelijke en zuinige tips wat is het fijn om zo , op deze manier ook een lichtend licht te mogen zijn , ook op de mooie, eenvoudige manier waarop je soms van het evanelie getuigen mag , ook door middel van dit blog
  Ik hoop dat we er nog lang van mogen genieten , vooral bij het ochtendbakkie koffie.

  BeantwoordenVerwijderen