maandag 29 januari 2018

Recept - tip met restjes

Laatst op zaterdag hadden we 'kliekjesdag'. Niet gepland, maar ik had een schaaltje boerenkool over, een restje sperziebonen met aardappels (Peter at die week onverwachts een paar keer onderweg, dus zijn portie bleef over) en zo moest ik er iets mee bedenken. Samen waren het net 2 kliekjes die niet genoeg waren voor ons 4-en. Ook niet het meest lekkere om simpel op te warmen en op te eten (sorry, we zijn verwend, I know...)

Peter zei 'ik maak wel wat, wat is er nog meer?' Er waren nog 2 plakjes bladerdeeg. 'Veel succes schat...'

Het werden heerlijke hapjes! De mobiel was vol, dus tussenstappen konden niet gefotografeerd worden, maar ik zal het zo goed mogelijk beschrijven...

Peter maakte eerst wat pizzadeeg (klik op de link voor het recept). Heel dun werd het uitgerold. Daarna maakte hij 2 soorten, nl. rolletjes ter grootte van een frikadel en 1 deel sneed hij in kleine stukjes (zie hieronder) en een aantal werden niet gesneden (geen foto van). 

Als vulling gebruikten we restjes boerenkool met gehakt en wat kruiden (paprikapoeder, ......)
Even in de olie (wij gebruikten na een tip van een lezer de gezeefde zonnebloemolie die we hadden gebruikt voor het oliebollen bakken), even een klein laagje in de kleine wok en erin tot ze bruin zijn...

En aardappeltjes lekker gebakken:

Dit is met bladerdeeg: 2 bladerdeegjes door de helft en dan vervolgens opensnijden net als ik eerder bij de broccolitaart liet zien... Vulling erin, in de oven tot het bruin is en klaar...

Nou, zo zie je maar hoe simpel het kan zijn. En toch lekker :)! Hopelijk hebben jullie er iets aan...

Heeft er iemand een recept voor het maken van een vrij eenvoudig deeg (zoals hierboven het pizzadeeg/bladerdeeg) dat ook deels ingevroren kan worden en wat geschikt is om te 'frituren'? 

4 opmerkingen:

  1. Alle deeg kan word. Ingevroren. Na de eerste rijs, kun je het invriezen. In porties, wel zo handig.

    Slimme man heb je, rolletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja pasteideeg is heel makkelijk zoals die pasteitjes bij de vietnamese loepiakramen google maar op indische pasteitjes en dan krijg je wel een deeg recept

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen idee, maar ik lees geïnteresseerd mee. Wij hebben eren vaak soep bij te kleine restjes. Bijna alle restjes vind ik opgebakken lekker - zeker als er nog wat kaas overheen gaat.

    Ben je weer wen beetje opgeknapt?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Frans bladerdeeg kan je invriezen. Ik maak altijd een grote voorraad ( glutenvrij) en vries dat met stukken bakpapier ertussen in.

    BeantwoordenVerwijderen