Pagina's

zaterdag 31 maart 2018

Recept - Paasbroodjes

Vorig jaar plaatste ik het recept al, maar het stond temidden van een andere blog en steeds moest ik zoeken. Nu dus even hetzelfde recept los van de vorige blog:

Nodig voor 4 broodjes en 5 muffins:

- 4 kaiserbroodjes (met of zonder sesamzaad, maakt niet uit)
- 4 eieren
- beetje geraspte kaas
- eventueel 4 plakjes spek/hamreepjes

- 5 muffinvormpjes
- 1 ei
- restjes brood (uit de kaiserbroodjes)
- scheutje melk
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- geraspte kaas


Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd bovenin de kaiserbroodjes een gat en hol het broodje iets uit (let op: NIET door de bodem!). 

Zet de broodjes in een ovenschaal of op een bakplaat:

Doe een plakje ham of (ontbijt)spek in het bolletje als je dat wilt. Zelf deed ik het zonder. Dan tik je een eitje en doe je die voorzichtig in het broodje. Herhaal 4x en strooi er wat geraspte kaas over. 

Versnipper je resten brood (gewoon de onafgebakken stukken, dus niet eerst afbakken), meng het met een scheutje melk, 1 ei, de gesnipperde ui en een ruime hand geraspte kaas. 

Schep het in de muffinvormpjes, evt. nog wat losse geraspte kaas erover.

Zet alles samen in de oven. Bak voor ongeveer 10-15 minuten. Als de kaiser-ei-broodjes bruin worden, is het tijd om er een stuk aluminiumfolie overheen te leggen, anders worden ze te hard. Erna kun je het gerust nog 10-15 minuten erin laten staan samen. Dan hebben de kaas-ui-muffins ook de kans om te garen.

Eet smakelijk!

Geniet ervan :)!

Niet zo'n fan van ei? Geen afbakbroodjes in huis? Niet getreurd... Kijk eens bij mijn recepten voor bijv. kaas-ui-bolletjes of kaas-ui-(vlecht)brood, beiden om zelf te maken... 

Volg me ook op Facebook, in de Facebookgroep of op Pinterest, welkom!

1 opmerking: