Pagina's

donderdag 3 mei 2018

Gelukkie - 4 van 6

Gisteren deelde ik al het heerlijke boodschappenpakket dat we hadden ontvangen. Brood bakken we altijd zelf, ik koop het nooit meer. Maar met 3/4 gekregen brood moet je dan toch op korte termijn iets, want weggooien is jammer. Peter maakte heerlijke tosti's ermee:

Tosti met kaas en plakjes snoeptomaatjes, gewoon in de pan, dus niet in een tosti-ijzer. Ook lekker met cherrytomaatjes, een gesnipperd uitje of een plak ham, mmm lekker:

We hadden kerriesoep gekregen:

Een paar handen macaroni erin, heerlijk, een goed gevulde soep! Tosti's erin dippen 
en smullen maar: 

Zo kan 'oud brood' ineens een delicatesse worden, wat hebben we gesmuld met elkaar! Ik voel me echt ontzettend gezegend op zulke momenten. Wellicht is het voor anderen 'afval', ik weet dat de soep weggegooid zou worden als wij het niet zouden opeten. Voor dit soort dingen is het niet vervelend om het te 'redden' hoor ;)...

Wat is jouw favoriete tosti-recept?

Gewonnen met de winactie? Kijk even hier, ik heb nog niet van iedereen een mail ontvangen met adresgegevens... 

6 opmerkingen:

 1. Zeker lekker tosti's en vooral uit de pan. Goed ook om oud brood op te maken.
  Mijn favoriete tosti is die op lekker dikke boterhammen spelt of oerbrood met geitenkaas, honing, walnoten en wat losse rucola erbij. Bij ons vaste lunchtentje doen ze deze onder de contactgrill maar in de pan kan ook prima. Heerlijk.
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We eten niet zo heel vaak tosti want ik vind t toch wel heel veel werk voor 7 personen.....;-) we eten ze dan als maaltijd dus dan heb je er aardig wat nodig.
  Maar als ik ze maak vind ik deze heel lekker:
  Boterham besmeren met een laagje mosterd,plakjes kaas erop,daar een paar plakjes (unox)rookworst en wat stukjes rode paprika op. Eventueel op de bovenste boterham ook nog wat mosterd aan de binnenkant. Wij vinden deze echt heerlijk!!
  De kinderen vinden een tosti met plakjes appel bestrooid met suiker en kaneel ook erg lekker.
  Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tosti kaas met een dun gesneden tomaat en rucola. Zooooo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu heet het een tosti maar is al heel lang bekend onder de naam "een gebakken boterham". Maakte ik laatst nog van mijn overgehouden kaasboterhammen toen ik naar de Nederland Zingt dag in Utrecht was. Weggooien staat ook niet in mijn woordenboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmm - "open" tosti (gewoon één boterham dus) met kaas, plakjes banaan, rozijnen en kaneel - ZOO lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een beetje onverwachts met een restje aardappelpuree, mosterd en kaas

  BeantwoordenVerwijderen