Pagina's

dinsdag 29 mei 2018

Feest deel 3 - Knutselen mini- Makkelijk Moestuin ;)

Omdat Christilène een moestuin voor haar verjaardag had gekregen, leek het me leuk om iets te doen rondom tuinieren met haar feestje. Zodoende kwam ik op het idee om een minituintje te maken in een melkpak. Ik vroeg anderen voor mij te sparen (drink zelf maar 1 liter per week, dus schoot niet op), ze werden goed schoon gemaakt, doormidden gesneden met een scherp mes en klaar voor gebruik.

Bij Action haalde ik plastic stekers voor 79 cent en bij Welkoop plantuitjes (ik had mini-bolletjes voor bloemen willen kopen, maar die waren er al niet meer). Waarom bolletjes? Dat komt niet zo precies qua hoogte van zaaien, hoeveelheid grond eroverheen, enz. Ik weet niet exact meer wat ze kostten. Ik dacht 2,79. Alles wat ik over heb zet ik in onze eigen tuin of in die van Christilène.


Bij binnenkomst werd even gevraagd welke kleur bakje ze wilden, hahaha vrijwel alle dames wilden 'rossseeee'... Het voorbeeldje was voor Jochanan ;).

Bak met stempels, bak met stiften, stickers, lijm, lintjes, ponsjes, washi-tape (ook gekocht bij Action) en knutselen maar... Gewoon aan de salontafel, allemaal op de knieën eromheen :)

Leuk poppetje :)! En zo zie je dat zelfs op zo'n wiebelig pak kleuters echt iets moois kunnen tekenen...

Rondjes had ik allemaal nog (mocht je iets soortgelijks willen organiseren en woon je in de buurt; ik heb genoeg, kom gerust wat halen) 

Wat hydrokorrels op de bodem (hadden we nog) en wat mix van de Makkelijke Moestuin. Bewust had ik wat achtergehouden laatst bij het vullen van de tuin, omdat ik dit al had bedacht. Heb je deze mix niet kun je ook een kleine zak potgrond kopen, kost vaak maar een euro ofzo bij AH of andere supermarkt.

Washitape...

Buiten vullen bij papa Peter...

Van tevoren had ik de plantenstekers geschreven, oudere kinderen kunnen dit zelf natuurlijk.

Zelf je uitjes erin doen.Ze vonden het geweldig :)... Dat vind ik leuk op die leeftijd, ze vinden alles nog leuk, niemand roept 'saaaaiii' of 'stom' en voor alles zijn ze nog te porren. Ja, ik weet dat dit in de toekomst anders kan worden ;). Geeft niet, voor nu genoten we ervan... 

Meerdere bakjes gingen nog een keer naar de grond, stofzuiger erbij en weer terugfrummelen, voordeel van uitjes ;)... 

En nu is het hier iedere dag 'mam, mag ik even kijken hoe het in m'n minituintje gaat?'

Deel 1 over het handletteren van de uitnodigingskaarten
Deel 2 over het ontvangst en de cadeautjes

Deel hieronder je (knutsel)ideeën voor kinderfeestjes (vermeld even de ongeveer-leeftijd waar het voor geschikt is). Leuk voor andere lezers om ideeën op te doen!

9 opmerkingen:

 1. Leuk bedacht zeg. En wat heerlijk dat de kinderen zo enthousiast meededen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Je kunt het ook in lege wc-rolletjes doen, onderkant dichtknijpen, kunnen zonder verpotten de tuin in, composteert vanzelf!
  Bijvoorbeeld 3 aan elkaar met binddraadje, dan blijft het staan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk ideetje! Ga ik onthouden!
  Zelf denk ik dat kids het ook op latere leeftijd leuk kunnen vinden. Het is maar hoe je het brengt denk ik....alles wat je aandacht geeft groeit;-)
  Afgelopen feestje van onze zoon die 6 werd hebben wij een doosje versierd met glitterstenen van de action. Het werd een schatkistje. In een leuke openbare speeltuin in de buurt verstopten we paaseitjes ( na Pasen voor een prikkie te koop;-) ze vonden het superleuk zowel de meisjes alsook de jongens.
  We aten frietjes uit de airfryer en knakworstjes....de kinderen kregen hun schatkistje met eitjes mee naar huis met een kabeltje eraan: het was beregezellig dat jij op mijn feestje was.

  Vorig jaar versierden we een envelop. Daarop plakte ik een adressticker en daarin deed ik een stickervelletje als verrassing. Ook deden we ezeltje prik in eigen variant op de deur. Vonden ze geweldig leuk. En een potje voetbal op een grasveld in de buurt vinden ze ook al gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je leuk bedacht Adrianne!
  Kan begrijpen dat ze het leuk vonden.
  Heel erg leuk idee!!
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk idee! Grappig dat kinderen al zo creatief zijn met dingen. Heerlijk dat ze zo genieten van kleine dingen. Ik ben erg aan het sukkelen met mijn gezondheid en merk dan dat genieten van kleine dingen heel belangrijk is! Huisje en tuin geven al veel voldoening. Ook meelezen op je blog is erg leuk. Jij/jullie ook veel sterkte en zegen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk bedacht. Van de kleuterschool kan ik me geen feestje herinneren.
  Je vorige verhaal deed me denken aan mijn eigen kinderfeestjes. Cake versieren met dropveters, slagroom, m en m's enz.
  Daarna gingen we meestal knutselen. Bijvoorbeeld van klei een poppetje of beestje maken. Dat lijmen op een leeg potje worteltjes. Van een wit plastic vleeswarenschaaltje kleine witte snippers knippen. Die in potje. Water erbij. Klei op laten drogen(? denk ik). Deksel erop en schudden maar!
  Of we kleurden zout met krijtjes. Supergoedkoop en iedereen kan het! Dan in laagjes in potjes doen. Potje bijna vol, dan kaars aansteken en kaarsvet erop laten druppelen. Dicht perfect af. Lapje om deksel en zo trots als een pauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee! Ik stel me zo voor dat de kinderen heel enthousiast waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op het feestje van mijn zoontje (5) had ik een schaal zout brooddeeg gemaakt. Ze hebben er heerlijk 'koekjes' van gemaakt en daarna heb ik ze in de oven gedaan op een hele lage temperatuur.toen ze naar huis gingen was het precies hard.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier heb ik vaak een speurtocht gemaakt met onderweg toepasselijke raadseltjes bijv over een straatnaam: vaak staat op het bord het geboorte- en sterfjaar van degene naar wie de straat genoemd is, of over een reclamebord dat aan de weg staat. We hebben het zelfs een keer binnen gedaan op een natte-sneeuwdag. Huis zoveel mogelijk donker gemaakt, zaklamp mee en raadseltjes over cv-ketel, plantjes ed. Viel altijd goed, zowel voor jongens, als meisjes. Soms wel wat lastig inschatten of het niet te moeilijk was of juist te simpel, daarom ook altijd een opdracht waarbij het niet om 'weten' ging: bijv. bedenk onderweg zoveel mogelijk woorden die je kan maken van de letters uit het woord " verjaardagsfeestje". Ook weleens een foto-zoektocht, vooral voor jongere kinderen wat eenvoudiger. 'k Denk er nog wel eens met heimwee aan terug, kinderen zijn inmiddels volwassen...

  BeantwoordenVerwijderen