Geen idee waar de gewoonte vandaan komt om iets mee te geven als het feest voorbij is, maar met 3 feestjes in een dikke week tijd wilde ik liever niet nóg een snoepzakje vullen. Christilène vindt snoep echt een luxe, maar om die reden doet ze er ook lang mee. We kopen zelden snoep, maar hebben altijd een voorraad voor weken. Bijv. zo'n groot zakje Haribo noemen we hier 'een groot snoepje' en mag ze de helft van in een bakje. Vind ik al heel wat, want zijn toch al vaak 6-8 snoepjes... Ze geniet met volle teugen van de snoepzakjes van de andere kinderen, dus daar ligt het niet aan.
Ik besloot voor zero-waste, minimalistisch en gezond te gaan. Een banaan... Het is niet bedoeld als karig, want speciaal hiervoor hebben we even grote bananen gekocht i.p.v. de standaard kleintjes, maar liever wilde ik geen snoepjes, afval of kleine hebbedingen meegeven deze keer (wat niet maakt dat het favoriete snoepje van Christilène de lippenstift was... Met het bed verschonen vonden we hem tussen haar matras en het hoofdeinde goed verstopt, hahahahaha dat meiske heeft vast genoten en ik samen met Peter ook toen we het ontdekten...)
Maargoed, zo simpel was het dus: Een watervaste stift op de banaan 'Leuk dat je er was!' en natuurlijk mochten alle meisjes hun mooie mini-tuintje meenemen naar huis...
Lees gerust nog eens terug:
Geef/gaf jij nog iets mee qua snoep/fruit/lekkers/leuks aan het eind van een kinderfeestje?
Weet iemand toevallig waar dit gebruik vandaan komt?
Fijn zo'n gezonde traktatie!
BeantwoordenVerwijderenIk vond bellenblaas ook altijd fijn om uit te delen, niet te duur en kinderen hebben veel speelplezier ervan.
Was bij ons vroeger niet de gewoonte, maar de laatste tijd hoor en lees ik het wel van anderen.
BeantwoordenVerwijderenOuders zullen je vast dankbaar zijn. Niet nog meer snoep.
De meeste feestjes die we hebben gegeven waren creatieve feestjes, dan gingen ze naar huis met datgene waar ze de middag aan gewerkt hadden. Heb nog nooit een zakje snoep meegegeven maar 1 keer wel een ouderwetse zuurstok na een feestje met allemaal oud Hollandse spelletjes. Inmiddels zit de jongste in de brugklas en daarmee is voor ons het tijdperk kinderfeestjes afgesloten:) Cato
BeantwoordenVerwijderenIk heb het nooit gedaan. Vind het een rare gewoonte. Er waren zelf kindjes die erom vroegen... Nee hoor, een partijtje vond ik genoeg.
BeantwoordenVerwijderenWe vieren nooit verjaardagen, maar onze kids willen wel eens een feestje geven. We kiezen dan meestal een mooie zomerdag om naar de speeltuin te gaan. De traktatie bij het naar huis gaan is dan meestal een ijsje.
BeantwoordenVerwijderenIk kreeg vroeger ook altijd iets mee naar huis (35 jaar geleden).Zelf doen we meestal een gum, potlood oid. Dit jaar hadden we een speurtocht in het donker, en daarvoor kregen ze een zaklamp die mochten ze bij het afscheid meenemen.
BeantwoordenVerwijderenVroeger kregen wij ook altijd een snoepzakje mee na een feestje.
BeantwoordenVerwijderenVan mij hoeft het niet (liever niet eigenlijk). Op een feestje krijgen ze al traktaties genoeg.
Een klein cadeautje lijkt me inderdaad ook leuk. Zeer bruikbare ideeën weer hier. Van zowel Arianne als de reageerders. Wij vieren volgend schooljaar ons eerste kinderfeestje. :)
Siger
In Erica ( Zuid-Oost Drenthe) heb ik die gewoonte geleerd, dat was in de jaren 70. Ik denk dat dat komt uit de tijd dat je geen snoep "zomaar" kreeg thuis. Dan kreeg je met een verjaardag een "puutje" met wat snoep om nog na te genieten. Nu vind ik het volkomen overbodig maar heb er niet meer mee te maken. Dat idee met de banaan is erg leuk.
BeantwoordenVerwijderenLeuk idee, die bananen! Wij gaven eens 'melted snow' mee aan het einde van een Frozen feestje (lees flesje mineraalwater). Niet afvalvrij, maar wel gezond en in ons geval ook allergenen vrij. Verder meestal een kleinigheidje in de vorm van een notitieboekje of velletje stickers ofzo en uiteraard hun knutsel als ze die gemaakt hebben. Het moet wel een kleinigheidje blijven vind ik.
BeantwoordenVerwijderen