Pagina's

maandag 30 juli 2018

Luxe uit eten - genieten!

Ter gelegenheid van onze trouwdag proberen we jaarlijks 1x uit eten te gaan bij de feestlocatie waar we 7 jaar geleden zijn getrouwd. Vorig jaar zijn we eenmalig afgeweken, omdat 'uit eten' binnen ons budget viel en we met z'n 2-en een nachtje naar een hotel gingen (van een bon) en ook nog een dinercadeaucheque hadden die niet geldig was bij onze feestlocatie. Zodoende wisselden we die toen elders in...

Toen Christil√®ne samen met Jochanan bij mijn ouders een nachtje mocht logeren vorige week, zei ik meteen tegen Peter 'dan gaan wij 's avonds uit eten!' En zo geschiedde... In de middag appte ik Peter al 'ik heb echt zin in vanavond, voel me net een klein kind dat op schoolreis gaat...' Ik kijk jaarlijks zo  enorm uit naar dit eenmalige uitje van ons samen, waarschijnlijk gewoon omdat we zo weinig uit eten gaan ;)... Bewust gaan we niet zo vaak uit eten, juist om het heel speciaal te houden, dus niet in de eerste plaats om te besparen.

Vooraf bestellen we altijd een broodmandje:

Ik bestel altijd een broodje zalm, ben ik echt gek op...

Peter standaard spareribs met krulfriet:

Jaaa, even vanaf de andere kant ;)...


We drinken altijd icetea (Peter) en verse jus d'orange (ik). Het is wat dat betreft erg voorspelbaar... We hebben 1x iets anders gegeten, nl. Peter schnitzel en ik gewoon zalmmoot. Het smaakte ook heerlijk, maar bovenstaand vinden we nog lekkerder, dus dit is altijd vaste prik...

Het leuke is dat we vaak nog een praatje maken met de eigenaren, ze weten al precies wat we willen en vragen altijd even 'hoeveel jaar is het ook alweer geleden?' omdat ze weten dat we voor onze trouwdag komen. Afgelopen week waren ze er niet, ik vermoed met vakantie, maar de bediening was alsnog prima. 

Als afsluiting hebben we lekker koffie en cappuccino gedronken, Peter nam er een appeltaartje bij, maar ik zat vol, dus hoefde niets meer. Het was echt een heerlijke avond ondanks de warmte!

Heb jij ook een speciaal uitje jaarlijks of 1x per meerdere jaren waar je enorm naar uitkijkt? Familiebezoek? Etentje? Hotel? Vriendinnenuitje? Of...............? 

Vergeet niet om mee te doen met de winactie voor de Fier!

14 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie wollen huwelijk! Wij gaan zelf regelmatig uit eten, 1 keer per maand. Ik geniet er echt van. Ik houd namelijk wel van lekker eten, maar niet van koken.
  Momenteel vanwege mijn gezondheid eten we elke 2 weken een keer bij de visboer, zodat ik energie over houd voor andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat we regelmatig buiten de deur eten (ook lunch) is dat voor ons niet echt bijzonder meer, maar niet minder leuk. We genieten er elke keer weer van. Ook als we twee keer in de afgelopen week zijn gaan eten en een keer gaan lunchen. Een etentje trakteerden we zelf (ons gezin van 4, mijn ouders en een goede vriend die even in NL was), het tweede etentje was vanwege de emigratie van mijn broer (die trakteerde) en de lunch was met een goede vriend (die perse wilde betalen, omdat wij ook vaak betalen).
  Waar ik echt naar uitkijk zijn de korte vakanties die ik met mijn moeder doe. We gaan dan maximaal 5 dagen weg, meestal naar Spanje. We proberen twee keer per jaar te gaan. Vanaf mijn 12e t/m 28e ging ik elk jaar alleen met mijn moeder op vakantie. Toen meestal een dag of 10 naar de zon. Na de geboorte van zoon in 1999, kwam mijn moeder vaak een weekje als we op vakantie waren. Nu zijn de kinderen 18 en 13 en hebben we vorig jaar onze traditie weer opgepakt. Heerlijk, kijken er allebei naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met dochter of zus lunch ik regelmatig zo'n 1x per maand.
  Waar ik altijd naar uitkijk is de lunch bij een restaurant met buffet in Frankrijk. Voor 14 euro kan je nemen wat je wil, flesje wijn er koffie inclusief.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat voor ons bijzonder en 1 x jaarlijks is, is cadeautjesdag. Vanwege onze reliegie vieren we geen verjaardag, kerst,enz. Op cadeautjesdag nodigen we vrienden en familie uit, we koken iets lekkersen maken het gezellig. We hebben een cadeautje voor onze kids en voor elke gast. Dit is ook voor opa en oma en anderen de gelegenheid om ons en/of de kinderen iets kado te doen als ze dat willen, omdat we dat dus niet op onze verjaardag doen. Dit is echter niet waar we op uit zijn. We vinden het gewoon leuk als iedereen komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nieuwsgierige vraag... welke religie is dat dan?

   Verwijderen
 5. Rare vraag misschien? Maar je mag toch geen zalm tijdens zwangerschap?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij heel officieel niet nee zie ik net op internet. De lijst van wat je niet mag eten lijkt jaarlijks langer te worden. Als je zwanger bent, ben je een 'risico-groep' en kunnen gevolgen van een listeria-besmetting ernstiger zijn dan wanneer je niet zwanger bent. Gelukkig is de kans op zo'n besmetting zeer klein (jaarlijks 70-100 gevallen; even op internet wat informatie opgezocht n.a.v. je reactie).
   Dank voor je aanvulling :)!

   Verwijderen
  2. Zalm stond ook al op het lijstje toen ik zwanger was(11jaar geleden) Ik vind het het heerlijk. Toen ik dan ook bevallen was, wilde ik gelijk gerookte zalm Kreeg het kado van de visboer. ūüėČ

   Verwijderen
  3. Ik ben zo vreselijk ziek geweest dat ik blij was als ik een half glas cola binnen kon houden :/...

   Di√ętiste in het ziekenhuis: 'Eet waar je zin in hebt of het nu gezond of ongezond is. Feit d√†t je iets eet en het binnenhoudt is veel belangrijker...'

   Uiteraard is dit advies van toepassing op slechts 2% van de zwangeren, maar zodoende heb ik me nooit verdiept in lijstjes, omdat ik nog geen slokje water kon binnenhouden en al blij was als er 2 stukjes peer binnen bleven, omdat ik dan echt het idee had dat ik gezond bezig was. Ehm, 2 dagen later lig je dan weer in het ziekenhuis, omdat een halve peer en een half glas cola of karnemelk per dag te weinig blijkt ;)...

   Nu echt superdankbaar dat het zo goed gaat en in m'n enthousiasme dus zalm gegeten, whoeeii... Ik ga erop letten ;)! Grappig is dat ik nu wel heel gezond eet verder. Veel groente en fruit, ik drink liters water en ben heel goed bezig voor een zwangere al zeg ik het zelf. Nu kan het ook, dat scheelt en ik vind het fijn dat het nu zo goed gaat...

   Verwijderen
 6. Ziet er heerlijk uit, maar mag je zalm tijdens je zwangerschap....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, zo'n speciaal uitje! Mijn man en ik gaan weleens samen weg met een hotelbon-actie. We houden het meestal zo low-budget mogelijk. Waar ik ook heel erg naar uitkijk is het jaarlijkse uitje met mijn 2 vriendinnen van vroeger. We kennen elkaar van de kerk. Omdat we niet bij elkaar in de buurt wonen, is dat altijd heel speciaal. We begonnen met één dagje per jaar. Al snel kwam er een nachtje bij, toen werden het er 2 en nu als het kan zelfs 3, van vrijdag tot maandagmorgen. En dan zijn we vaak nóg niet uitgepraat. :-))
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, ziet er heel erg lekker uit! Als ik uit ga eten is het meestal ter gelegenheid van de verjaardag van mijn ouders, of een andere speciale gebeurtenis in de familie. Mijn vriend houdt niet van uit eten gaan, zo lang stilzitten is niets voor hem :-)
  Groetjes Hanneke L

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je mag wel zalm mar geen verpakte dus wel van de visboer

  BeantwoordenVerwijderen