Pagina's

woensdag 4 april 2018

Opbrengst markt

Vorige week schreef ik over de markt waar Christilène potten mix verkocht. Vandaag stond er in het krantje van school dat er maar liefst € 1605,92 was opgehaald! Wauw, echt veel meer dan ik had gedacht... 
Christilène zit op een kleinschalige school met ruim 80 leerlingen, de markt was slechts tussen 13.30 en 15u en in die 1,5 uur werden er dus honderden euro's opgehaald, ongelofelijk...

Ik was de vorige keer vergeten deze foto erbij te zetten:
Het verhaal ervan had ik wel gedeeld, maar de foto dus niet... Ons kleine verkoopstertje ;)...

Ik denk maar zo: Jong geleerd is oud gedaan :P... 
Vaak zegt ze nu al als ze iets zoekt 'dan moeten we maar even bij de ruilwinkel kijken...'

Over een kleine 5 weken is ze jarig, dus langzaam maar zeker stellen we een verlanglijstje samen... 
Heeft er iemand ervaring met zo'n beschermset voor skeeleren? Voor 2,50 kocht ik bij de kringloopwinkel een paar skeelers en ze vindt het helemaal geweldig. Ze leent van een vriendinnetje weleens een setje, maar nu wil ik voor haar verjaardag zo'n set kopen, alleen ik heb geen ervaring met die kleine maatjes. Ik zie staan schoenmaat 28-31, ze heeft nu maat 27, dus dan zal het wel passen denk ik. Is het een aanschaf waard? Natuurlijk kijk ik eerst 2ehands, maar mocht dat niet lukken ga ik voor een nieuw set. 

Nog andere tips voor verjaardagscadeaus? Ze houdt heel erg van knutselen, kleuren, Lego en speelt eigenlijk overal graag mee. Poppen, zandbak, buiten in de speeltuin, skeeleren, enz. 
Ze heeft 1 set Lego vorig jaar gekregen en dat is echt favoriet geworden, dus ik overweeg een 2e set. 
Knutsel- en kleurboeken heeft ze nog genoeg evenals speelgoed, alleen haar stiften zijn een eind 'op'. Nu kreeg ik op Facebook de tip voor de stiften van Stabilo of van Hema. Iemand ervaringen hiermee? En is het uit kleding te wassen? Ondanks goed opletten is onze kleinste smurf soms errug snel en heeft alweer een streep in z'n kleren...

Ik ben benieuwd naar jullie reacties :)!

Zo, weer even wat (dag)boeken in m'n Marktplaats-shop gezet. Kijk gerust of er iets voor je bij zit. Opbrengst voor ons 'gestogant-potje' ;)...

25 opmerkingen:

  1. Stiften van de hema zijn uitwasbaar, stabilo weet ik niet maar volgens mijn jongste zijn die erg fijn. Lego kun je heel goed 2e hands kopen staat genoeg op marktplaats. Lego is vrij duur in aanschaf, hier wou mijn jongste 2 jaar geleden graag lego friends zo zonde want ze heeft er hooguit 3x mee gespeeld en nu staat het gewoon weer in de doos in de kast

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yep, vorige set Lego was ook 2ehands hoor ;)... Scheelt de helft in prijs... Hier ook Lego Friends, de jungle. Uuuuuuren al mee gespeeld, ze kan zelfs deels het al zelf bouwen aan de hand van de boekjes :)

      Verwijderen
    2. Stabilo gebruik ik veel (bijna dagelijks) en doe gemiddeld een jaar met een set.

      Verwijderen
  2. Stabio stiften zijn echt super heel fijn in de hand en mooie kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stabilo stiften zijn echt super!4 van de 6 kinderen hebben hier hun eigen set en de 5e krijgt ze binnenkort ook. Het grote voordeel vind ik dat als een stift leeg is, je er gewoon een nieuwe voor kunt kopen zonder dat je weer een hele set moet kopen.Bij mijn weten is het wel uitwasbaar.
    Groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zou ik zeker niet 2e hands kopen. Bij bartsmit heb je voor kleine meisje n set v ik meen 7.50. Dit is stevig en blijft zitten. Klittenband kan er wel 3x omheen. Na een tijd gebruik (hier al 4jr intensief gebruik) wordt t plastic zachter en de rek gaat r n beetje uit waardoor ze afzakken. Kan me zo voorstellen dat dat bij 2ehands ook gebeurd. Zou t zeker aanschaffen. Voiral polsbescherming!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het ook niet 2ehands aanschaffen in de zin van kopen, maar dan zou ik kijken bij de ruilwinkel en kijken of ze het wat vindt. Mijn ervaring bij dat spul is dat ze het leuk vinden als ze klein zijn, paar keer en daarna - als ze het wat beter kunnen - het niet meer willen dragen. Dat vind ik jammer van de grondstoffen ;). Dank voor je reactie!

      Verwijderen
    2. Niet rottig bedoeld hoor maar bij mij hadden ze geen keus, willen skeeleren is bescherming dragen. Misschien juist nog wel meer nodig als ze het beter kunnen want dan hebben ze ook meer vaart.

      Verwijderen
    3. Jep, zo kan ik ze inderdaad wel de deur uit sturen (bijv. met laarzen en jas aan), maar wat ze daarna in de speeltuin doen zie ik niet altijd. Op scholen waar ik inval zie ik ook veel beschermers... Op de kapstok of in de tas ;)... Maar; voor nu wil ze het nog heel graag, dus gelukkig nog geen discussie :)...

      Verwijderen
  5. Uit eigen ervaring kan ik je eggen dat de stiften van stabilo echt hun geld waard zijn. Het is alleen zo schrikken als je ze moet afrekenen. Bijkomend voordeel is dat je een keer een setje koopt en een kleur die sneller op gaat los bij kunt kopen. Groetjes, Cato

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met dingen als Lego en Playmobil vind ik: meer is beter. Beter meer van 1 soort dan van alles een beetje. Lego en Playmobil zijn leuk om mee te spelen, ze kan er jaren mee vooruit en er steeds iets bij vragen van ooms/tantes etc. Dus als ze Lego nu heel leuk vind zou ik daar iets bij vragen/zelf geven zodat ze haar collectie langzamerhand uit kan breiden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze vindt die Friends heel leuk en speelt er leuk mee, dus ik overweeg inderdaad om 1 zo'n set ofzo te vragen en verder geld zodat we nog een set kunnen kopen. Ze is er uren zoet mee en er zijn nog meer leuke sets van :)...

      Verwijderen
  7. Hoi Adrianna, ik zou voor Bruynzeel gaan. Deze zijn wat duurder, maar gaan erg lang mee. Mocht er stift in kleding terecht komen, dan de vlek weken in melk en daarna zo in de wasmachine.
    Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Verder lees ik jouw bloes altijd met veel plezier!
    Hartelijke groet, Carina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Stabillo stiften zijn echt de beste!
    Wel wat duurder maar gaan echt veel langer mee dan die van de Hema!
    Cadeau tips:
    Kwartet spel? Of ander leuk spel?
    Abonnement op tijdschrift?
    Skeelers koop ik zelf idd ook iets groter gaat dan prima met een dikke sok erin!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb van die verstelbare skeelers toen gekocht. Paars met rose, hele leuke voor maar 2,50 bij de kringloop :)... Ik geloof maat 27 tot 34 ofzo, ze heeft nu 27, dus hopelijk gaan die nog ff mee :)...

      Verwijderen
  9. Misschien helpt dit wat bij de keuze van de skeelerbescherming? Tenminste als je voor dit setje zou gaan van de link http://www.nijdam.com/nl/skates/weetjes/ik-wil-een-beschermset-of-helm-kopen-hoe-zit-het-met-de-maatverhouding.aspx
    Ik denk dat vooral meespeelt hoe ze gebouwd is (dunne benen,...) en het lichaamsgewicht, eerder dan de schoenmaat.
    Moest je ze niet tweedehands vinden, ik weet niet of je Decathlon kent? Eigen merken zijn goed en betaalbaar.
    Enne misschien ook aan een helm denken :-) Nog belangrijker om te beschermen dan armen en benen :-)
    (bij ons in de club zijn ze daar erg streng in: geen helm, niet meedoen)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je aanvulling! Ik ga de link bekijken, helm had ik ook aan gedacht inderdaad, ook handig met fietsen ;)...

      Verwijderen
  10. Stabilo is perfect. Ook de markers. Mijn dochter gebruikt dat allemaal al jaren.
    Voor de skeelerbeschermset zou ik voor nieuw gaan. Je weet maar nooit of de vorige eigenaar ermee is gevallen. Misschien zijn ze van binnen dan wel stuk en bieden ze geen juiste bescherming. Ik kocht dat vroeger bij de speelgoedwinkel. Ik zou voor de iets grotere maat gaan. Zijn ze te groot kun je er altijd een schoudervulling of iets van foam onder stoppen.
    Ik heb nog heel veel playmobile voor meiden dat ik allemaal aanbiedt voor 50% korting. Er is helemaal niets aan. En het kan nog vele jaren mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Stabilo stiften zijn inderdaad fijn! Bij de Kruidvat liggen ze ook geregeld en scheelt het ook nog eens in prijs.

    Een cadeautje wat het hier altijd goed doet is: eigen douchegel. Kost bijna niks (nog geen €2 voor een fles van eigen merk kruidvat, met prinses erop) maar het feit dat ze een eigen fles hebben vinden ze geweldig.

    Succes met de voorbereidingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb stabilostiften ooit gekocht bij de Kruidvat. Zijn ze wel goedkoper. Misschien hebben ze ze binnenkort wel weer. Ben er tevreden over :)
    Verder ben ik fan van duplo (en van marktplaats haha)
    Zelfgemaakte poppenkleren of bv een bedje zijn ook leuk.
    Siger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Even gecheckt, ze zijn in de aanbieding tot 8 april bij de Kruidvat. 12 stuks voor 3,99
      Siger

      Verwijderen
  13. Hier ook een Stabilo fan. 1 dochter heeft (ik geloof 24) stiften met de doppen aan een ring waardoor die niet kwijt kunnen raken. (Deze stiften hebben dikkere punten.) 1 dochter heeft een doosje met doorzichtig deksel, de bekendste geloof ik. De jongste dochter (5 jr) willen we ze op haar verjaardag geven.
    Of ze uitwasbaar zijn heb ik geen ervaring mee. Ze bergen ze zelf altijd veilig op, voor het jongste broertje ze in handen kan krijgen... ;)

    Groetjes Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die ring voor de doppen is heel fijn. Zo kun je ze ook makkelijk in een tas meenemen zonder gedoe van een etui waar alles dan vaak weer net niet in past. Stabilo ging bij ons ook altijd lang mee.

      Verwijderen
  14. Beschermers van de Lidl bevallen ons erg goed, laatst lagen ze weer in de winkel, maar vast ook online te bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb hier pas handige tips voor goedkope LEGO vandaan gehaald. https://www.veelbouwplezier.nl/6-tips-goedkope-lego/

    Beschermers is hier ook een must, deze werken bij ons prima. Stabilo gaat hier ook het langste mee, de stiften duwen ook niet in, zoals bij goedkopere wel en tot nu toe altijd eruit gegaan in de was

    BeantwoordenVerwijderen