Pagina's

vrijdag 6 april 2018

Recept - milkshake met bramen

Milkshakes, ik houd ervan! Al eerder deelde ik recepten van bananenmilkshake, zomerfruitmilkshake en mangomilkshake. In de aanloop naar een zomers lente-weekend deel ik deze bramenmilkshake. Op advies van lezers maak ik tegenwoordig milkshake gewoon alleen met melk en bevroren fruit. Gaat super!

Het is echt heel simpel (en niet zo ongezond als je zou denken!)...

Je hebt nodig:
- Diepvriesbramen 
(verse zelfgeplukte bramen kan ook, als ze maar bevroren zijn, dus mocht je nog wat hebben van vorig jaar.......)
- Melk

En een blender of staafmixer.


Zelf gebruik ik volle melk altijd, maar halfvolle melk kan ook. 

Houd een paar mooie (niet al te grote) bramen apart, laat ze evt. ontdooien. Dan moet je ze iets eerder uit de vriezer halen. Zelf laat ik ze niet ontdooien.

Voor 3 personen doe je alle resterende bramen (zo'n kleine 250 gram) in de blender en vul de kan tot zo'n 300 ml. En blllllenderen maar ;)... Iets te dik? Voeg nog wat melk toe totdat het de goede dikte heeft. Te dun? Voeg extra bevroren fruit toe. Het is een lekkere frisse milkshake. Liever een wat zoetere milkshake? Voeg een banaan toe. Als je de banaan van tevoren invriest kun je er ook extra melk aan toevoegen en heb je met gemak voor 4 glazen milkshake genoeg. 

Heerlijk inschenken en de bramen die je apart hebt gehouden er bovenop...

 Drink smakelijk! Zoals je ziet was mijn milkshake iets aan de dikke kant. Was een bewuste keuze, omdat Christilène het lekker vindt om het te lepelen. Vorige keer had ik een dunnere milkshake en was het niet te scheppen voor haar ;)...

Geniet van het zonnige weekend!

Maak jij weleens zelf milkshake?

9 opmerkingen:

  1. Nee nog niet gedaan. Ben altijd bang dat mijn staafmixer het begeeft...terwijl er een ice crusher bij zit (of hoe dat heet). Wil ook nog een keer 'ijs' maken met bevroren banaan. Beetje zelfde idee als jouw recept. Er staan heel wat recepten op Pinterest. En pindakaas/notenpasta...haha misschien moet ik me toch een keer over mijn angst heenzetten ;)
    Siger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een ice-crusher is gemaakt voor ijsblokjes. Niet voor bevroren fruit. Fruit is vele malen harder doordat het niet kapot splintert. Ik zou zeker het fruit eerst iets laten ontdooien anders is je staafmixer waarschijnlijk inderdaad snel kapot.

      Verwijderen
    2. Ik heb een tefal staafmixer, geen ice-crusher maar gaat prima hier. Banaan bijv wel in kleine stukjes (die vries ik in plakjes in), anders is het te zwaar. Je moet doen waar je je goed bij voelt!

      Mijn blender gebruik ik overigens ook al 7 jaar om pinda’s of koekjes in te kruimelen, geen centje pijn. Het klinkt tegen de plastic kan wel wat angstaanjagend 😉... Pinda’s doe ik per half zakje tegelijk, dus niet alles in 1x...

      Verwijderen
    3. Bedankt voor jullie reacties!
      Siger

      Verwijderen
  2. Nee, maar dit lijkt me heel erg lekker en nog gezond ook. En ook minder slecht voor je dan een 'echte' milkshake.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er niet alleen lekker maar ook heel gezellig uit! Een feestje om op te eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jawel.div soorten met fruit die ik in de vriezer bewaar en uit de moestuin komt.met bv yogurt erdoor en wat melk(of beetje room) om het dunner te maken.met wat zoetstof en soms wat vanilie.er zijn aardbeien/frambozen/2 soorten bramen/japanse wijbes en meer dus altijd keuze.zo lekker maar helaas niet zo gezond

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Grietje Margreet Blok6 april 2018 om 21:41

    Lekker! Met Griekse yoghurt wordt het ook heerlijk, daar zijn ze hier dol op.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er weer heerlijk uit Adrianne.
    Een enkel keertje maak ik het met mango.
    Of met aardbeien ,ook banaan smaakt heerlijk.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen