Pagina's

vrijdag 11 augustus 2017

Vakantie - deel 7

Woensdag fietsten we naar de markt met elkaar. Gezellig! Wat kocht ik allemaal op de markt?


25 perssinaasappels, 4 grote appels, 3 winterpenen, 6 bananen en 2 meloenen. Plasticloos :)...

Verder nog 2 dozen aardbeien in m'n eigen plastic tasje. Helaas wel plastic bakjes. Totaal voor dit alles was ik 11,50 kwijt. 

Kids kregen allebei nog een banaan en een mandarijn (leuk, dankjulliewel!):

Verder kocht ik nog sokken voor Peter (tel ik qua minimaliseren niet mee als 'inkomend' omdat ik ook de kapotte die ik heb weggegooid niet heb meegeteld als 'uitgaand'). Ik kocht Apollo en Basset sokken. Iemand ervaring met die 2? De eerste heb ik eerder gehad. 3 paar voor 5 euro. De andere nog niet eerder gehad. Ze moeten sterker zijn en kosten 2 paar voor 7,50. Voor nu kocht ik 2x3 paar voor 5 euro en 2x2 paar voor 7,50, dus 25 euro in totaal. Dit gaat buiten al het budget om, omdat onze eigen kleding niet meetelt binnen budget. Peter heeft een grote maat, dus vrijwel alleen in speciaalzaken kan ik slagen voor sokken (à 12,- per paar) of op de markt.


Bij de stroopwafelkraam zagen we lekkere grote stroopwafels en stroopkruimels. Dat leek Peter wel wat natuurlijk ;). Ik zei 'dat kan ik best kopen hoor! Zal ik het van het vakantiebudget kopen?' En zo kwamen er 3 zakken stroopkruimels voor 2 euro en 5 XXL stroopwafels voor 5 euro in de boodschappenkrat erbij, mmmmm lekker! Jep, wel plastic. Voorheen kochten we dit vaker, maar nu we ons budget laag hebben ingesteld genieten we hier dubbel van. Bijv. in de vakantie :)!



Nog even snel met Christilène langs de bieb om een boek te wisselen voor haar zomerleesbingo. We zagen een heeeeeleboel 'torrelorren' en een zoektocht leverde op dat dit 'vuurwantsen' zijn. Weer wat geleerd :)...


Eenmaal thuisgekomen hebben we meteen heerlijk koffiegedronken met elkaar en gesmuld van het vakantie-lekkers, mmmm heerlijk! (Ter indicatie: Het zijn ontbijtborden...)

Jochanan smulde van ministukjes stroopwafel, mag best een keer, het is tenslotte vakantie...

Donderdagmorgen lag er een verrassing bij de voordeur. Een courgette! Geen idee welke anonieme gever deze heeft neergelegd. Bij deze: Bedankt!

Ik bakte 3 broden, draaide een was, deed in een flits boodschappen en daarna kwam een vriendin met de kids op visite. Aansluitend reed ik even langs de molen. 
Ik kocht 3 zakken van 5 kg volkorenmeel (5 euro per zak = 15 euro), 1 zak zonnepitten (1,95) en 1 zak lijnzaad (aanbieding, nu 1,50), 1 zak meergranen brood (aanbieding, nu 1,50) en pompoenpitbrood (1,95). Totaal dus 21,90. Daar kan ik weer heel wat broden mee maken, mmm lekker!

Van het fruit dat ik woensdag had gekregen/gekocht maakte ik een fruitsalade als lunch (we hadden 's morgens laat gegeten, deden rond 14u even een flinke fruithap en hebben 's avonds weer op tijd gegeten).

Ik deed in de salade: 1/2 meloen, 2 bananen, 2 mandarijnen, 2 wilde perziken (kocht ik eerder in aanbieding bij AH vorige week) en 1/2 doosje aardbeien.

Alles geschild en gesneden, mmm lekker zeg!!

Ik voel me een rijk mens! Die 'stroopkruimels' (zoals we ze vroeger noemden) kregen we altijd bij oma op de markt. In zo'n rood/wit papieren puntzakje. Iedereen een zakje. Zorgvuldig werd de naam erop gezet en op was op. Wanneer we op een beurs waren of braderie kregen we een grote stroopwafel. Vandaar dat ik dubbel geniet, omdat ik die mooie herinneringen aan de kruimels heb :)!

Als je het leuk vindt om m'n blog te volgen; er zijn diverse opties:
1. Met een Google-account kun je rechts in beeld op de blauwe button 'volgen' klikken.
2. Met een e-mailadres kun je rechts bovenin in beeld je mailadres invullen en dan op de grijze button 'submit' klikken. Je ontvangt dan een mail als ik een bericht heb geplaatst (dit kan in je spambox terecht komen, dus houd het even in de gaten. Het komt vaak voor dat je pas 10-12 uur nadat ik een bericht online heb gezet pas een update krijgt in je mailbox).
3. Via Facebook. Als je daar een 'like' geeft, kun je me volgen, welkom!

Bijna zit de eerste vakantieweek er al weer op, pfftt wat gaat het snel. Als je geniet lijkt de tijd wel sneller te gaan... Hebben jullie nog vakantie of is je vakantie al voorbij? Of krijg je misschien nog vakantie? Geniet ervan!

Fijne dag allemaal!

8 opmerkingen:

  1. Jammer dat je niet beschrijft wat je kocht qua boodschappen. 11,50 en 21,90 is een flinke hap van 50 euro. Avondeten voor 16euro voor een week lijkt me lastig. En voor 6euro onmogelijk. En dan nog broodbeleg ed. Of spaar je wekelijks voor die 22euro broodzaken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brood spaar ik idd voor (niet bewust, maar koop het gewoon weer als het nodig is), want ik kan nu ruim 30 broden maken. Nog een stuk of 8 kilozakken bloem erbij (kleine 40 cent bij AH of Aldi) en voor 25 euro heb ik zo'n 35 kwaliteitsbroden :)... kMoet m'n Excel-overzicht bijwerken, zodra ik dat gedaan heb deel ik de rest :)...

      Verwijderen
  2. Ik vind het mooi dat je je een rijk mens voelde. Zo klinkt deze dag ook vind ik. Het is fijn om geluk te vinden in het dagelijks leven!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De fruitsalade ziet er heerlijk uit.
    Dat zal zeker lekker smaken Adrianne.
    Knap wat je allemaal met je geld doet.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk! Ik heb dezelfde herinneringen aan de stroopwafelkruimels.
    Mijn zoon heeft ze ook wel eens getrakteerd. Kost weinig, weer eens wat anders en iedereen vond het lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Grappig, al die herinneringen aan lekkers bij oma.
    Die heb ik ook, mijn oma bakte altijd heerlijke cake en deed daar een laag icing (om maar eens een goed Nederlands woord te gebruiken) overheen. Ik zie nog zo voor me hoe ze dat met een flink mes zonder heft eroverheen streek.
    Ik bewaar sowieso goede herinneringen aan mijn grootouders, zal er binnenkort eens een blogje aan wijden.

    www.shainablogt.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt veel fruit gekocht voor die 11 euro. Netjes gedaan hoor. Stroopwafels zijn zo lekker op de markt, helemaal als ze net vers gebakken zijn en nog warm, mmmm. Krijg er helemaal trek in, maar ja ik ben even op dieet dus moet ze maar niet gaan halen. Geniet lekker van de rest!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om dit alles van je te lezen. Ik ben vandaag begonnen met een veel kleiner budget voor boodschappen vanwege een spaarrekening. Voortaan mag ik 80 euro uitgeven, we zijn met 2 volwassenen en 4 kinderen hier thuis. Ik ben zo benieuwd hoe het zal gaan! Vandaag ben ik in ieder geval goed gestart.

    Maar ook qua minimaliseren ben je een voorbeeld. Daar ben ik al mee begonnen, maar ga ik ook het hele jaar mee verder. Ik wil eigenlijk gewoon over de gehele linie op orde komen.

    Dank je wel voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen