Pagina's

donderdag 14 september 2017

Kinderkleding voor pop en konijn haken - deel 2

Gisteren schreef ik over poppenkleding. In de loop van de dag heb ik gisteren de legging afgemaakt (van een oude legging van mezelf, restje elastisch kant en een stuk elastiek). Verder maakte ik er 3 haarbandjes bij en zette ze meteen in m'n Marktplaats-shop :)


Bloemetje met pareltje op een elastisch kantje:

En nog een rose en mintgroene variant (passend bij andere kledingsetjes die ik had verzameld):

Eveneens met een pareltje:

Juf was erg blij ermee en volgende week ga ik aan de slag met iemand om kussens te naaien voor in de poppenhoek. Ik houd jullie op de hoogte :)!

Al eerder schreef ik dat ik een poging deed om rammelkonijn Snuf te haken. Gisteren haakte ik 1 oortje af en naaide ik alle onderdelen aan elkaar: 

Hmm, niet ontevreden voor de eerste keer. Ik oefen nog even verder, ik wil er beter in worden ;). Toen ik voor de 3e keer (!) in m'n vinger prikte tijdens het in elkaar naaien zei ik tegen Peter 'ik weet meteen weer waarom ik dit nooit wilde doen...' Haha, oefening baart kunst, dus ik geef de hoop niet op...

De tellerstanden met het verdwijnen van de legging en 3 haarbandjes: 372 stuks!

En gisteren had ik mazzel, want ik hoefde niet te fietsen... Peter werkte vanuit huis, waardoor ik de auto mee kon nemen om de kinderen naar school te brengen. Met dat stormachtige weer en de voorspellingen was dat best lekker ;)...

Jullie nog last gehad van de storm? In bepaalde delen van het land is het vrij heftig geweest las ik. Hier hebben we weinig last gehad. Wat takken op de weg, maar verder heb ik er weinig van meegekregen dan alleen flinke wind. Nu zag ik op de kaart dat we hier op de Veluwe amper de helft van de windsnelheden hadden gemeten dan aan de kust. Dat verklaart een hoop ;)...

Fijne dag allemaal!

13 opmerkingen:

 1. Tip: met een stopnaald aan elkaar naaien. Dan kun je ook niet in je vingers prikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! M'n stopnaalden zijn allemaal vrij dik, dus ik had nu een dunnere genomen, maar wel met punt... Ik ga eens op zoek naar een dunnere stopnaald, thnx, dat is wel een goeie ja :)!

   Verwijderen
  2. Volgens mij heerft de hema die, dacht ik.

   Verwijderen
 2. Ik had ook geluk, een andere moeder stuurde me een appje: het is geen fietsweer, zal ik ze op komen halen?Nou graag! Later ging ik even naar de winkel (lopend) en bedacht dat het best gevaarlijk was met die rukwinden. Zo'n bakfiets vangt veel wind. Heen zal wel gaan, dan zitten er kinderen in, maar terug.. oei!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je ook geluk had!!

   Yep, ik merkte het vanmiddag (met gevulde bakfiets). Alles bij elkaar wegen we dan toch zeker zo'n 120 kg, maar ik heb echt voorzichtig gedaan. Vanwege het water op de weg merkte ik meteen dat ik een lange remweg had. We zijn veilig thuisgekomen gelukkig :)...

   Verwijderen
 3. Hier in Limburg viel het best mee. Inderdaad wel wat takken die op de weg lagen, maar niet super gevaarlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in Den Haag is het knudde... ik fiets elke dag van en naar werk (20 km in totaal) en de laatste tijd begin ik er behoorlijk van te balen. Ondanks goed regenpak voel me toch een verzopen katje als ik 's morgens arriveer. Vandaag had ik extra kleding en schoenen meegenomen en me in het toilet omgekleed. Ook make up doe ik pas op m'n werk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Owwww, precies hoe ik me vanmiddag voelde ;)... Zelfs m'n sokken waren nat ondanks m'n snowboots ;)... Ach, je moet maar zo denken: Gezonder dan de auto en toch weer wat euro's bespaard :P... Haha, succes ermee :)! Oja en make-up draag ik niet, dat scheelt weer...

   Verwijderen
  2. Precies, frisse Hollandsche meid enzo. Ik gebruik alleen mascara, de gewone (waterproof loopt namelijk ook gewoon uit, maar die vlekken kun je niet weghalen zonder makeupremover). Ach ja, nog even volhouden, op een gegeven moment moet het water toch op zijn daar boven?

   Verwijderen
 5. Ik doe zoveel inspiratie op van je blog. Dank! Lukt met 50 euro. Ik spaar om een dag minder te kunnen werken. Hier was het echt heel heftig weer. Zandvoort. Succes met alles.

  Groetjes June


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op de Veluwe is het altijd minder wind, Het was hier erg hevig. Ik ben aan het begin van de avond behoorlijk nat geregend. Straks moet ik er weer uit. Ik besloot dat die auto niet voor niets voor de deur staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, ik zie dat je rammelaar af is. Goed gedaan hoor, ziet er keurig uit! En wat leuk, de poppenkleertjes. Jaren terug heb ik ze heel veel gemaakt en (bijna) onder de naaimachine vandaan verkocht. Het is mijn plan het weer op te pakken. Wie weet...
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen