Pagina's

vrijdag 8 september 2017

Interview Nederlands Dagblad - extra foto's

Het interview in het Nederlands Dagblad had ik al met jullie gedeeld. Gisteren kreeg ik de papieren versie toegestuurd (wel leuk; ik kreeg de vraag of ik het alleen digitaal wilde ontvangen in het kader van minimaliseren ;)). Een papieren versie vind ik handiger, omdat ik het bijv. opa en oma ook wil laten lezen, die mogen de krant dan gewoon even meenemen, dat is makkelijk voor hen. 

Na het interview kwam de fotograaf; Carel Schutte. Dat was echt leuk! Hij had alle tijd wat echt fijn was, zo kon hij allerlei dingen fotograferen. 

Met toestemming mag ik de foto's gebruiken, hoe leuk is dat :)!

Blij dat deze zaagfoto's niet in de krant zijn gekomen, want m'n (groot)ouders hadden kriebels gekregen denk ik, haha... 

Ik ben hier een nieuw set huisjes aan het zagen voor een bestelling (ohhh, en zoals je ziet moet het plafond van de overkapping nog geschilderd worden, nog geen gelegenheid voor gehad):

Ik hoor het de buurvrouwen nog zeggen: 'Adrian, jij wordt ook echt zo'n bouwvakker hè?' toen ik voor de zoveelste keer bovenop het schuurdak in de hitte de planken zaagde, vast zette met een spijkerpistool, enz. Ik vind klussen echt leuk en ben blij met het gereedschap van tegenwoordig, omdat ik zelf niet zo zwaar en sterk ben. Ik zaag, boor, schilder, timmer, schroef en help overal mee. Enige waar ik me echt niet aan waag is electra. Draden trekken, dozen boren, pvc buigen, prima, maar aansluiten doet mijn electricien, bijgenaamd manlief... Hij heeft ervoor geleerd, doet nu niets meer met die kennis behalve tijdens onze eigen klusprojecten (en dat is superhandig :)!!) 

Een ietwat 'vrouwelijkere' bezigheid :)... Een vlaggenlijn knippen; weer een cadeau in de voorraadbox - altijd makkelijk...


Deze foto gebruikte ik meteen gisteren in m'n voorstelblog voor Christelijke Webloggers waar ik op uitnodiging (n.a.v. het ND-artikel) een stukje voor schreef. 

Whaaa, ik kijk streng zeg ;)... Superserieus bezig met de financiën, even de Excel-lijst bijwerken...

Ik kijk er echt met een leuk gevoel op terug en met het schrijven van deze blog weet ik weer hoe leuk het was ;)...

Dank aan jou, Machteld voor het interview, de gezelligheid die je meebracht en de mooie manier waarop je het interview vorm hebt gegeven.
Dank aan jou, Carel voor de foto's, de rust waarmee je kwam, je trefzekerheid en de mooie foto's die ik zomaar mag gebruiken. 

En natuurlijk: Dank aan jullie als lezers, dat jullie steeds weer m'n blogs lezen, reageren, leuke ervaringen delen, enz... Ik vind het leuk om voor jullie te bloggen en ondanks dat het veel tijd kost, geeft het me steeds weer nieuwe energie, dank!

Klussen jullie weleens? Doen de dames onder ons weleens 'heren-klussen' en de heren weleens 'dames-klussen'? Doe je het omdat het moet of vind je het gewoon leuk om eens wat anders te proberen?

Fijne dag allemaal!


8 opmerkingen:

 1. Ik kan hoogstens een spijker inslaan. Veel verder kom ik helaas niet, dus ik vind jou helemaal knap!

  Superleuk dat interview!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mag niet zoveel doen. Hij vindt dat hij het zelf beter doet. Ook prima.
  Deze foto's zijn ook erg leuk. Je interview ook. Zoals ik al schreef. Je wordt beroemd. haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk die foto's! Ook voor later, voor je kinderen.
  Ik kan ook niet echt veel op klusgebied vrees ik (lang leve het plakband ;-) ), maar ik vind het heel leuk om jou zo bezig te zien. Een goed voorbeeld voor je kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uhm, ik heb een heel handige man, maar ik mag dan wel even vasthouden ofzo ;-) Nee, ik ben van al het schilderwerk binnen en buiten. Inclusief dakkapel, overstek en goten... En dat vind ik super leuk om te doen. Heerlijk verven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb net even je interview gelezen! Het enthousiasme spat er van af. Ik ben ook van mening dat als je iets wilt, je er iets anders voor moet laten. In mijn bespaar/consuminder/zelfdoe avontuur waren het ook dit soort verhalen die mij het meest aanspraken. Zo zag ik eens een jong stel op de BBC dat een huis kon kopen met (in meen) minstens de helft aan gespaard geld. Ze hadden jarenlang zuinig geleefd, gingen niet stappen en spenden zoals hun leeftijdgenoten. Maar ze waren verder heel sociaal geweest, veel vrienden. Maar zij konden nu wel een huis kopen en hadden een hele lage hypotheek. Waar anderen alleen maar praten over wat ze wensen en wat ze willen, kwamen zij in actie.

  Leuke foto's! Door de reacties hierboven merk ik wel dat ik wel gezegend ben met veel handigheid. Eigenlijk kan ik vanalles, naaien, bakken, koken, klussen, band plakken, vloer leggen, schilderen. Maar ik doe niet alles meer. Daarvoor is mijn leven nu te druk. Gaatjes boren kan ik wel, maar die taak heb ik naar mijn man geschoven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk interview, knap ook, rondkomen van zo'n klein budget!
  Hier thuis is mijn man van de grote klussen, ik ben z'n assistente :-). De tuin (zowel bloemen- als moestuin) zijn mijn pakkie an, en ook al het schilderwerk in en rond het huis. Aangezien ik daar -naast ons grote gezin- m'n handen vol aan heb, vind ik het prima zo. Ik houd graag nog wat tijd over om te naaien, recepten uitproberen, knutselen en vrijwilligerswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik woon alleen en familie woont ver weg, dus ik doe de meeste klusjes (man/vrouw) zelf, tenzij het echt iets lastigs is (rioleringprobleem laatst) dan geef ik het door aan de woningbouwvereniging. Ik vind naaien, breien, schilderen enz een stuk leuker om te doen dan mannenklussen. Ik ga wel voor de lol zitten breien, maar niet als hobby een badkamer betegelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te zien. Jij bent echt van alle markten thuis. Respect hoor.

  BeantwoordenVerwijderen