Pagina's

dinsdag 5 september 2017

Broodpudding!

Weer kreeg ik 2 zakken stokbroodjes die over waren :). Ik maakte er broodpudding (klik op de link voor het recept) van, maar had alleen geen rozijnen meer. Melk kocht ik met 35% korting bij AH (moet je nagaan; zaterdagavond 2 september kocht ik melk met een houdbaarheidsdatum van 5 september!), appels had ik nog wel, dus het werd gewoon een heerlijke taart. Toch weer 2 pakken melk en 2 zakken stokbroodjes van de container gered :)!

Ooit kreeg ik voor m'n verjaardag een tulband in de vorm van en roos. Cake met appel en rozijnen maak ik hier weleens in, dat gaat prima, maar ik twijfelde of broodpudding ook kon. 

Ach, wat had ik te verliezen, gewoon proberen... En kijk dan:

Zo kwam hij uit de oven:


Net voordat ik het op tafel zette, deed ik er een beetje poedersuiker overheen:

We hebben gesmuld! 

Zoiets is ook leuk om cadeau te geven, bijv. op een mooi bord, mooie ronde snijplank, o.i.d. Dan natuurlijk gewoon een cake ofzo met bijv. rozijnen en appel. Ik heb geen gewone tulbandvorm, maar wel heb ik ooit geprobeerd te bakken met de Wonderpan. 
Ajj, dat liep in mijn geval slecht af :(... Ik had er positieve verhalen over gehoord/gelezen, dus 1 gekocht van m'n verjaardagsgeld. Meteen een heerlijke worteltaart gemaakt. Alleen: M'n kookplaat ging steeds uit. De hitte-beveiliging schoot erop, doordat de plaat te heet was, hoppa. Dus ik kon hem niet te hoog zetten waardoor het alsnog erg lang duurde en daarmee de besparing (die ik ermee voor ogen had door minder stroom te gebruiken) teniet gedaan werd. Dit was allemaal het vervelendste nog niet, maar mijn kookplaat is er zelfs door beschadigd :(... Er zit een hele rare vlek op en die kan ik niet meer wegpoetsen. Soort van ingebrand door de continue oververhitting ofzo. Jammer dat zelfs bleek dat dit probleem (nl. van die oververhitting) bekend was bij de verkoper...
Nieuwere inductiekookplaten (die van mij was toch al 5 jaar oud, maargoed) hebben een strakkere beveiliging waardoor dit voorkomt. Ik heb hem teruggebracht (om verzendkosten te besparen) en na nog 2 of 3x mailen mijn geld uiteindelijk retour gekregen. Ik verbaas me alleen erover dat zelfs 1,5 jaar na datum op de website nog steeds geen melding wordt gemaakt van het feit dat vrijwel alle nieuwere inductiekookplaten dit probleem hebben (de verkoper heeft mij toen bevestigd dat hij er meer van had gehoord, mijn geval staat dus niet op zichzelf helaas)... Hopelijk lezen mensen met een inductiekookplaat ook de ervaringen hiermee, inmiddels verschijnen er meer, dus bespaart het je een aankoop. Zelf had ik die roos al en nu gebruik ik die af en toe om iets leuks in te maken. Zal vast minder goedkoop zijn (in de oven) dan op het fornuis, maar voordat m'n hele kookplaat beschadigd is, houd ik het lekker hierbij :)...

Heb jij weleens een miskoop gehad? Heb je een vervangend artikel ervoor gekocht of besloten om het niet meer aan te schaffen in een andere vorm? 

6 opmerkingen:

 1. Die broodpudding ziet er heerlijk uit.
  Ik kan me mijn laatste miskoop niet herinneren. We kregen een tijdje terug wel een blender die we niet gebruikten. Daar heb ik iemand anders weer blij mee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ow, fijn dat je deelt dat een wonderpan problemen kan geven op inductie. Gelukkig heb ik mijn petroleumstelletje ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is mooi geworden zeg! Hij ziet er ook gezellig uit vind ik bovendien : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een wonderpan is ontwikkeld voor een gaspit. Volgens mij kan dat helemaal op op elektrisch. Er moet een schoorsteeneffect ontstaan. Teunie van Eenvoudig Leven weet hier vast alles wel van.
  Deze roosvorm is erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, alleen ze hebben tegenwoordig een vlamverdeler, zo'n plaatje ofzo en die is dan ook geschikt voor elektrische kookplaten (waarmee het geschikt wordt voor alle warmtebronnen). Het ging goed op inductie totdat ze waarschijnlijk strakker werden afgesteld voor oververhitting. Nu gaan ze vanzelf uit wanneer de plaat te heet wordt (met m'n pannen heb ik dit probleem nooit gehad in al die jaren, maar met de wonderpan tijdens die ene keer bakken dus continu :(). Ze zeiden nog dat ik het op een aparte kookplaat moest doen, of een los gasstelletje. Daar begin ik natuurlijk niet aan, ik heb gewoon een goede oven, die functioneert prima, maar het leek me mooi om een besparing te realiseren en het zag er leuk uit op internet :)...

   Verwijderen
 5. De basis, brood, melk, ei, kaneel lijkt op wentelteefje. Broodpudding heeft de oorsprong in Engeland denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen