Pagina's

vrijdag 15 september 2017

Mobiel nu echt stuk... Tsja, wat nu?

Ajjj, m'n mobiel is nu echt stuk. Zwart beeld met rare gekleurde strepen, niets meer mee te beginnen. Al enkele maanden gaf hij een blauwig beeld. Het hoesje dat ik eromheen had was gesloopt door iemand met een beperking, daarna had ik in m'n overvolle handen en een misstap m'n pakketjes voor de post gered maar m'n telefoon laten vallen, tsja dan zijn die telefoons van tegenwoordig niks waard; hop scherm meteen verkleurd, raar beeld...
Ik kon het laten repareren voor 35 euro. Niet heel veel geld, maar aangezien het een IPhone 4S was die al enkele jaren oud was, supertraag en geregeld vastliep en het dan bijv. 1,5 dag later weer deed, vond ik het de 35 euro niet meer waard...
Op internet keek ik voor refurbished smartphones. Dat zijn telefoons die 2ehands zijn, maar helemaal zijn nagekeken door het betreffende bedrijf en ze geven daarbij ook nog garantie voor bijv. 1 jaar. Ook keek ik bij een provider die een jaarabonnement aanbood met een refurbished IPhone. Hmm, ik was er nog niet helemaal uit en bedacht 'ach, hij doet het nog, kan ik straks nog kijken als hij stuk is...'
En dat moment is dus nu... Ik heb nog een keuze: Geen telefoon meer :). Lijkt me best lekker! Maar soms is onderweg een belletje doen ofzo best superhandig...
Of nog een keuze: M'n oude Nokia voor de dag toveren. Die deed het nog, maar een paar jaar terug had Peter een telefoon van de zaak gekregen en toen liep hij met 2 smartphones. Het was handig dat ik kon appen, omdat dat geen geld kostte binnen de wifi en sms-en buiten je bundel wel. M'n oude Nokia heb ik keurig opgeborgen en niet meer gebruikt. Abonnement opgezegd (ja, dat wel ;)) en verder gegaan met Peters nummer.
Hmm, ik moet er nog eens over nadenken. Ik kan wel wat voor- en nadelen bedenken...
Voordelen van een smartphone: Kan foto's maken (zoooo handig voor m'n blog, voor spullen op Marktplaats zetten - hup meteen in de app), kan appen, zit internet op (ideaal voor onderweg iets opzoeken, van een adres tot ........... noem maar op), enz.
Nadelen van een smartphone: Zijn kwetsbaar (zelfs met hoesje kunnen ze niks hebben, bij het minste of geringste heb je een barst in je scherm en laten vervangen kost zo rond de 100 euro), worden snel traaaaaaaaggg (pfft, een smartphone gaat volgens mij gemiddeld maar een jaar of 2 mee, bah die nare weggooimaatschappij... En dat allemaal om je maar te laten kopen...), hebben het risico dat je er veel mee bezig bent door alle apps, bijv. spelletjes (heb ik er niet op, vond het onzin, maargoed anderen zijn er veel tijd mee kwijt), whatsapp (wordt gebruikt voor zinnige dingen, ook voor een hoop onzinnig geklets misschien), Facebook/Messenger (lijkt me duidelijk ;)), enz.
Voordelen van een telefoon: Je kunt zelf bellen, je kunt gebeld worden. En dan met name voor onderweg, want ik heb in ons huis toch geen mobiel bereik, dus sms-jes ontvang ik pas als ik de deur uitga en hetzelfde geldt voor gemiste oproepen... Nu ik zoveel fiets lijkt een telefoon me best praktisch. Al sta ik onderweg met een lekke band o.i.d. dat ik even iemand kan bellen om in ieder geval de kids op te halen. Ik fiets meest van de tijd langs de doorgaande weg, soms door het bos, dan zie je niemand.
Nadelen van een telefoon: Kun je geen foto's mee maken. Tenminste, geen 'blog-waardige' foto's. Ze zijn zoooo pixelachtig, echt niet te plaatsen ;)... Kun je niet mee op internet (vind ik geen nadeel, want kan ik best zonder). Geen bereik in huis, dus sms-jes zie ik soms pas een paar dagen later.
Is er dan geen geld voor een nieuwe smartphone? Ja, dat is er wel. Heb ik het ervoor over? Absoluut nee. Hooguit een 2ehands toestel, maar dan niet via Marktplaats via dubieuze kanalen ofzo, maar wel bij een bedrijf. En dat is niet 'omdat ik niks voor mezelf over heb', maar omdat ik sparen voor studies van de kids en aflossing van de hypotheek nu eenmaal hogere prioriteit geef dan het op zak hebben van de nieuwste telefoon. Hmm, ik denk er nog even over ;)...

Misschien is een 2ehands tablet een idee? Voor het maken van de foto's en om te gebruiken i.p.v. onze oude laptop (die ook traag is en het geregeld af laat weten. Ding treft geen blaam is al een jaar of 10 oud of ouder geloof ik).
Jullie nog adviezen/do's and don'ts? Heb je een smartphone/mobiele telefoon/tablet? Wat ervaar je als voor- en nadelen?

Update: M'n zusje had nog een oude Samsung liggen ('hij is wel langzaam en foto's zijn slecht, maar dan kun je whatsappen'), dus daar hebben we met een oud kaartje een mini-simkaart ingekregen. Plakbandje erop, haha hij doet het ;)... Voor nu ben ik dus gered. Eens zien of ik een camera ergens opgeduikeld krijg. Die moet ik nog ergens hebben, maar gebruikte ik nooit (dat blijkt wel weer)... Lijkt me handig voor het bloggen... Dank voor alle lieve aanbiedingen via Facebook/mail/blog voor een telefoon. Met die intentie plaatste ik het bericht niet, ik was echt nieuwsgierig naar jullie overwegingen. Wel heel erg lief dat jullie meedachten, dank daarvoor! Nu ben ik voor niks klaar, dus ik laat het even zo en kijk hoelang deze meegaat. Hij is al wel een jaar of 6 oud, dus ik verwacht er geen wonderen van, maar ik ben er superblij mee :). Thnx sisje!

30 opmerkingen:

 1. Ik heb gewone gsm en iPad van mijn dochter overgenomen toen zij iPhone kreeg. Ik mis enkel het nemen van foto's en de gps. Als Blogger is het inderdaad moeilijk om te beslissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom hebben jullie thuis geen bereik? Heb je geen wifi?
  Je zou de vaste telefoonaansluiting op kunnen zeggen en een sim-only abonnement kunnen nemen met aardig wat belminuten.
  Moet het per se een iPhone zijn? Je hebt hele goede andere toestellen voor een kleine € 200 die heus langer meegaan dan een jaar of 2.
  Zelf heb ik dit ook gedaan en het bevalt ons goed. Nu moet ik wel zeggen dat ik blog, MP en een enkele keer FB (ben geen fan van FB) op m'n laptop. Het geheugen loopt me anders veel te snel vol en ik vind die kleine telefoontoetsjes zo'n gepriegel.
  Foto's maak ik met m'n camera, behalve dan die voor zo nu en dan op de whatsapp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, wel wifi,maar geen bereik met m'n telefoon, dus niemand kan ons mobiel bellen en we kunnen niet sms-en binnen (alleen als we dicht bij het raam staan bijv.) Heeft te maken met de nieuwbouw, te veel wapening in het beton ofzo? Een vaste telefoonaansluiting is dus beetje onmisbaar, omdat we anders nooit te bereiken zijn of zelf buiten moeten gaan staan bellen...

   Verwijderen
 3. Wat toevallig, ik had precies hetzelfde baalde enorm. Heb altijd een oudje van mijn man, maar ja die had net een nieuwe. Wil ook geen grote bedragen neerleggen voor een telefoon. Dus moest ik nog twee jaar wachten. Uiteindelijk heb ik een nieuwe gekocht via internet. De goedkoopste smartphone. Hij doet het prima. Heb niet heel veel geheugen maar als ik iedere keer mijn fotos e.d. keurig upload gaat het goed.

  groetjes wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had hetzelfde, die strepen. Tegen mij werd gezegd dat hij doorgebrand was. rep zou zo'n 80 euro zijn.
  Ik heb de goedkoopste telefoon genomen Samsung nog wat en samen met nieuw hoesje en beschermding op glas was het 170,- euro.
  Ik heb KPNpre-paid en ben dik tevreden met m'n nieuwe telefoon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een alcatel telefoon gekocht. 69 euro, ben er zeer tevreden over. Voor mij geen dure telefoon, ik kan er mee appen ,goede foto's maken. Succes met kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zou kunnen denken aan een refurbished Fairphone 2?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een samsung mobiel en kan er alleen mee bellen. In sms ben ik nooit goed geweest dat doe ik ook nooit. Ik heb een IMAC en een IPAD beiden al een behoorlijk aantal jaar oud. En een doodgewone vaste telefoon. Ik bel met mijn mobiel alleen de wegenwacht als mijn scootmobiel onderweg strandt of in andere nood situaties. Ik mis een Smartphone niet en voor foto's gebruik ik een fototoestel. Het is gewoon fijn om niet altijd voor iedereen bereikbaar te zijn dat waren we vroeger ook niet en daar lagen we ook niet wakker van. Juist wel rustig ik " vertel" hooguit 10 euro per jaar aan mijn mobiele telefoon. groetjes Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een Nokia , zonder abonnement , Prepaid opwaarderen.
  Tot nu toe handig genoeg als ik onderweg ben.
  Ik word al moe als ik naar al die mensen kijk , die niet meer zonder een telefoon kunnen.
  Zo heeft ieder zijn ding , want veel mensen begrijpen niet dat ik nog geen andere telefoon heb.
  Ik wil niet voortdurend bereikbaar zijn.
  Als ze me willen bereiken heb ik een vaste lijn , die ze kunnen bellen.
  Alleen een paar dierbaren hebben mijn mobiele nummer.
  Al met al ben ik denk voordeliger uit , door het zo te doen. Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben hier een smartphone van Nokia. Die zijn nog heel betaalbaar en hebben gorillaglas dus ook niet zo kwetsbaar. Dochter laat haar telefoon regelmatig glippen en af en toe valt het toestel dan. Haar glas is nog heel.
  Ik wil niet zonder smartphone, gebruik 'm ook als Ereader en ik ben ook aangehaakt aan de instagram en andere apps van de kinderen. Wil ik niet opnemen of reageren dan doe ik dat gewoon niet. De kosten van aanschaf vind ik geen probleem. Sparen doen we ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een samsung via mp. Mijn man ook en mijn zus ook. Kritisch kijken, ook naar de reden waarom op mp. Mensen krijgen soms een zakelijk toestel en verkopen dan hun oude via mp. En dan alleen in de buurt zodat je het op kan halen. Moet zeggen dat wij er alledrie tevreden over zijn. Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb een Nokia. Ik kan bellen en smsjes sturen en ontvangen. Voor foto's heb ik een simpel en klein en prima fototoestel.
  Misschien moet je foto's maken iets meer plannen als je een smartding gewend bent, maar de rust dat je niet steeds met mobiel bezig bent is ook wat waard. Vind ik dan.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb een Huawei, inmiddels al 2,5 jaar in bezit en nog nooit problemen mee gehad. Ding kostte 80 euro nieuw. Is al aantal keer gevallen maar scherm nog heel, zit wel een hoesje omheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voor ons allemaal (familie van 4) hebben we XIOAMI REd mi 3 aangeschaft. Via b@@nG00d.com (vervang '@' met 'a' en '0' met 'o' ).
  Geweldige toestellen met alles erop en eraan en een mooie prijs...

  groeten

  Amy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het niet Banggood.com?
   Van Baangood heb ik nog nooit gehoord.

   Als je pech hebt wordt je bestelling bij de douane onderschept en kun je invoerrechten + kosten die het postbedrijf betalen want die dingen zijn vast duurder dan het vrij in te voeren bedrag van €22,00.

   Verwijderen
 14. Ik heb een iPhone. Ik ben er tevreden mee. Een telefoon is belangrijk om bereikbaar te zijn. Ik heb een abonnement zodat ik ook buitenshuis kan appn.

  Je kunt ook een refurbished model I phone kopen inderdaad. Dan ben je misschien wel 100 tot 150 euro goedkoper uit! Vraag ook na wat bij de revisie precies is gedaan. Is de telefoon alleen maar even nagekeken? Is het schoongemaakt? Vraag of er dingen vervangen zijn? Heel belangrijk: werkt de accu goed? Is hij misschien vervangen door een nieuwe accu?

  Succes!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik vind het ook zo jammer, die wegwerp maatschappij, ze maken de spullen zo dat ze niet lang meegaan, zodat de consument weer een nieuwe kan kopen..Ik probeer altijd zuinig om te gaan met mijn mobieltjes en sinds 4 jaar een smartphone,ben helaas al wel aan mijn tweede smartphone toe..Heb al een tijdje een Huawei prepaid en die bevalt me goed, tot nu toe geen problemen. ik gebruik hem voor bellen, gebeld worden, appen en foto's maken.

  Je zou in je omgeving aan familie, vrienden, kennissen(via FB) kunnen vragen of ze nog een smartphone voor je hebben liggen voor een klein prijsje. vaak zijn er wel mensen die er nog wel 1 hebben liggen, die het prima doet. En wordt er een toestel hergebruikt ipv weggegooid.
  groeten An

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Waarom geen goedkoper merk, zoals h.uawei? Fujne kwaliteit en niet zo belachelijk duur als de bekendere merken. Ik heb een sim only abo en koop om de drie jaar ongeveer een nieuwe telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn ervaring is ook dat er heel wat ongebruikte 'oude' telefoons bij mensen in keukenlaatjes liggen, die opeens oud werden omdat ze een nieuwe 'kregen' bij een nieuw abonnement. Heb je al eens rond gevraagd? Ik heb na mijn eerste mobiele telefoon (Swing 200 in 2000) geen telefoon meer gekocht, er heeft altijd wel iemand een mobieltje over. M'n Samsung Galaxy 2 gaat nu al vier jaar mee en die was dus al tweedehands. Een afzonderlijke camera vind ik echt ouderwets en ik ben 40+. Voor de all3daagse situaties voldoet een smartphonecamera voor mij prima, dan kan ik de foto direct appen of op Marktplaats zetten. Wat doe je met foto's op een losse camera? Als ik OOIT een spectaculaire fotogenieke Afrikaanse rondreis ga maken dan leen ik desnoods wel een camera :-)
  Een iPad/tablet lijkt me qua formaat niet handig voor je, daarmee ga je toch niet bellen onderweg? Of foto's maken bij de kinderboerderij ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben blij met mijn gekochte IPhone 5s. Bij de Istore in Rotterdam gekocht. Prima geholpen. Ze hebben alles er weer opgezet. Ik heb hem al vier jaar. Wat ik vooral handig vindt is de download van Google Maps. Offline de weg vinden. Komt nogal eens voor.

  De erste telefoon was goedkoop en klein en ik kon mijn e--mail niet eens lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Coreanne van leeuwen16 september 2017 om 08:25

  Ik krijg straks een nieuwe telefoon dus dan mag je als je wil de mijne wel overnemen voor 3 tientjes of zo ;) is een prima smartphone alleen ik ben wel van de spelletjes en dan zit het geheugen snel vol want er kan geen geheugenkaartje in maar daar zal jij dan geen last van hebben...zit een hoesje bij (wel verkleurd) en hij kan goed tegen een stootje gelukkig, hij valt bij mij ook wel eens en daar heb ik nog nooit wat van gemerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gewoon een nieuwe niet zo dure smartphone kopen. Ik heb een Samsung en die kostte echt geen honderden euro's. Voor 130 a140 euro heb je er een. En vervolgens doe je er gewoon een jaar of vier mee. Ze gaan echt niet zo maar kapot hoor....Natuurlijk is dat nog steeds veel geld, maar je kunt ook weer even vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een andere vraag je noemt wel eens ruilwinkel waar zit die als ik vragen mag

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een andere vraag je noemt wel eens ruilwinkel waar zit die als ik vragen mag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Garderen, sorry lees je vraag nu pas, ik had een verjaardag en ben niet 24/7 online ;)... Truste :)

   Verwijderen
  2. Bedankt ja sorry had per ongeluk 2x geplaatst

   Verwijderen
 23. Ik zou een tweedehands mobieltje via Marktplaats zeker overwegen. Wel ophalen in dat geval.
  Voor mijn dochter vorig jaar een Samsung S6 gehaald bij iemand in de buurt. Ding was gloednieuw (paar maanden gebruikt), netjes uitleg bij gekregen van degene die hem verkocht.
  Maar zoals anderen al zeiden maakt Huawei ook prima telefoons voor een heel wat leukere prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb een refurbished telefoon gehad maar ik doe het nooit meer. Ik heb in het jaar van de garantie 5 (!) telefoons gehad omdat er elke keer wat mee was! Verouderde besturingssystemen, traag, scherm valt steeds uit enz. Viel me heel erg tegen! Jammer dat de Fairphones ook duur zijn :( Succes met je keuze! Groetjes, marga

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zie dat het voor jou voorlopig opgelost is, maar mocht het weer nodig zijn.. Voor 60,- koop je bij Mediamarkt prima nieuwe smartphones hoor. Alcatel of Acer bijvoorbeeld. Kun je ook foto's mee maken, appen, mail lezen, bellen enz.

  BeantwoordenVerwijderen