Pagina's

woensdag 3 oktober 2018

Kaarten maken - washitape en handletteren

Kaarten koop ik vaak ten bate van het goede doel. Nu had ik echter van het ene nog een heleboel, van het andere niets meer en toch een aantal kaarten nodig. Vandaar dat ik zelf aan de knutsel ging met Christilène op een woensdagmiddag. 

Je hebt nodig:
- Kaarten met enveloppen (of kaartkarton voor enkele kaarten)
- washitape
- Evt. touw/label
- Dubbelzijdig tape
- Zwarte stift
- Grijze gelpen

Een klein touwtje met dubbel 3 stukjes washi-tape (vastgeplakt met dubbelzijdig tape, strikjes van het touwtje ook) en aangevuld met tekst:

Deze spreekt voor zich denk ik. Leuk ook om ook de envelop bijpassend te maken met hetzelfde washitape. 

Ik tekende een ballon op een restje karton, plakte daar washitape op, knipte het weer af, plakte aan de achterkant een stukje touw (met plakband) en daarna plakte ik met dubbelzijdig tape de ballon vast. Een paar kleine zilveren sterretjes erbij getekend en wat zwarte stipjes met zwarte stift en klaar:

En nog 1 voor een nieuwe woning:

Ik heb genoeg dingen die ik een volgende keer anders zou doen. Leerzaam woensdagmiddagje dus :)! Ook zal het de volgende keer wel wat sneller gebeurd zijn vermoed ik, nu was ik veel tijd kwijt met deze 4 kaarten, gewoon om het te bedenken en het stukje onervarenheid...

Maak jij weleens zelf kaarten? 

4 opmerkingen:

 1. Ik bewaar gekregen kaarten en verwerk deze met nieuwe kaarten maken.
  Daarnaast pimp ik goedkope a.ction felicitatie kaarten die ik in pakjes koop, op met wat ik in huis heb liggen. Dit kan bijv. met een stoffen lint zijn, zilveren sterretjes of met een figuur zoals een strikje uit zo'n figuur perforator ( weet niet hoe zo'n ding heet).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel mooi gedaan van jou :-) ik vind handlettering moeilijk, kan je daar ergens voorbeelden van vinden? Heb het eens uit mezelf gedaan, en ik heb het weggegooid...ik bak er niks van, ofwel heb ik te weinig geduld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je, dankje! Ik heb geen idee of er voorbeelden van te vinden zijn. Ik denk via Google wel en er zijn geloof ik ook boeken. Van beiden maak ik geen gebruik, ik doe maar gewoon wat... Oh, kzou me er iets meer in moeten verdiepen...

   Verwijderen