Pagina's

dinsdag 9 oktober 2018

Kinderboekenweek 2018

Ook dit jaar mocht ik samen met een andere mama weer de entree inrichten rondom het thema van de Kinderboekenweek. Vorig jaar hebben we dit ook samen gedaan en de vlaggenlijn was gewoon nog bewaard, dus konden we meteen ophangen:
De voorkant en achterkant van de themaboeken gekopieerd in kleur en op de muur erbij geplakt.

2 gymbanken op elkaar als 'boekenkast' met daarop een heleboel boeken van buiten school (o.a. bibliotheek en mijn eigen kinderboekenkast) die een verhaal hebben rondom vriendjes, vriendschap, enz. Altijd leuk om 'nieuwe' boeken te hebben op school. Van klein tot groot; er is voor ieder wat bij:

Aangezien de zitzak van ons was opgehaald via de weggeefhoek, kwam er een mooie oude stoel. Tekst erboven 'lees je boek in deze luie stoel...' en tijd om erin weg te kruipen met een boek:

Ter grootte van een kleuter ongeveer tekende Peter poppen op houten platen. Ik heb ze gezaagd met de decoupeerzaag en hij heeft ze geschilderd. Het paste nét in de kofferbak ;)... Wat witte platen tegen het raam en de poppen kunnen mooi blijven staan:

Op een krijtbord hangen wolkjes, pennen aan visdraad erbij, zodat iedere leerkracht/ouder/kind/voorbijganger iets op een wolkje kan schrijven over 'vriendschap':

In de klas heeft iedere leerkracht een stapel gekleurde wolkjes gekregen, de leerlingen gaan de komende week hier iets op schrijven of tekenen en deze worden hier op de wand en op het bord erbij gehangen:

De bank links is een 'leesbank'. Wanneer er meer kinderen tegelijk zijn, is 1 stoel te weinig natuurlijk en kunnen ze lekker lezen op de bank. 

Het was echt leuk om ermee bezig te zijn en de kinderen waren erg enthousiast. 'Ohh, leuk, kijk, dit is voor de kinderboekenweek!' De meesten hadden vanmorgen al een leuk boek gezien en ik begreep dat er in de klassen meteen vandaag gestart is met het voorlezen van het boek. Christilène vraagt vanaf donderdag al iedere ochtend hoopvol 'is het dan nú Kinderboekenweek?' Ze had ontzettend veel zin erin. Haar klas behandelt het boek 'Voor mijn allerbeste vriend'. Deze week kan echt niet leuker worden voor haar denk ik. O jawel, toch wel denk ik; als het in het Engels mag. Ze hebben op school denk ik fruitsoorten in het Engels behandeld. Vanaf nu klinkt het geregeld 'mam, mag ik een banana?' Wij zijn natuurlijk heeeeel verbaasd. 'Huh? Wat bedoel jij nou dan?' Glunderend snoetje, want zij is de enige hier in huis die Engels spreekt, ohh die kleuter-wijsheid; Ik houd ervan...

Mocht je school niet meedoen met de kinderboekenweek kun je nog kijken of je plaatselijke bibliotheek (of een dorp verderop) activiteiten onderneemt. In veel bibliotheken is van alles te doen. Bij ons is er een knutselmiddag komende woensdag om een fantasievriendje te kleien (voor kinderen uit groep 1 t/m 5) en voor grotere kinderen een online game om een codewoord te kraken. 

Doet jullie school en/of je bibliotheek mee met de Kinderboekenweek?

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het zo'n slimme vondst om gewoon twee gymbanken op elkaar te zetten tot boekenkast! Het ziet er erg leuk uit!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat leuk! Bij ons op school besteden ze er met name bij de kleuters veel aandacht aan. Zijn hadden afgelopen vrijdag een uitvoering naar aanleiding van het boek "Rikki en zijn vriendjes",en dat was echt geweldig. Hoewel zoonlief het allemaal maar stom vond ;P, "op school moet je werken en spelen" haha. Dochter heeft echt genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je het leuk opgefleurd!
  ziet er erg gezellig uit. Heeft de school ook meegedaan met gebarentaal in elk klaslokaal? https://www.gebarentaalinelkklaslokaal.nl/
  Mocht je het hebben gemist, kun je alsnog informatie teruglezen en de lesstof met leerlingen behandelen. Erg leuk initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen