Pagina's

woensdag 6 december 2017

Recycleren - vrolijke schortjes PIP-studio - deel 1

Ik scoorde recent een mooi dekbedhoes (2-persoons) van PIP-studio. Hiervan ga ik 2 dekbedhoezen voor Christilène van maken (inmiddels heb ik 1 kant in elkaar. Ik meende dat ik nog witte lakenstof had, maar het is niet voldoende voor zo'n groot project. Ik moet dus even nieuwe stof kopen). 
Nu hield ik een mooi stukje over. En daarvan heb ik een cadeautje gemaakt, nl. 3 schortjes. 1 voor een volwassene, 1 voor een meisje zoiets als Christilène en 1 voor een meisje zoiets als Jochanan. 

Ik zal in 2 blogs zo nauwkeurig mogelijk vertellen wat ik heb gedaan. Mocht je het leuk vinden, kun je het ook maken (en als je deze stof wilt via mijn Marktplaatsadvertentie zelf de stof bestellen)... Wil je een simpel schortje, laat dan deze roezel weg. Dat maakt het enerzijds erg leuk en stijlvol, anderzijds zorgt het ook voor behoorlijk meer werk... 


Je hebt nodig:
- Lange stroken stof (of kleinere stroken aan elkaar genaaid)
- Spelden
- Centimeter
- Naaimachine (of met de hand)


Knip stroken van 8 cm breed (voor kinderformaat, voor volwassene 9 cm breed). Strijk deze dubbel. 

En dan begint het domweg meten en spelden...

6 cm meten, speld verticaal erin: 

Eroverheen terugvouwen en 4 cm opmeten, dan dezelfde speld verzetten zodat de vouw vastzit:

En herhalen tot je heeeeeeele roezel klaargespeld is:

En als je er meer maakt, nog even volhouden tot ze allemaal klaar zijn:

Dan stikken op ong. 3 mm vanaf de kant, zodat je een kant- en klare roezel krijgt. Persoonlijk vind ik dat een stuk prettiger werken dan wanneer ik het rechtstreeks aan het schortje maak.

Kijk:


Wil je graag een schortje bestellen? Of de stof om het zelf te gaan maken? Dat kan. In mijn Marktplaats-advertentie vind je alle prijzen.

Steek jij weleens iets meer tijd in cadeautjes (bijv. door het zelf te maken) gewoon omdat je het leuk vindt :)? Pruts je weleens met bijv. zelf roezels maken of koop je het kant en klaar?


7 opmerkingen:

 1. Cadeautjes maken is leuk! Ik maak bijv. graag applicaties; heel tijdrovend, maar geweldig om te doen. Kant en klaar in de winkel zijn ze vaak niet eens zo duur, maar als je ze zelf maakt, kun je kleur en vorm helemaal zelf bedenken, passend bij voor wie de slab, tas, het shirt etc. bestemd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk zal dat zijn Adrianne!
  Ziet er heel leuk uit,knap gedaan.
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig gemaakt! Ik vind dat het maken van zoiets veel voldoening geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gemaakt en doet me denken aan de halve schortjes die mn moeder vroeger droeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik naai en haak met regelmaat zelf cadeautjes. Vooral kraamcadeautjes zijn erg leuk om te maken. Het geeft ook erg veel voldoening om je kind of een ander te zien rondlopen in je eigen creatie. Mijn man haakt voornamelijk knuffelbeesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die persoon die je pakket heeft gekregen was er ook heel erg blij mee, het was zoveel en zo lief! Duizendmaal dank! De oudste was zo blij met haar schortje, om haar zo te zien stralen, daar kan niks tegen op.

  BeantwoordenVerwijderen