Pagina's

dinsdag 26 december 2017

Haren vlechten - ster

Voor de kinderkerstfeestvieringen leek het me leuk om eens iets anders in Christilènes haar te doen. Standaard vlecht ik dagelijks haar haren in en maak dan ergens aan de zijkant een frummelknotje ofzo.

Eerder liet ik in een blog al zien hoe ik kruislings gevlochten had. Lees gerust nog eens terug!

Omdat het Kerst was, besloot ik iets anders te proberen: Een ster in het midden...

Nat haar werkt het makkelijkst of in ieder geval vochtig. Je kunt dan strakke lijnen kammen, dat werkt fijn. Kam vanuit de kruin de haren in het rond:

Begin middenvoor met een punt en zet vast met een klemmetje:

Daarna nog 2 punten links en rechts van het midden en 2 aan de onderkant. Zet alles in het midden bovenop vast met klemmetjes. Hier op de foto heb ik iets vanaf links gefotografeerd: 

Mij leek het het mooist om vanaf onderaan (als je achter de persoon staat links beginnen) helemaal rondom te vlechten en dan te eindigen rechts en weer omhoog richting het midden van de ster (op de achterkant van het hoofd, dus tussen de 2 punten) en daar te eindigen. Ik had om die reden deze scheiding getrokken (net iets rechts van de linkerpunt - als je het nog snapt...) Ik was aan de voorkant met vlechten, maar moest stoppen. Christilènes haar was niet lang en niet dik genoeg om dit te realiseren, waardoor het juist aan de voorkant heel erg ging pieken en erg dun werd. Wellicht wel een tip voor anderen die dit willen proberen:

Om die reden ben ik aan de voorkant begonnen. 1 vanaf iets links van het midden en 1 de andere kant op:

Aan de achterkant omhoog gevlochten en bij het knotje erbij gepakt:

 Het haar van de ster vrij strak kammen en de 2 vlechtjes erbij (of het ene vlechtje) en een elastiekje erin. Zelf maak ik altijd een simpel knotje door het staartje dubbel te laten, het restje eromheen te draaien en gewoon hier en daar een plukje vast te 'knijpen' met een klemmetje. Knipje met een parelbloemetje ervoor en klaar...

Ik was in de haast vergeten om vooraf de foto's te maken dat het af was. Eenmaal thuis dacht ik er pas aan, dus vandaar dat het al enigszins uitzakt aan de achterkant... 

De eerste keer met de kerstfeestviering van school had ik haar haren gewassen waardoor het lekker nat was. De 2e keer heb ik het gewoon met m'n handen licht vochtig gemaakt. Allebei ging prima. 

Op dezelfde manier kun je ook ronde vormen kammen en zo een bloem creëren of bijvoorbeeld een leuk hartje.

Voor degenen die van dit soort dingen houden: Hopelijk heb je er iets aan :)...

En lekker budgetvriendelijk, want het scheeltje een rit naar de kapster ;)... 

Alleen vandaag nog Kerst en daarna gaan we verder met het houden van vakantie... Ik zat even voor te rekenen gisteren op weg naar het kinderkerstfeest. Ik heb in 2 weken tijd 6x het 'Ere zij God' gezongen :)... Van Volkskerstzang op zondagavond tot het kinderkerstfeest van school, van in de kerk tot andere kerstvieringen... 

Iedereen Goede feestdagen als je het nog niet gelezen had!

7 opmerkingen:

 1. Wat mooi!!!!ik zelf ben er helaas niet goed in en mijn dochter heeft geen geduld,...fijne dagen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor! I heb zelf geen kinderen, maar bij loggerkinderen ben ik altijd al blij als ik twee vlechten of staarten ongeveer gelijk op zo'n koppie krijg! En 6 X Ere zij God - er zijn ergere dingen, toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I = Ik, en loggerkinderen zijn natuurlijk logeerkinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schattig hoor ,ziet er leuk uit.
  Ze moest vast veel geduld hebben.
  Goede dagen met je gezin!!
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat kan je goed! Ziet echt feestelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed idee. Leuk dat je het deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedenavond, wat een prachtige creatie heb je met het haar gemaakt. Super goed verzonnen. Mijn kinderen zijn al heel wat ouder, de jongste is inmiddels 19, maar ook bij de 3 meisjes, verzon ik altijd van alles en nog wat. Dit is geweldig. Complimenten!!!
  Groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen