Pagina's

zaterdag 9 december 2017

Snel geld 'verdienen'...

Bij veel mensen rijst het beeld dat ik heel erg trouw ben in geldzaken. Ehm, dat ben ik soms wel en soms niet... Ik zal maar gewoon heel eerlijk zijn...

Ja, ik houd m'n uitgaven wel bij (tenminste, soms slechts 1x per 3 weken, maar doordat ik trouw alles pin, blijven al m'n uitgaven inzichtelijk).

Nee, ik vergeet geen geld terug te vragen (heel soms een geld-terug-actie, is me 1x overkomen, dan doe ik het dus binnen budget, want dat is dan m'n 'eigen schuld', zo zie ik dat echt...)

Alleen, soms duurt dat laatste behoorlijk lang. Vooral als het om wat 'ingewikkelder' procedures gaat...

Ik schets voor u allen:
Recent heb ik gewerkt. Dat was echter zo'n poos geleden dat de organisatie die de salarisadministratie voor school doet mij niet kon uitbetalen. Er miste van alles: Een recente Verklaring Omtrent Gedrag, een kopie van een recente ID (geen rijbewijs), een formulier loonheffingskorting en dus de declaratie van de kosten van de aanvraag van de VOG. 

Dan ga je de mallemolen in... VOG aanvragen (digitaal), paspoort bleek gelukkig nog geldig en formulier was zo ingevuld. Dan wachten, wachten. En ziedaar, VOG binnen. Alles moet worden ingescand en dan uploa...................... ehm, nee, dan niks. Van het systeem weet ik de inloggegevens niet meer. Zeker een jaar of 3-4 geleden dat ik daar een kijkje heb genomen... 

Weer inloggegevens opnieuw aangevraagd, 2 weken niets gehoord. Inmiddels kreeg ik weer een reminder 'denkt u aan het uploaden blabla', dus ik heb gebeld en gezegd dat ik nieuwe inloggegevens nodig had. Meteen ontvangen en toen moest ik de documenten nog inscannen... Dus lag het weer een week. Pas later zag ik dat m'n spambox het mailtje bevatte met nieuwe inloggegevens. Hmm, dat was jammer, anders had het allemaal iets sneller gekund... 

Nougoed, hele mikmak compleet, inscannen en je een weg banen door het online systeem. Ik weet zeker dat fulltime collega's er een stuk handiger mee zijn, maar de handleiding besloeg slechts 12 kantjes, dus ik dacht dat het mezelf wel zou lukken. En inderdaad, het lukte, het ging sneller dan gedacht. Even nog een mail erachteraan met de declaratie van de VOG (kon ik weer niet uploaden, want er was al een mutatie geweest van een VOG...) Zucht, waarom noem ik dan het ene bestand 'VOG Adrianne' en de andere 'VOG declaratie', tsja het leek me handig... 

Ja, ik begrijp dat het voor bedrijven en scholen waarschijnlijk een fenomenaal systeem zal zijn (als het werkt, als je het snapt en als je internetverbinding naar behoren functioneert). Voor mij had het prima mogen blijven zoals het was, hoppa envelopje opsturen en klaar. 

Ik heb mail teruggekregen. Ze hebben nog de achterkant van m'n paspoort nodig, stond zelfs in de eerdere mail, ik meende dat Peter deze ook had ingescand, maar ik heb het document niet gecontroleerd. Dat hebben ze nodig voor m'n BSN. Dat ik al in het systeem 3x m'n BSN ergens heb moeten invoeren, telt niet ;)... 

Dus ook dat heb ik nog braaf doorgestuurd...

Zo krijg ik dus m'n salaris van oktober vermoedelijk pas in januari, omdat ik er gewoon veel te lang mee heb gewacht... Leuk extraatje na de dure decembermaand :P... 

En nu beschrijf ik het allemaal als zeer omslachtig (dat was het wel een beetje :P), maar was het echt zo erg? Nee, op zich viel het best mee...

Afgelopen zaterdag heb ik een interview en fotoshoot gehad voor tijdschrift Vriendin. De reiskosten mochten gedeclareerd worden per post. Toen ik echter toch aan het scannen was (en omdat ik de postzegels duur vind ;)), heb ik het formulier meteen ingescand en doorgemaild. Ik heb inmiddels reactie teruggekregen dat het goed was zo :)...

Ben ik de enige met dit soort 'taferelen'? Zijn jullie snel en secuur met dit soort 'geld-innen-acties'? Of gebeurt het je ook weleens dat het allemaal even op zich laat wachten...?

Goed weekend allemaal!

En hoeveel ik verdien met bloggen? Zie mijn eerdere blog hierover!


18 opmerkingen:

 1. Moest dat allemaal in Youforce? K vind dat namelijk ook zo vreselijk ellendig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig dat ik niet de enige ben ;)...

   Verwijderen
  2. Ik kom 1x in de zo veel tijd in youforce maar zo moeilijk is het allemaal niet! Maare ja ik ken het wel. Ik mag iedere maand mijn fietskosten declareren (werk in de wijkverpleging en krijg fietskosten vergoed voor het gebruik van mijn fiets) maar vaak doe ik het niet! Stom want het is een ruime 20 euro per maand wat ik extra krijg. Ik zit nu nog in de ziektewet maar zodra ik weer volledig ga werken ga ik het in mijn agenda zetten iedere maand zodat ik dit toch terug ga krijgen

   Verwijderen
 2. Ik doe de gezinsadministratie en vind dat al met al best een hele klus. Zeker omdat alles ingescant / met wachtwoorden / in drie etappes geregeld moet worden en dat overdag met een peuter lastig gaat.

  Een uur per week ben ik er minstens aan kwijt. Dan nog alles opbergen en dingen als een zorgverzekering uitzoeken... mijn hobby is het niet.

  Dus ja: ook hier duren dingen weleens langer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig leuke posters van Loesje. Ik heb helaas geen tuin, maar een balkon, drie hoog voor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben op heel veel verschillende scholen (stuk of tien) invalleerkracht geweest, maar het is gewoon super omslachtig! En dan die VOG die om t half jaar vervalt. En dan mag je straks nog n keer je handtekening zetten voor iedere keer dat je hebt ingevallen (vaak n half jaar nadien).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ja, Ik liep vorig jaar nog € 200 mis omdat ik 1. nogal op het laatste nippertje (lees iets meer dan een week voor de uiterste datum) begon met aanvragen. 2. er toen niet digitaal uitkwam (volgens mij klopte echt de informatie op de website niet, was in ieder geval onvolledig / onduidelijk. 3. de post vervolgens drie dagen onderweg was, zodat mijn aanvraag 1 dag te laat arriveerde. Zo zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar ik me enorm over verbaas, is dat je hebt mogen werken terwijl je die VOG nog helemaal niet had geregeld! Bij ons mag iemand pas aan het werk als alle papierwerk is geregeld, terwijl ik gewoon in de detailhandel werk. Ik vind het onbegrijpelijk dat iemand in het onderwijs aan de slag is terwijl er nog geen VOG binnen is. Het kan best zijn dat ze op school jou ""kennen" maar in het onderwijs kun je naar mijn mening niet voorzichtig genoeg hiermee omgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren geen van allen ons ervan bewust. Ik werk daar al sinds 2013. Het externe bureau kwam er pas achter toen ze m’n salaris wilden uitbetalen. VOG werkt tegenwoordig anders; als er iets gebeurt, wordt hier meteen digitaal melding van gemaakt en kan men dat al zien op 1 of andere manier. Bij veel organisaties krijg je 1x een digitale aanvraag en wordt automatisch digitaal halfjaarlijks een update gegeven. Is bovendien een stuk voordeliger bijv binnen de kinderopvang wanneer alle gezinsleden boven de 18 een VOG moeten hebben :)... Maar Kben het met je eens dat ze niet voorzichtig genoeg kunnen zijn. Als ik bij een nieuwe organisatie ga werken, moet er inderdaad eerst een VOG komen en kun je niet eerder aan de gang.

   Verwijderen
  2. Dank voor je duidelijke uitleg, toch geruststellend dat iemand die nieuw is bij een organisatie pas aan het werk mag als alles goed geregeld is!
   Fijn weekend gewenst!

   Verwijderen
  3. Maar een VOG zegt ook niet alles. Iedereen die nooit met justitie in aanraking is geweest en veroordeeld krijgt gewoon een VOG. Dus als je nooit "gepakt" bent kun je je gang gaan. Is toch een beetje vals gevoel van veiligheid.

   Verwijderen
  4. Nou... Ik denk dat het niet zo zeer een vals gevoel van veiligheid is dat er gecontroleerd word of je wel of niet in aanraking bent gekomen met de autoriteiten. Stel ze doen het niet, welke beerput trek je dan open?
   Natuurlijk is het geen 100% veilig systeem, maar het is een stuk veiliger dan zonder een verplicht VOG ;)

   Verwijderen
  5. Bij het aanvragen van een VOG moet de werkgever aangeven op welke criteria de nieuwe medewerk(st)er getoetst moet worden. Die criteria moeten relevant zijn voor de functie die de medewerk(st)er gaat vervullen. Je kunt dus bijvoorbeeld gewoon in de kinderopvang aan de slag als je ooit bent veroordeeld voor bijv. diefstal. Werkgevers krijgen niet ieder half jaar een update of iemand nog steeds zonder bezwaren zijn/haar functie kan uitvoeren. Het is net als met een hypotheek: bij het afsluiten zijn ze erg streng en moet je aan tig voorwaarden voldoen, maar zodra de hypotheek eenmaal is afgesloten, wordt ook niet meer gecheckt of je nog wel aan de voorwaarden voldoet.

   Verwijderen
 7. Ach, hou op schei uit! Ik heb niet te maken met wat jij beschrijft, maar ik vind bijv declaraties voor zorg ook zo’n ellende. Ik heb vaak gewoon het idee dat ik hún administratie zit te doen! Allemaal onder het mom dat het mij als klant makkelijker gemaakt wordt. Ahum.
  Soms laat ik het te lang liggen en dan word de drempel steeds groter. Soms doe ik het meteen - ook niet altijd handig. De laatste keer deed ik het meteen. De volgende dag kreeg ik mail van de zorgverlener dat ik de verkeerde factuur had gekregen 🙄. Het kwam weer goed, maar niet zonder dat ik er nog weer een telefoontje aan had gewaagd. Soms is laten liggen dus beter 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat vervelend dat het zo omslachtig is en dat het zo lang duurt voordat je je geld krijgt. Ik ben zzp'er en probeer mijn administratie altijd goed bij te houden. Aan het begin van de maand stuur ik de facturen van de vorige maand op. Meestal betaalt iedereen wel op tijd gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe wel eens mee met Scoupy, binnen een dag uitbetaald! Je krijgt dan geld terug van een product. Wel goed opletten of de beschikbaarheid nog op groen staat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vergeet altijd te declareren bij de zorgverzekering ��. Zo'n gedoe met die digid... ik kijk ook nooit op mijn digid ��

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,
  Wat komt dat verhaal me bekent voor!! Viel ook een keer na jaren in, bij mij was m'n paspoort ook nog s niet geldig... had bijna zoiets van, houden jullie je geld maar, 't had me meer tijd gekost aan paperassen zooi, dan dat ik gewerkt had... Vanaf die tijd val ik minstens 1x in half jaar in, dan is de VOG nog net geldig

  BeantwoordenVerwijderen