Pagina's

maandag 22 april 2019

Hartige taart door lezers

Hierbij de hartige taarten van lezers (dank weer voor alle inzendingen!) Sorry dat het iets later was, we lagen allemaal met griep plat het weekend :(... Kinderen ziek is vervelend, maar als je beiden als ouders dan ook nog ziek bent is het helemaal balen. Gelukkig zijn we nu weer aan de beterende hand.

K. Dit is wel een favorietje van mij! Pompoen, geitenkaas, spinazie en noten!

Of deze! Chorizo, prei, walnoot en geitenkaas!

S. Deze eten wij bij een soepje. Plaattaart met zelfgemaakte tomatensaus, mozzarella, parmaham, cherrytomaatjes, pesto en basilicum. Nomnomnom.

K. Hartige taart met prei/paprika/geklutst ei en geitenkaas

P. Spinazie, rode paprika,ei,hamreepjes,ui,knoflook

A. Tomaat lenteui een wortel paprika bleekselderij allemaal een beetje verschrompeld maar daar heeft niemand wat van gemerkt hoor😉 spekjes en alle opgespaarde kaaskortsjes die we op brood niet meer zo lekker vinden... beetje melk ei bloem kruiden erdoor om bij elkaar te houden


L. Preitaart met spekjes (vergelijkbaar recept vind je hier)


A. Wij eten bijna wekelijks hartige taart, vind het zo ontzettend lekker! Favoriete combinaties zijn bieten + geitenkaas, spinazie + feta en broccoli + noten + brie. Hierbij een foto van een bijzondere, (vind ik dan, haha), namelijk een Mexicaanse quiche, vol met bonen, maïs, tomaat, kaas en dat soort ingrediënten. Ook ontzettend lekker!

Dank weer allemaal voor de inzendingen! Heel leuk om al die verschillende taarten te zien, mmmm je zou er trek van krijgen :)...

Thema voor komende zaterdag is Zelfgemaakte cadeautjes
Heb je weleens poppenkleertjes genaaid, geld gegeven in zelfgemaakte enveloppen, heerlijke taart gemaakt, pindarotjes in een pot of ..................? Verzin het maar... Leuk, stuur het in en mail het uiterlijk vrijdag 17.00u naar aad.actief@gmail.com

2 opmerkingen:

  1. Ik krijg nu helemaal zin om een hartige taart te maken : )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen foto maar wel zeer regelmatig een harige taart op tafel. Dan met deeg: 300 gr tarwebloem, 150 gr boter en wat water. Half uur laten staan in koelkast. Dan alle restjes groenten als vulling. Vulling van 3 eieren geroerd met pakje slagroom. 35 minuten 180°.
    Alle kliekjes op en het favoriete gerecht van onze kids. Win win
    Gr Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen