Pagina's

vrijdag 12 april 2019

Koningsdag 2019

Het duurt nog 2 weken, maar wij zijn er 'klaar' voor :)... Nee, grapje. We liepen echter vorige week samen in de kringloop (Christilène en ik; een zogenaamde 'mama-dochter-dag') en Christilène zag ineens deze romper:


'Ahhh, mam, kijk es! Die is leuk voor Bertian! Pleasssseeee, mag ik die?' Sorry, normaal gesproken koop ik nooit dit soort dingen. Ik vind het onnodig, duur en over de top... 'Dan kan ik hem meenemen naar school, want we gaan werken over Koningsdag!' Ik keek op het prijskaartje. 75 cent... Nou, voor deze ene keer dan maar... Precies de maat die hij best zal passen over een paar weken en daarna nog aankan onder z'n kleding. Ik zag dat ze voorheen verkocht werden voor 5,95. Dat zou ik er dus niet voor uitgeven. Het rompertje zit opgevouwen in haar tas en gaat maandag mee voor het nieuwe thema. Ze was helemaal blij :)... Precies voor Koningsdag komt het dan weer mee naar huis en kan hij hem aan...

Ze vraagt zelf al het hele jaar of ze met Koningsdag haar shirt weer aan mag. Nu heb ik echter gehoord dat het superkoud zal worden, dus ik ben bang dat het een winterjas wordt, maargoed dat maakt niet uit, het zal best gezellig zijn met of zonder shirt...

Nog recepten nodig voor rondom Koningsdag? Misschien vind je dit rood/wit/blauw toetje een leuk idee? Of oranje soep?

Wij 'kringlopen' nu best veel (in 2 weken tijd 3x...) omdat ik kleding aan het kopen ben voor een bruiloft. En ik kan zeggen; het lijkt best aardig te lukken... Eens zien hoever ik kom :)... Nog niet alles is gelukt. En van sommige dingen heb ik nu iets wat ik misschien nog ga vervangen door iets wat nóg beter erbij past, maar op zich heb ik nu al best veel en meer dan ik had durven hopen...

Zijn er dingen die je normaal niet nieuw zou kopen, maar die je 2ehands wel aanschaft?

8 opmerkingen:

 1. Schoenen zou ik zowiezo nooit tweedehands kopen omdat een gedragen schoen zich toch al 'gezet' heeft naar de voet van de eerste eigenaar. BH's en onderbroeken zou ik ook nooit in tweedehands kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, ik ben best kritisch op tweedehands, maar struin regelmatig voor mezelf Marktplaats af voor schoenen van een beter merk. Soms kopen mensen deze en dragen ze niet of nauwelijks. Meestal kun je op de foto wel zien of de schoenen gedragen zijn.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke vondst. En voor 75 cent kun je je zoiets inderdaad wel meenemen. Ik wist trouwens niet dat ze zulke lage temperaturen voorspelden?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Buiten onderbroekjes koop ik er eigenlijk alles van kleding en huispullen. Ook via MP al paar schoenen van een merk en maat wat duur is (150-180 euro) voor 25-30 euro gescoord en allemaal goed.
  Voor de bruiloft van mijn dochter heb ik jaar gezocht maar niets echt mooi gevonden omdat ik een bepaalde kleur wilde. Nieuw was trouwens ook lastig en ook omdat ik een grotere maat heb. Uiteindelijk bij Bijenkorf wat gevonden, 450 euro en weer verkocht voor 100. Dat is ook leuk.
  Ik koop trouwens wel eens iets bij de kringloop van duurder merk en dat verkoop ik weer op MP. Tot nu toe inkoop ongeveer 25 euro en verkocht voor 80.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn zoon van drie wilde heel graag een cars trui maar heeft genoeg truien. Toen zag hij er 1 bij de kringloop. Voor 1,50 gekocht en het is zijn lievelingstrui. Ook wilde hij graag een echt horloge. Deze voor 1 euro gescoord. Want ik koop voor een drie jarige geen duur nieuw horloge haha jep wij zijn fan van de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al bij de kringloop in Twello geweest? Veel mooie kleding. Zit vast wat tussen!
  Gr JH.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik koop kinderkleding op een tweedehands kinderkledingbeurs. En tweedehands huisraad/kinderspullen. Wij krijgen veel dus we kopen heel weinig eigenlijk.

  Wat ik niet tweedehands koop zijn matrassen, ondergoed, schoenen voor onszelf (wel gekregen 2e hands voor de kids)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kinderkleding koop of krijg ik vaak via via. Afgelopen week nog een tas vol mooie (merk) jurkjes en leggings voor onze jongste voor een klein prijsje gekocht van een moeder die ik ken van de zwemlessen van onze oudste. Schoenen koop ik altijd wel nieuw en in de uitverkoop kan ik vaak ook leuke dingen vinden voor weinig geld. Ook voor mijn man en mij. We zijn hie gek op (voor) lezen en kopen ook vaak boeken op een rommelmarkt of in de kringloop en kinderboeken vaak op de boekenmarkt van school of afgeschreven boeken van de bibliotheek.

  BeantwoordenVerwijderen