Pagina's

dinsdag 31 oktober 2017

Recept - hartige hapjes

2 weken geleden deelde ik al foto's van heerlijke hartige hapjes die we hadden gemaakt... Vandaag het recept!


Je hebt nodig:
- Bladerdeeg (wij maakten er 12 stuks, dus 3 plakjes bladerdeeg)
- Ingrediënten naar keuze, bijv.

Abrikozenjam en walnoten, pompoenpitten, sesamzaad, kruiden en zeezout of kaas, walnoot en kruiden. Je kunt variëren naar hartelust met wat je in huis hebt...

Mij lijkt het ook lekker om nog eens zoiets te proberen met bijv. brie, walnoot en honing of ham/kaas en ananas of ............. Ideeën te over ;)...

Snijd je plakje bladerdeeg in 4-en:







Beleg het met bijv:

Abrikozenjam en walnoot:

Pompoenpitten, geroosterd (bio) sesamzaad, kruiden en Keltisch zeezout:

Een plakje kaas, walnoot en kruiden:


Vouw 2 punten naar elkaar en laat het een beetje open vallen. In m'n enthousiasme maakte ik een gedrocht van 1 van de hapjes ;)... Sorry, niet zo mooi geworden, maar net zo lekker als de andere hapjes. Voordeel; de vulling loopt er niet uit :)...


Even afbakken in de oven (bij zulke kleine hoeveelheden gebruiken we een klein oventje, dus ik weet niet welke temperatuur ik aan moet houden). Bij ons waren ze in een minuut of 5 gaar en bruin.

Eet smakelijk!

Abrikozenjam met walnoot:

Pompoenpitten, geroosterd sesamzaad, Keltisch zeezout en kruiden:

Plakje kaas, walnoot, sesamzaad en kruiden:

Heerlijk smaakte het!

Glas verse sinaasappelsap en een glas cassis erbij, een schotel blokjes oude/jonge kaas met mosterd om te dippen, wederom hebben we genoten! Ook als je geen wijn lust/in huis hebt, kun je je wijnglazen gebruiken. Schenk er gewoon sap/siroop of ander drinken in, lekker speciaal en simpel :)!

Maak je ook weleens hapjes met bladerdeeg? Nog lekkere receptentips? Ik houd me aanbevolen :)!

Fijne dag iedereen!

19 opmerkingen:

  1. Wat een leuke ideeën voor de vulling, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook lekker met bacon, blokje feta kaas en tijm. Evt kan je ook nog een drupje honing toevoegen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker hoor!
    Partje appel met kaneel of een klein knakworstje.
    Zelf wil ik nog een keer proberen om saucijzenbroodjes te maken, is er nog niet van gekomen ;)
    Groeten Siger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lang leven bladerdeeg! Daar kun je echt van alles mee maken en het is niet moeilijk!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bacon of ham en kruidenroomkaas... heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Of stukjes kip en geraspte geitenkaas doe ik ook wel eens..ook erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt voor je lekkere recepten. Gebruiken jullie zo'n campingoventje hiervoor?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Even een ander vraagje
    Je 50 euro per week challenge duurt toch tot het einde van dit jaar? Weet je al wat je hierna gaat doen? Ga je bv door met 50 per week? Of bv 60 euro? Of laat je het helemaal los?
    Hopelijk vind je het niet erg dat deze vraag off topic is;)
    Groeten Siger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier ben ik ook héél nieuwsgierig naar. Ik zou denken dat het weer moeite gaat kosten om überhaupt meer uit te geven.

      Bedankt voor het recept!

      Verwijderen
  9. Ziet er lekker uit allemaal. Ik gebruik ook wel eens bladerdeeg. Vaak maak ik dan zelf appelflapjes (of met een vulling van ander fruit) en vouw dan een hele plak bladerdeeg schuin doormidden. Of ik maak mini hapjes met stukjes knakworst er in. Ook maak ik wel eens kaas, bacon of kruiden stengels. Bladerdeeg in dunne reepjes en dan een soort twister maken en dan bestrooien met geraspte kaas of bijv provencaalse kruiden of reepje bacon mee eromheen draaien. Erg simpel maar wel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er heerlijk uit! Ik maakte voor een high tea (o.a.) zoete en hartige bladerdeeghapjes. Sindsdien maak ik ze regelmatig ook voor verjaardagen. Zoet: bladerdeegplakje in 4-en snijden. Besmeren met roomkaas. Daarop een schepje (bosvruchten-)jam en daarop een stukje walnoot. Hartig: mini-pizaatjes. Besmeren met ei. Beleggen met stukjes cervelaatworst, stukjes tomaat, bestrooien met geraspte kaas en pizzakruiden. Hierbij kun je je fantasie gebruiken. De zoete variant moet officieel met cranberrycompote, maar is voordeliger en net zo lekker met jam. De pizaatjes kun je ook maken met wat je in huis hebt. Ik vouw ze niet, bak ze als vierkantjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. al eens opgeslagen: Bladerdeeg hartig

    kaasvlinders met daarop een opgerold plakje ham die is ingesmeerd met kruidenkaas. Of bladerdeeg in reepjes van ongeveer 4 cm snijden en hierop geraspte kaas, grof zout om amandelen doen en dan in de oven.

    Champignon bladerdeeghapjes bladerdeeg met groene pesto en wat geitenkaas bladerdeegpakketje met zachte geitenkaas, honing, pijnboompitjes en een beetje tijm. Kwartiertje in de oven

    Snijd het bladerdeeg door de helft. Smeer in het rode of groene pesto en leg er een stukje rauwe ham over. Vouw het dubbel (zodat je 2 vierkantjes hebt). Dun laagje geklopt ei erover en in de oven

    Bladerdeeg met een beetje gekruid gehakt, stukjes kipfilet met kerrie of shoarma in bladerdeeg

    mini saucijzenbroodjes

    Bladerdeeg met een glaasje uitsteken . De platte rondjes met eigeel insmeren en met sesam of maanzaad bestrooien. Deze 25 minuten in de oven doen op 175 gr. Ze komen er uit als bolletjes . Open maken en vullen met bijv kruidenkaas en zalm of iets anders lekkers

    bladerdeeg gevuld met van alles worstje ham en roomkaas chilisaus met roomkaas enz

    minipizzaatjes door een stukje bladerdeeg in te prikken en beleggen met een beetje tomatensaus en beleg naar smaak

    Kipsaté pakketjes

    Bladerdeeg in 2 delen ...halve knakworst erin rollen

    Gehakt rullen heel fijn gesneden prei en sambal

    Kipfilet in kleine stukjes met ui en knoflook en doperwten en gekookt ei in massala kruiden gebakken dan in stukjes bladerdeeg doen

    Kipfilet heel fijn snijden met wat paprika, ui en knoflook. Kruiden met een beetje ras el hanout of anders met zout, peper, paprika en massala.

    Bitterbal verpakken in de bladerdeeg. Daar overheen een beetje aromat strooien. Even in de oven en je heb heerlijke ragouthapjes

    Kipfilet klein snijden champignons klein snijden wat ui en wat Boursin erbij ..heerlijk

    Brie met walnoten en dan honing eroverheen na het bakken (in filodeeg ook erg lekker)

    Gekruid gehakt.
    Het gehakt kruiden zout,peper, paprika poeder, knoflook en n beetje chilisaus naar eigen smaak toevoegen. Gehakt mengsel in t deeg leggen dicht vouwen insmeren met ei en 20 minuten in de oven op 200 graden

    Stukjes kipfilet, knoflook en ui bakken, daarna wat satésaus mee verwarmen. Dat als vulling gebruiken en dan heb je heerlijke kipsaté hapjes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mini frikandelbroodjes
    Plakje bladerdeeg in 4 snijden
    Frikandel in 7 stukjes
    Je doet een kloddertje ketchup of curry net wat je lekker vind op het stukje bladerdeeg stukje frikandel erop een ander stukje bladerdeeg maak je sneetjes in en leg je boven op de zijkantjes druk je met een vork aan en bestrijk het met los geklopt ei dan in de oven
    Met in pakje bladerdeeg en 3 frikandellen heb je 20 hapjes en super lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er gezellig en lekker uit zeg! Ik heb weleens minipizzaatjes gemaakt. Bladerdeeg in vieren of in 2 schuine stukken snijden, klein beetje tomatenpuree erop smeren en dan maar plakje salami in stukje scheuren, geraspte kaas erover, Italiaanse kruiden erbij en smullen maar. En dan vooral ook even wat knoflook en uitje erbij op doen...heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuke ideeën, ziet er lekker uit! Eten jullie deze bladerdeeghapjes warm?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik maak vaak appelbollen. Ideaal als er bezoek komt en je hebt even niets in huis. Appels heb ik altijd wel liggen en bladerdeeg ook.

    Plakje bladerdeeg laten ontdooien. Appel schillen en het klokhuis eruit boren.( Evt. In het gat amandelspijs) de appel op het Plakje bladerdeeg zetten en daarover heen kaneel en suiker strooien. Het Plakje bladerdeeg om de appel heen vouwen. En bestrijken met eigeel. 20-25 minuten op ca 200-220 graden. Succes gegarandeerd!!

    Groetjes Willeke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je brengt me op een idee.
    Ik heb nog een restje Nasi over van gisteren.
    Ik ga daar mooi bladerdeeghapjes van maken voor vanavond.

    BeantwoordenVerwijderen