Pagina's

donderdag 1 maart 2018

Pompoensoep met kaas-uibrood

Afgelopen vrijdag was heel gezellig en ook superdruk... Vrienden zouden 's avonds komen eten, dus donderdagavond maakte Peter al pompoensoep.
Vrijdagmorgen moest ik weg, bij thuiskomst meteen broden mixen, daarna bijles geven tot kwart voor 3, daarna snel broden vlechten, op naar de kerk voor schoonmaken, kinderen ophalen, snel naar huis, broden in de oven, tafel dekken, soep warmen en heerlijk aan tafel :)... Een 'rees-en-sjees-dag' dus ;)... 

Kijk:
2 flespompoenen, 3 sinaasappels, 2,5 appel (2 of 3 kan ook hoor), 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 bouillonblokjes, 4 winterpenen, wat (zee)zout en gember. (Voor de hele werkwijze klik hier)

Een heleboel gft ;)...

De pitten bewaren we, laten we drogen en pel ik straks om zo weer te kunnen gebruiken voor bijv. het bakken van brood...

Alles gesneden in de pan:

2 liter water erbij:

Mmmm, lekker koken en later pureren met bijv. een staafmixer:

Het bekende vlechtbrood (klik voor het recept), deze keer niet met geraspte kaas, maar met blokjes kaas (kleine blokjes van ong. 1/2 cm. De 6-vlecht heb ik uit het boek 'Brood uit eigen oven':

En met behulp van een werkbeschrijving uit het boek 'Meer brood uit eigen oven' heb ik een 5-vlecht gemaakt:





Nu heb ik nog een keer als doel om een keer iets meer tijd te nemen voor dit lekkers, zodat de strengen iets gladder zijn ;)... 

En weer in de oven, mmm lekker:





Je begrijpt dat je met een flinke kop soep (of 2, mmm lekker) en een paar dikke sneden brood je een rijkgevulde avondmaaltijd hebt :)! Voorheen dacht ik dat soep alleen voor lunch geschikt was of als voorgerecht, maar inmiddels weet ik dat het nogal uitmaakt hoe de soep eruit ziet en hoe gevuld de soep is. Met de soep zoals hierboven hebben wij genoeg :)...

Eet jij weleens soep als diner? Of gebruik je het uitsluitend als voorgerecht of lunch? 

24 opmerkingen:

  1. Ja,voor vanavond staat er een heerlijke pan erwtensoep klaar en we eten ook heel regelmatig preisoep. Pompoensoep hoef ik hier niet meer te proberen van de kids;-)
    Groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn dol op soep. Je krijgt veel groenten binnen. Ik ga ook investeren in een speciale thermosbeker. Zo kunnen we tijdens het wandelen of fietsen onze soep meenemen. Hierdoor sparen we een lunch uit en dat maakt de investering de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als lunch uiensoep,tomatensoep,kippensoep en groentensoep met brood want voor een maaltijd met hongerige gezinsleden is dat niet genoeg voor ons.

    Maaltijdsoepen :Erwtensoep,minestronesoep,bruine bonensoep en morgen maak ik goulashsoep met runderlappen,verse tomaat,paprika en ui en rijst erdoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook als diner, met rijk gevulde minestrone soep met brood erbij en erwtensoep met worst.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind soep heerlijk, eten het ook regelmatig. Maar zou het nooit (muv erbij als voorgerecht of na een verjaardag) serveren als maaltijd als er mensen komen eten. Zit miss in mijn hoofd maar soep is bij ons de makkelijke maaltijd en n beetje karig als hoofdmaaltijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig dat het zo kan verschillen :). Voorheen aten wij ook nooit soep als hoofdmaaltijd, maar pompoensoep met zo'n vlechtbrood is erg bewerkelijk en zodoende eet ik dat alleen als avondmaaltijd (of een restje als lunch ofzo). Een simpele soep of een soep met minder groenten erin eten we uitsluitend als voorgerecht of als lunch ;)... De visite waardeerde het ook tot 2x toe. Je kunt echt zien dat er aandacht aan besteed is en ze vonden het een vullende soep. Na een verjaardag is inderdaad ook een goed idee :)!

      Verwijderen
  6. Wij eten het graag op zondag, 's middags een boswandeling maken en dan bij thuiskomen een lekker gevulde soep met brood, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier is als maaltijd 'pindazoep' favo! Voor peuter tot en met puber!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Erwtensoep eten we -al dan niet met pannenkoeken- als warme maaltijd. Verder eten we regelmatig een gevulde soep, vaak op zondag of op een verjaardag, met dan een salade, broodje (gezond) en evt. een stukje hartige taart erbij. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eet je dan erwtensoep met pannenkoeken? Grappig, die combinatie heb ik niet eerder gehoord ;)...

      Verwijderen
    2. Idd, met appelpannekoeken (of spekpannekoeken natuurlijk)

      Verwijderen
    3. We eten dan idd erwtensoep met pannenkoeken. 't Liefst spek- of kaaspannenkoeken, maar soms ook 'gewone'. Volgens mij is die combinatie streekgebonden, dus 't kan dat je 't nog nooit eerder hebt gehoord ;-).

      Verwijderen
    4. Ik heb er ook wel eens van gehoord. Maar dat was puur zodat er minder pannenkoeken gebakken hoefden te worden!

      Verwijderen
  9. Deze vind ik lekker :)
    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187877/spaanse-maaltijdsoep-met-chorizo

    Mirjam :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Erwten (of bonen zijn eiwitten) die goed combineren met warme of andere granen(koolhydraten). Hoeft er geen vlees bij. Dus erwtensoep met pannenkoeken, voor mij kan nog altijd een traktatie. Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik bedoel tarwe i.p.v. warme. Francine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hier regelmatig als maaltijd met of zonder iets anders erbij,wat me opvalt is dat nederlanders bijna altijd dezelfde soorten soep eten,je kan van alles gebruiken voor soep en veel soorten maken,zoals bv een boerenkoolsoep,die zijn er onder verschillende namen en allemaal net iets anders,wat ze wel gemeen hebben is dat ze vol groenten zitten en erg lekker zijn.kijk bv bij bugetbytes
    er zijn enorm veel soepen op deze wereld en vele zeer vullend en lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  13. bij mij is linzensoep favoriet Eet het ook gerust als er gasten komen. Dan vaak met turksbrood wat je zelf moet afbakken met smeerseltjes erbij. Wordt altijd zeer gewaardeerd

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja, elke week, een avond soepavond. Meestal op vrijdag met alle groente restjes van de hele week....zaterdag is boodschappendag😉

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Kook je op AMC manier of zoals je het in elke gewone pan doet? Groeten DB. (Heb voor de AMC manier nog een heerlijke tomatensoep)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. AMC-manier meestal, afhankelijk van wat ik kook. Deze pompoensoep kan op dezelfde manier in iedere pan :). Leuk, ik ben benieuwd naar je recept! Je mag het hier publiceren of mailen, dankjewel alvast!

      Verwijderen
  16. laatst restjes broccoli en bloemkool een groentebouillon blokje wat spekblokjes erbij en smullen maar...

    BeantwoordenVerwijderen