Pagina's

dinsdag 4 december 2018

Nog meer pech...

Zaterdag schreef ik enthousiast over de nieuwe kinderschoenen. Helaas heeft Jochanan voorlopig niets aan zijn schoenen :(. Zondagmiddag brak hij zijn been. Vermoedelijk door iemand omgestoten, op z'n voet gestaan o.i.d. Een ongeluk zit in een klein hoekje...

Peter is met hem naar het ziekenhuis geweest. Er was weinig te zien, maar hij kon niet lopen, kon niet op z’n voet staan/zakte door z'n been heen en krijste dan de tent bij elkaar. Toch voor zekerheid foto's maken, omdat ze het niet vertrouwden. Gelukkig maar; breuk in z'n onderbeen (scheenbeen) net boven z'n voet. In het ziekenhuis heeft hij zich kranig gedragen, hij wilde alleen niet lopen (logisch dus) maar geen traan gelaten. Ons kleine bikkeltje... Hij was erg blij met z'n troostbeer, die klemt hij vanaf het moment van krijgen tegen zich aan en die moet overal mee naartoe. Z'n been zit nu in het gips van z'n tenen tot halverwege z'n bovenbeen. De kleur koos hij zelf; DIE! (groen) en hij noemt z'n been 'het lange been...' want hij steekt wel een beetje uit voor z'n idee ;)... Alleen; hij mag niet staan of lopen op het been, gips mag niet nat worden, ow je kent die dingen wel...


We hoopten dus op nog 4 rustige weken voor de bevalling, maar dat loopt wederom anders dan gedacht... Ik heb een buggy kunnen lenen. Ik kan Jochanan nl. niet tillen, hij is echt te zwaar nu ik zoveel last heb van m'n bekken en m'n buik steeds meer ruimte inneemt... Ik zal echter wel moeten, hij kan moeilijk de hele dag in bed blijven...Dankbaar ben ik dat het 'goed' gebroken is, geen operatie nodig, het hoefde niet gezet te worden, botten stonden nog keurig op elkaar en op 1 plek.
Hier en daar krijgen we hulp en er wordt voor ons gebeden, dat doet ons echt goed. Ondanks dat hij in de nacht veel huilt en we weinig slaap hebben hopen we dat hij snel minder pijn heeft. Overdag heeft hij best veel afleiding en lijkt het beter te gaan. Hij is nogal berustend en waagt zich voor nu nog niet aan proberen te staan of lopen, daarvoor doet het te zeer denk ik.

Voor Christilène vind ik het best pittig. Ze moet opnieuw incasseren. Haar plekje en zelfs haar stoeltje in de auto zijn nu voor Jochanan, zodat er niemand tegen zijn been stoot. Al die kleine dingen moet ze even weer verwerken. Toch houdt ze zich kranig en heeft ze op school een rolletje van het gips van Jochanan mogen laten zien en gaat ze een kleurplaat voor hem kleuren. Ze duwt de buggy en helpt hem en ons zo goed ze kan. We zijn trots op haar :)....

Ook heel fijn dat het ruilpunt (Krijgdekleertjes Apeldoorn) waar ik laatst geweest ben nog babykleding had liggen. Ik piekerde me suf hoe ik dat op kon halen, maar ze bood aan het viavia bij mij te laten komen, dus ik hoef er niet meer op uit en de uitzet is volgens mij nu 'compleet'. Dankje Janneke!!

Hopelijk gaat het snel beter en krijgt hij snel loopgips. Voor nu lijkt het erop dat hij in ieder geval nog 2 weken niet mag lopen/staan, dus eens zien of we hem een beetje rustig kunnen houden. Zal straks niet meevallen als hij minder pijn heeft, maar voor nu leven we even met de dag. Nog leuke tips om te doen met een handenbinder?

28 opmerkingen:

  1. Oei, dat is minder goed nieuws.... Zit de breuk in zijn scheenbeen of in zijn kuitbeen ?
    Breuken bij kleine kinderen groeien meestal vrij vlug en goed aan elkaar maar niettemin is het weer een extra zorg bij. liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Scheenbeen, ik heb het er nog even bij gezet. Jep, dus met beetje mazzel leert hij weer lopen in de kraamtijd ;)... We houden de moed erin. Voor nu even bikkelen met ziekenhuisbezoekjes en sjouwen. Peter probeert op tijd thuis te zijn zodat hij hem de trap op kan tillen, dus dat is fijn.

      Verwijderen
  2. sterkte met alles en jullie kleine manneke,moet moeilijk zijn voor hem niet rond te kunnen rennen.zo'n kleintje met energie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach wat zielig. Idd: een ongeluk zit in een klein hoekje. Hopelijk heeft hij snel minder pijn. En kinderen weten zich altijd razend snel en verrassend goed om zich aan de omstandigheden aan te passen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aangezien de breukdelen met de gips gefixeerd zitten, zal de pijn heel vlug afnemen. Breuken die conservatief behandeld worden (bv onverschoven bekkenbreuken) doen veel langer pijn aangezien bij de minste beweging de breukstukken mee bewegen.
      't Ventje zal wellicht nu meer last hebben van het feit veel minder mobiel te zijn....

      Verwijderen
  4. Meriyanne Schippers4 december 2018 om 08:33

    Ah wat sneu. Beterschap hoor! Onze peuter had deze zomer ook een (afbuigende)breuk in het scheenbeen en kreeg gips tot in de lies. Eigenlijk was het enige obstakel dat hij geen normale schoen aan kon. Hij liet zich verder (helaas) niet weerhouden en speelde gewoon. We trokken een grote oude badstofsok aan over de voet, zodat z'n tenen lekker warm bleven. We lieten 'm wel elke middag even rusten met een filmpje, want hij was fysiek écht wel meer uitgeput maar verder is het ons niet gelukt om hem wat minder actief te laten zijn. Af en toe even een nieuw speelgoedje werkte ook erg goed. Treinbaan op de eettafel, nieuwe stiften of kleurboek, boekjes lezen etc. Sterkte hoor, vermoeiend zo met die laatste weken van de zwangerschap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die badstofsokken had ik ook nu, maar die draag ik zelf als pantoffels, dus ik heb voor hem nu een setje bij gekocht, omdat ik dacht '4 weken koude voeten is wel lang' ;)... Gistermiddag is hij in slaap gevallen op de bank bij de gastouder en we hebben nu zo'n campingtafeltje te leen die we op zijn hoogte hebben ingesteld zodat hij er precies aan kan eten/spelen/enz. Hij slaapt op moment dat ik dit schrijf nog... Is aan het inhalen wat hij vannacht te kort kwam ;)...

      Verwijderen
    2. Alles weer goedgekomen met je peuter? Aj, dat klinkt als een slechtere breuk, hier gelukkig alles recht op elkaar gebleven...

      Verwijderen
    3. Ja gelukkig wel. Hij kreeg na ruim twee weken loopgips en ging toen zelfs weer fietsen ha ha.

      Ik hoop dat jullie peuter ook goed geneest!

      Verwijderen
  5. goedemorgen, arme zoon (en de rest) zelf lig ik vanaf 1 nov, met gips van lies tot enkel, nog ruim 1 week en dan worden fotos gemaakt en verdere behandeling bepaald. het belemmerd enorm (scheenbeen was uit kniegewricht geschoten en daardoor paar kleine breukjes en gescheurde banden) mag er niet op staan moet hulp bij toiletbezoek enz. ben dus al een maand van huis mis mijn kat en probeer met films lezen en internetten mijn tijd te doden.
    wens jullie sterkte
    groet mien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh, nee toch :(... Heel veel sterkte, dat klinkt helemaal vreselijk. Beterschap en hopelijk is de uitslag van de foto's positief! Sterkte!

      Verwijderen
  6. Oh nee wat vervelend zeg! Onze Maartje heeft toen ze net 2 was twee keer achter elkaar haar been gebroken. En ze mocht er ook niet op lopen. Dus sleepte ze op haar gat haar been mee. Erg onhandig voor jullie nu zeg! Sterkte ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij kan nu al wel een beetje achteruit schuifelen, maar daarna niet meer vooruit. Hij moet nog beetje handiger worden denk ik ;). En hij spant iedereen voor z'n karretje. Roept wat hij hebben wil en iedereen loopt nu nog :P...

      Verwijderen
  7. Sterkte Adrianne! Pittig hoor, zo alles bij elkaar. Probeer ook goed op jezelf te blijven letten. Groetjes Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jeetje dat is inderdaad wel pech zeg. En de timing is zeker niet ideaal in combinatie met je zwangerschap. Sterkte gewenst!

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  9. kleien,tekenen,schilderen,voorlezen,klein filmpje kijken,wandelen, bij andere op visite gaan,....heel veel sterkte.groet Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Och erm wat zielig zeg! En wat naar voor jou. Veel beterschap!
    Ik ga even nadenken over wat Leuke tips, hoe oud is hij nu precies?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ons zoontje heeft dat ook gehad op die leeftijd. toen de pijn wat minder werd heb ik van die joggingbroekjes bij de zeeman gekocht een maat of 2 groter zodat het makkelijk over zijn beentje ging,dan zette ik hem op de grond eerste tijd met een kussentje onder zijn been later kon het zonder en dan schoof hij overal op zn billen naartoe dan kunnen ze best veel hoor die kleintjes ;) Sterkte ermee oor !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ach wat vervelend zeg! Misschien iets voor hem om te doen: vingerhaken. Met mooie regenboogwol bijvoorbeeld. Dan kan hij een hele lange slinger haken die straks om de kerstboom kan.
    groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt als een leuk idee, dank! Jochanan is alleen pas 2, ik ben bang dat vingerhaken wel leuk is voor Christilène (die is 5,5).

      Verwijderen
  13. Arm mannetje en wat een schrik voor jullie. Sterkte met de hele situatie. Hopelijk herstelt hij snel. Het enige dat ik kan bedenken zijn luister7prentenboekjes waarbij hij de bladzijden kan omslaan en meekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. He wat vervelend zeg! Misschien kun je van iemand een grote bak duplo lenen, dan heeft hij even een nieuwe speeluitdaging! Lekker op een speelkleed op de grond bouwen..
    Of samen met hem koken en hem de groenten laten snijden met een bot mesje...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Och, wat sneu. Voor Jochanan uiteraard, maar ook voor jullie niet eenvoudig. Sterkte.
    Mijn ervaring is dat gips kinderen niet tegenhoudt actief te zijn :).
    Misschien is het leuk voor hem om samen vogelvoer te maken? Dennenkegels vol pindakaas smeren, een snoer van pinda's rijgen... en daarna lekker samen voor het raam gaan zitten, vogels kijken en uitrusten. Veel succes met de laatste zwangerschapsloodjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jeetje dat zal een opgave zijn om niet te mogen lopen, rennen etc.. heel veel sterkte en beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wil m wel even een kaartje sturen.Heb je eenadres voor mij?Of misschien naar Terdege sturen dat die t kaartje naar jullie stuurt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh lief Ditte! Stuur even een mail naar aad.actief@gmail.com, dan stuur ik je m'n adres even toe :)! Hij is gék op kaarten en hobbelt nu weer zelf naar de deur als hij de brievenbus hoort, heel schattig...

      Verwijderen