Pagina's

zaterdag 11 mei 2019

Fijne Moederdag (of niet?)

Denkend aan allen die graag Moederdag wilden vieren (hoe commercieel ook), maar geen mama meer hebben. Of aan hen die kinderen hadden willen hebben, maar ze (nog) niet hebben gekregen.

Voor degenen die een feestje vieren: Veel plezier en een fijne dag!
Voor degenen die het graag hadden willen vieren maar het (nog) niet/niet (meer) kunnen: Heel veel sterkte. 

***

15 opmerkingen:

 1. Wat een lieve groet Adrianne! Ooit, voor de kinderen eindelijk kwamen, waren dit soort dagen moeilijk. Het is fijn als er dan ook aan jou gedacht wordt.

  Jij ook een goede Moederdag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat waardeer ik dit bericht Adrianne ! Zelf mijn moeder 13 jaar geleden verloren. Maar zelf ook moeder van 3 kinderen. Blijft een dag met dubbele gevoelens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een lief berichtje. Mijn moede is drie jaar gelden overleden maar ik mis haar nog elke dag. Vooral op zo'n dag is het gemis groot.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt! Blijft een lastige dag als je zoals ik al een aantal jaren geen moeder meer heb. Wat zou ik graag nog eens een bosje bloemen geven. Gelukkig vaak gedaan, ook (of vooral eigenlijk) op ‘gewone zaterdagen’ en niet alleen bij Moederdag. Op andere dingen bespaarde ik maar daarop niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief berichtje, en wat lief dat je aan ons denkt! "Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet wie ik ben...". Ik heb al haal lang geen moeder meer, en kinderen waren meer dan welkom geweest, maar die kwamen niet... Ik heb nu niet zoveel moeite meer met dagen als Moederdag, maar dat is wel eens anders geweest….

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankje, wat lief dat je ook denkt aan de kinderloze vrouwen!! Dat doet bijna niemand. Ik ben blij met je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gisteren een bloempje op het graf van mijn moeder en mijn schoonmoeder gezet. Mijn kinderen wonen aan de andere kant van de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een attent bericht! Jij een hele fijne moederdag gewenst! Zelf ben ik (schoon)moederloos en kinderloos, maar heb er gelukkig geen moeite mee dat er moederdag wordt gevierd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gisteren begin begonnen met vergeet-me-nietjes te haken om in een blauw vaasje te zetten dat van mijn 2 jaar geleden overleden moeder te zetten. Fijn om er op zo'n dag zo mee bezig te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik schrijf dit x anoniem maar mijn moeder heeft me nooit gewild, mijn schoonmoeder ziet mij als degene die haar zoon van haar afpakt en als armoedzaaier met een Wajong kan ik nooit goed genoeg voor hem zijn en dat roddelt ze rustig rond in de schoonfamilie en dikt valse verhalen rustig nog eens aan zodat degene met wie ik wel goed contact had nu ook zoiets hebben we moeten der niet. En dat maakt me heel erg verdrietig zeker nu ik zo ziek ben en steun kan gebruiken (ik reageer hier vaker maar nu bewust anoniem)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dubbele dag inderdaad. Zelf ben ik moeder en werd ik vanmorgen door manlief en dochter verwend met een ontbijtje op bed (lees: mini crackertje met beetje jam, een plakje bananenbrood door mij nog snel gebakken door mij omdat manlief er niet aan had gedacht om iets te halen voor het "speciale" ontbijt, 3 snoepjes, een chocolaatje en een kopje koffie), een lavendelplantje en een afrikaantje en van mijn dochter kreeg ik een lieve tekening en op school had ze 2 armbandjes gemaakt. Daarna zijn we bij mijn schoonmoeder op bezoek geweest en hebben we daar geluncht. Mijn eigen moeder is bijna 9 jaar geleden overleden dus daar denk ik nu ook wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had mijn moeder zo graag een bloemetje gegeven. Ze kon er zo van genieten. Helaas is ze vorig jaar overleden. Ik denk nog elke dag aan haar...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geen moeders meer en geen moeder geworden. Toch vieren wij tegenwoordig weer Moederdag met wat lekkers, speciaal hiervoor gekocht. Om in dankbare herinneringen onze lieve moeders te gedenken.

  BeantwoordenVerwijderen