Pagina's

donderdag 2 mei 2019

Gratis rijkdom...

Gewoon even wat 'gratis rijkdom'...

Een blikje gesneden tomaten uit de ruilkast:

Mediterraan broodpakket (en meteen 3 tarwebroden gebakken; 1x oventijd voor 4 broden...) 

Een enorme hoeveelheid cherrytomaatjes gekregen. Dat werd pizza en soep, mmm lekker!

Zo maakte ik gistermiddag nog milkshake met gekregen blauwe bessen en een rijpe banaan, mmm lekker! Omdat we ziek waren geworden, had Peter de bessen ingevroren, omdat ze rijp waren. Kwam goed uit, we hebben gesmuld... 

Van iemand anders kreeg ik nog rabarber uit de moestuin. Daar ga ik vandaag eens wat lekkers mee proberen te maken. Misschien taart of moes of ........ Ik weet het nog niet. Jullie nog lekkere tips? 

Als mensen eenmaal weten dat je blij wordt van gekregen kleding, groenten uit eigen tuin of dat ze weten dat je er anderen blij mee kunt maken - krijg je vaak iets toegestopt. Op mijn beurt kan ik weer geregeld iets (door)geven. Een keer koken voor iemand, boodschappen die ik heb gekregen, kleding of schoenen van de kinderen, verzin het maar; het kan weer allemaal ons huis verlaten of het wordt tijdelijk uitgeleend. 
Nu nog even mooie merkoverhemden strijken en op Marktplaats zetten; iemand gaf ze mij om iets ervan te naaien voor de kinderen. Ze zijn echter als nieuw, dus ik zei 'die kun je nog prima verkopen joh', maar dat mocht ik gerust zelf doen voor de spaarpotten van de kids, als ze maar niet terug kwamen ;)... Prima deal, dus de eerste foto's zijn gemaakt en ik kan weer ermee aan de slag. Mocht ik het niet verkopen kan het altijd nog als stof worden ingezet voor iets voor de kids... 

8 opmerkingen:

 1. Top zeg wat je doet,de oudere generatie wil wel een zuinig leven en zelf maken maar een jonge vrouw met 3 kleine kinderen zal dat niet vaak doen(helaas) het geeft ook voldoening weet ik uit ervaring.chapeau

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van rabarber maak je jam samen met (bevroren) aardbeien. Die combi is super.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rabarber met vanille vla jammie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak deze taart weleens als nagerecht: https://violetkookt.nl/2014/03/08/rabarber-kwarkcake/
  I.p.v. kwark gebruik ik yoghurt (ca. 75% van de hoeveelheid kwark). En de rabarber er in stukjes van ca. 3 cm opleggen, niet van de lange stukken dat is met aansnijden erg lastig. Het recept heeft ook ooit in het RD gestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. rabarber tiramisu een heerlijk toetje. het recept vind je op ah.nl bij ons favoriet als er weer rabarber is. ga het deze week weer maken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ingedeukte blikken is vrij discutabel toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe bedoel je :)? Op zich kan een deuk in een blik prima, zolang het maar niet open is geweest. Een enorme deuk waarbij het blik bijv. open is, zou ik natuurlijk niet kopen.
   Hetzelfde geldt voor bijv. vacuüm verpakkingen; als je weet dat je het bij het inpakken van je boodschappen stuk hebt gestoten (bijv. koffiepak) kun je het prima gebruiken, maar ik zou bepaalde dingen die al open zijn niet zo snel gebruiken als ik niet zeker wist hoe lang het al beschadigd was. Vanmorgen bijv. kocht ik (ivm de vakantie en gezellig extra eters onverwachts) een pak vlokken dat ingedeukt was. Doe ik puur omdat ik weet dat anderen die liever niet pakken en het pak vermoedelijk later weggegooid wordt.

   Verwijderen
  2. Het verhaal over het niet kopen van ingedeukte blikken is wat verouderd, dit komt door de veranderde coating binnenin het blik. Vroeger was dit schadelijk voor de gezondheid, waardoor je eten uit een gedeukt blik niet meer veilig kon eten.

   Verwijderen