Pagina's

zaterdag 29 juli 2017

Recept - ovenschotel groente met aardappeltjes

Al eerder deelde ik een recept van aardappeltjes uit de oven. Deze variant erop is net zo simpel, functioneert als complete maaltijd en wij vonden het nog lekkerder dan de vorige keer...

Je hebt naast de ingrediënten van de vorige keer nog extra nodig: 1 of 2 groentepakketten; wij hadden er 1 van Aldi, 1,29 per doosje van 450 gram. Zelf maken is voordeliger, dus daar wil ik nog een keer naar kijken, maar dit was even voor het gemak...

Doe de inhoud van het doosje (bevroren!) in de (ingevette) ovenschaal, doe de (voorgekookte) aardappelpartjes er bovenop. 
Op advies hadden we het nu niet voorgekookt. Ondanks de dunne partjes werd het niet gaar in de oven (op de elektrische stand, na 3 kwartier op 200 graden). Volgende keer kook ik het wel weer voor... Er overheen de kruiden en de kruidenboter (uit het groentepakket) en dan zo'n 45 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven.

Kijk dan:Het was echt zo ontzettend lekker! Er bleef nog wat over, dus dat hebben we in een bakje gedaan. Ik heb de volgende dag het in een kleine ovenschaal nog een keer in de oven gedaan (ik had zalm in bladerdeeg, dus die moest 25 minuten in de oven en ik heb gewoon de schaal ernaast gezet). Ging prima; was goed warm (en de aardappels waren nu wel gaar) en het smaakte nog heerlijk! Natuurlijk raad ik je niet aan om dit alvast voor 2 dagen te maken en 2x op te warmen, want er gaan wel voedingsstoffen verloren, maar zo voor een keer een restje opwarmen en nog opeten heb ik geen moeite mee. 

Je kunt hierin natuurlijk zelf variëren, bijv. extra groente, meer aardappels, evt. geraspte kaas erover, evt. wat gehakt rul bakken en erdoor doen, of wat (wal)noten hakken en eroverheen strooien, enz. Hiermee kun je het ook zo duur maken als je wilt. 

Als toetje aten we kwark met havermout en banaan. Ik had met zo'n geld-terug-actie laatst kwark gekocht, mmm lekker! 

Heeft iemand van jullie weleens zelf van die diepvriesgroentepakketten gemaakt? Evt. met diepvriesgroente? Heb je een favoriete combinatie die je graag met ons deelt? 
Ik ben benieuwd!

Fijne dag allemaal!

6 opmerkingen:

 1. Niet voorkoken kan alleen bij rode aardappels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daarbij doet t vocht vd diepvriesgroente ook geen goed vd garing. Het vocht hoeft nu niet uit de aardappel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, lekker . Dank voor het recept.
  Fijn weekend Adrianne.

  Groetjes, Marielouise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kook aardappeltjes wel voor. En leg ze goed verspreid op de bakplaat. Dat laatste maakte echt verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik stel geen diepvries groente pakketten samen maar vries de groenten apart in. Hierbij kun je denken aan prei, witte kook, winterwortelen,paprika, champions, alles al wel gesneden.Ik doe dit in plastic broodzakken, deze zijn sterk. Wel de zakken zo plat mogelijk maken zodat je benodigde makkelijk kunt afbreken.
  Op moment dat je een bepaald gerecht maakt haal je de benodigde groente uit zak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Snap de recepten voor ovenschotel met rauwe partjes aardappelen, ook niet ( of je moet van harde stukjes houden) altijd vastkokende aardappels (bijna) gaar koken dan pas in plakjes dan zijn ze het lekkerst

  BeantwoordenVerwijderen