Pagina's

maandag 11 september 2017

Sokken stoppen...

Jochanan heeft hele leuke sokjes. Ze werden wat aan de kleine kant, maar ineens ontstond er in maar liefst 3 van de 4 paren die hij had een gaatje in 1 of zelfs 2 van de sokken... 

Ik besloot het erop te wagen; sokken stoppen... Om eerlijk te zijn; dit doe ik nooit. Sokken van tegenwoordig zijn dun, niet de moeite waard om te stoppen. Behalve bijvoorbeeld m'n pantoffels die m'n oma heeft gebreid, die stopte ik weleens (gewoon omdat ik wilde weten hoe 'sokken stoppen' in z'n werk ging - oma legde het me uit). Oja en een maillot of legging wil ik weleens repareren...

Zoek het (gerepareerde) gaatje in de zwarte legging. In werkelijkheid zie je er vrijwel niets van. Kan dus prima nog een 2e ronde mee (komt van de ruilwinkel, zat miniscuul gaatje in, nu dus niet meer)

En dan Jochanans sok:

Binnenstebuiten keren, vinger erachter (zo klein was het gat, evt. heb je ook van die speciale houten paddestoelen ervoor, die heb ik niet)

En klaar, daar kan hij weer even 2 dagen mee vooruit... 

Al na 2 dagen ontstond er een nieuw gat. Kortom: Echt tijd om afstand te doen van deze te leuke sterrensokjes... De anderen zijn ook echt niet goed meer, de gaten vallen erin... Wie heeft er nog advies voor goedkope kindersokken, die wel goed zijn en minimaal 1 seizoen meegaan (daarna is hij er uitgegroeid)? Voor nu koop ik voor Christilène liefst bijv. grijze enkelsokjes i.p.v. rose, zodat ik ze voor Jochanan later ook kan gebruiken. Toen ze echter een jaar of 1,5 was, stond ik daar nog niet bij stil en kocht ik rose en paars. Maarja, dat wil ik Jochanan liever niet laten dragen, dus zoek ik echt een nieuw set. 

Hij kruipt veel, dus z'n sokken slijten nu bovenop z'n voet best snel. Ik zal dus echt wat anders moeten... Iemand ergens goede ervaring mee? Alvast bedankt!

En stoppen jullie weleens sokken?

Fijne (werk)week!

28 opmerkingen:

  1. Hoi hoi de meeste sokken haal ik voor mij en mn jongste dochter bij de zeeman of action, de kwaliteit wisselt wel eens maar over het algemeen doen we er wel een seizoen mee en soms iets langer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bovenstaande bedrijven hebben veel polyester in de sokken. Blijven idd langer mooi maar zweetvoeten! Zelfs bij kinderen. Hema (vaak 2+1 gratis) of AH verkopen goede katoenen kindersokken. Die v AH zijn haast onverslijtbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Koop altijd mijn sokken op de markt.
    Zijn onverslijtbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Koop altijd mijn sokken op de markt.
    Zijn onverslijtbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kocht altijd alle kinderondergoed en sokken bij de Hema. Had eens in een aanbieding ondergoed van een duur kindermerk gekocht, de Hema spullen bleken echter van betere kwaliteit. Voor de volwassenen in ons gezin kocht ik vroeger altijd ondergoed en sokken bij de V&D, sinds een jaar of tien altijd bij de Zeeman.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ondergoed bij Zeeman, sokken bij Zeeman of Hema.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sokken bij de Wibra, zijn vaak leuker dan bij de Zeeman en gaan langer mee bij ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik koop ze meestal bij H&M. Sokken die ik daar 5 jaar geleden voor mijn dochter gekocht heb, in maat 23/27 draagt ze nu met maat 31 nog steeds. Ze rekken goed mee en gaan niet snel stuk. Die van de Action zijn bij ons na 3 keer dragen stuk. Die rekken nooit een paar maten extra mee ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Effen paars is ook leuk voor een jongetje.Zou daar niet zo moeilijk over doen. Mannen dragen ook roze en fuchsia overhemden en staat nog leuk ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Schoondochter koopt ondergoed en sokken voor de kinderen (3 en 1) altijd bij de Hema en alles blijft heel goed. De tweede draagt de sokjes van de eerste nog steeds. Dikkere anti-slipsokken zijn misschien een optie.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wibra.. pas in de kortingsbak. 25 cent per paar. Gaan bij ons zeker een seizoen mee. Gaan vaak nog door naar de volgende. Wibra is naar mijn ervaring beter van kwaliteit dan zeeman.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik repareer altijd heel veel niet alleen sokken maar ook ondergoed en hemden en alles wat nog meer nodig is. Grote voorraad stopwol, garen en lapjes die soms ook nodig zijn.

    Mijn eigen sokken voorraad ben ik aan het minderen, elke keer te dunnen dragen en dan gaan ze weg.
    Mijn dochter was destijds gek op disneysokken, stonden leuk maar slechte kwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Pantoffels of sloffen, dat scheelt in het slijten van de sokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Paarse en roze sokken kan je zoon toch prima dragen? Desnoods doe je ze hem alleen aan als hij thuis is.
    Ik brei onze sokken zelf, gaan jaren mee. Afgelopen zomer een stapeltje dunne sokken gekocht bij Primark, leek me wel lekker dun voor de zomer. Echt elk paar maar 1 keer gedragen omdat er in de loop van 1 dag al gaten bij de tenen zaten! Dat was dus een flinke miskoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Bij de wibra hebben ze leuke kindersokken, en kniekousen en niet duur. Gaan idd vaak een seizoen mee. En als je geluk hebt liggen er ook afgeprijsde sokken in een bak(soms staan die bakken onder de uitstaltafels)
    En bij de hema koop ik ook wel eens als ze afgeprijsd zijn of in de aanbieding.
    groetjes An

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mijn eigen sokken stop ik niet , dat zijn dunne sokken en met stoppen ontstaat er meestal toch een wat dikker stukje en dat zit niet lekker, mijn dochter draagt in de winter dikkere sportsokken en als die versleten zijn brengt ze ze mee als ze naar huis komt en die stop ik dan nog wel, met een houten stopei dat nog van mijn moeder geweest is, vind ik altijd wel een leuk idee en maakt het werkje een stuk leuker. Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Bij de wibra.
    Inmiddels willen de pubers alleen enkelsokjes: ook Wibra of Action.
    De jongste heeft ook een soort sokslofjes: met antislip. Lekker warm en soepel.
    En de nagel van de grote teen niet te lang laten worden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat toevallig, ik heb vanochtend nog een gaatje in m'n dikke panty zitten naaien (terwijl ik m al aan had, dat was eigenlijk neit zo praktisch, maar ik had haast :-). Ik heb vrolijke grote tenen die in no time door een panty heen steken, dus die repareer ik dan. Zo'n stopwerkje is steviger en onzichtbaar voor andere mensen. Met zo'n verstevigde teen gaat de panty nog lang mee.
    Voor je zoontje: als je het in huis hebt, zou je een 'bumper' van een stukje vilt of suede over de tenen kunnen naaien, dan slijt het niet zo hard als hij kruipt.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. misschien kan je ergens leren klompsokken kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Toen mijn kinderen klein waren streek ik bij nieuwe sokken eerst plakvlieseline aan de binnenkant van de sok (bij de tenen), dat helpt echt wel om te voorkomen dat de tenen er snel doorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. In plaats van een houten paddestoel kan je ook
    de onderkant van een glas gebruiken ,gaat prima.
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Ik gebruik een petanquebal om in de sok te stoppen ipv een houten paddestoel.... liesbet

      Verwijderen
  22. Hoi,
    Ik stop tegenwoordig ook sokke, scheelt best veel, vooral grote sokken zijn niet goedkoop.. Voor mijn oudste (bijna 10 jaar) kocht ik kruipsokjes bij baby-walz.nl, 4,99per paar. 4 kinderen verder en intensief gedragen zijn ze nog goed. Kun je ook gewoon als slofjes over de gewone sokjes doen.
    Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ja in al die winkels zoals wibra hema kopen wij ook sokken.'
    Bij de primark het afgelopen seizoen heb ik voor mijn zoontje van 5 ook 5 paar gekocht. En heel de zomer intensief gedragen. Soms is het een kwestie van pech, maar soms gaan sokken langer mee als je denkt. En ja repareren doen wij hier ook veel met zijn achten gaat er nog weleens wat stuk. Mijn ervaring wacht niet te lang met repareren als het gaatje/naadje/scheurtje nog klein is blijft het langer mooi, en heb je het sneller herstelt. Soms heb je geen zin en stijgt de stapel verstelwerk zienderogen doe dan elke dag 15 min iets maken. Zodat je aan het eind van de week of in een maand geen hele berg hebt. Bijhouden, makkelijker gezegd als gedaan, maar het werkt wel. Zelfdiscipline kost dat wel, maar geeft ook veel voldoening als ze netjes en verzorgt naar school of andere dingen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Kruidvat, blijven heel mooi en gaan niet pluizen. Persoonlijk vind ik Zeeman sokken heel slecht, dunne kwaliteit, dus snel opgesleten.
    Mocht je nog sokken willen kopen, ze zijn deze week in de aanbieding bij Kruidvat ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Het zijn kleine reparaties zoals sokken stoppen die je op termijn een besparing opleveren.
    Voor mijn dochters kon ik geloof ik de eerste jaren vooruit met gekregen sokken (nieuw of tweedehands). Heb geloof ik sokken van de Hema geprobeerd, maar koop ze het liefst bij de Wibra. Niet duur, leuke patronen en ze blijven lang goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Via garnstudio.com vind je gratis patronen om sokken te haken. Zeker nu de winter komt, zijn deze iets dikkere sokken fijn.

    BeantwoordenVerwijderen