Deze heerlijke appeltaart maakte Peter niet voor Valentijn, maar gewoon in de vakantie :)... Hij gebruikte gewoon het recept van onze appeltaart.
Nadat de hele taart klaar was, smeerde hij (gekregen) moerbei-jam bovenop:
Heerlijk in de oven op 175/180 graden voor ongeveer een uur:
Het friszure van de jam is een mooie aanvulling op de zoete taart. De appels werden wel rose, maar dat zag er leuk uit :). Het leuke was dat er 4 soorten appels in zaten, waarvan 3 soorten uit 'eigen' tuin. Nouja, niet helemaal, er waren om precies te zijn 2 mini-appeltjes uit onze eigen tuin bij en nog wat appels uit 2 andere tuinen :)...
Zo simpel kan het zijn :)!
Wat is jouw favoriete appeltaart-variatie?
Hij ziet heerlijk uit! Groetjes
BeantwoordenVerwijderenIk vergeet mijn favoriet:
BeantwoordenVerwijderenMet heel veel kaneel en pecannoten, direct uit de oven besmeren met abrikozen jam.
Een hele simpele zonder rare fratsen zoals rozijnen en dergelijke. Gewoon basic appeltaart.
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt