Pagina's

maandag 17 september 2018

Appeltaart met moerbei jam

Deze heerlijke appeltaart maakte Peter niet voor Valentijn, maar gewoon in de vakantie :)... Hij gebruikte gewoon het recept van onze appeltaart


Nadat de hele taart klaar was, smeerde hij (gekregen) moerbei-jam bovenop:


Heerlijk in de oven op 175/180 graden voor ongeveer een uur:



Het friszure van de jam is een mooie aanvulling op de zoete taart. De appels werden wel rose, maar dat zag er leuk uit :). Het leuke was dat er 4 soorten appels in zaten, waarvan 3 soorten uit 'eigen' tuin. Nouja, niet helemaal, er waren om precies te zijn 2 mini-appeltjes uit onze eigen tuin bij en nog wat appels uit 2 andere tuinen :)...

Zo simpel kan het zijn :)!

Wat is jouw favoriete appeltaart-variatie?

3 opmerkingen:

  1. Ik vergeet mijn favoriet:
    Met heel veel kaneel en pecannoten, direct uit de oven besmeren met abrikozen jam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele simpele zonder rare fratsen zoals rozijnen en dergelijke. Gewoon basic appeltaart.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen