Pagina's

zaterdag 10 juni 2017

Minimaliseren - deel 4

Dat 'minimaliseer-weer' (lees: stromende regen ;)) was mooi meegenomen. Nee oké niet voor de was en ook niet tegen het onkruid (ahum, nog een vrijwillig(st)er met groene vingers en vrije tijd - van harte welkom... De prioriteiten gaan naar de schuur, maar m'n voortuin is te schandalig om aan te zien, ik schaam me gewoon, nougoed). Maar: wel superweer om een beetje 'huis te houden' hier in huis...

Wat deed ik allemaal weg?

2 pakken met rolletjes vilt (heb ik leuke waxinelichtjes mee gemaakt, inmiddels is dit het restant en het plakt niet meer, restafval dus)

4 glaasjes - verkocht via Facebook 0,50 voor spaarrekeningen kids

Nieuw - heb ik te koop op FB voor 0,50 met de tekst 'Vaderdag - cadeautip' 

Plastic kant, totaal 10 meter

2 foamstrikken in de kringloopdoos:

1 leren riem te koop, nieuw. Kaartje eraf gehaald, maar de man des huizes houdt niet van wit, ahum (ik wel, maarja, je kunt niet alles hebben hè ;))

2 mokken verkocht via FB - 50 cent (komen uit een Kerstpakket, geld gaat naar de kids)

Wat tierelantijntjes (reken ik als 3 stuks)

Een 4-seizoenendekbed (bestaat uit 2 stuks, dus reken ik als 2, wauw, dat zijn de 'klappers' want in 1x heb je 'veel' weggedaan). Samen met bovenstaande verkocht voor 1,60 voor de kids. 

Zak batterijen (tel ik niet mee, kwamen via anderen m'n huis binnen, mag Christilène op school inleveren en krijgen ze een bedrag per kilo om schoolmaterialen aan te schaffen. Nuttig doel dus!) 

Ik ruimde weer wat boeken op en begon met het in m'n Marktplaats-shop te zetten, wanttt ik heb een mooi DOEL bedacht met het bedrag dat ik 'verdien' met het geld van de verkopen... (Ik had al gezegd dat het voor extra sparen voor de kinderen en extra aflossing hypotheek was, maar ik zocht eigenlijk nog een klein behapbaar doel waar ik heel gericht voor kon sparen... Nu dus gevonden...)

Het zit zo: In juli is onze trouwdag en nu is het 'traditie' dat we dan samen uit eten gaan bij de feestlocatie waar we toen ons feest hebben gevierd. Aan het begin van het jaar zei ik met een gekke bek toen Peter vroeg hoe dat dan doorgang moest vinden 'daar moeten we gewoon voor sparen'. Inmiddels realiseer ik me dat het bijna niet reëel is om ergens nog zo'n 70 euro ofzo te gaan sparen voor een avond uit eten. Verjaardag hier, visite daar, geboorte hier en diploma daar; kortom - het weekbudget is gewoon keihard nodig en daarmee moet ik al behoorlijk stoeien nu om het rond te krijgen. Ik weet: Waar een wil is, is een weg, dus als ik 70 euro ergens voor MOEST hebben, zou het kunnen, dan aten en dronken we geen luxe meer, gaf ik geen cadeaus meer, enz. Of ik zou niet uit eten gaan. Toch kijken we daar altijd best erg naar uit en ik vond dat ik het onszelf best cadeau mocht doen. Maarrr, voor niets gaat de zon op, dusss daar moet voor gewerkt worden. Je raadt het al: Van het geld van de verkopen gaan we samen uit eten :)... Geld voor de spaarrekeningen van de kids telt niet mee uiteraard, dus bijv. kledingpakketten die ik verkoop tellen niet mee. Hmmm, eens zien of ik dat nog ga redden de komende weken. We gaan altijd ergens in de zomervakantie, dus soms is dat pas eind augustus. Het hoeft dus niet volgende week bij elkaar gespaard te zijn, maar over een week of 10 zou leuk zijn... Ik ben benieuwd... Ik wil het zoooo graag, dus ga echt hard m'n best doen :)... Misschien kan ik nog wat naaien of haken ergens tussendoor om te verkopen. En als ik het niet in de zomer red gaan we voor een keer gewoon later uit eten of begin volgend jaar :)... Dan maken we binnen budget thuis een feestje, dat sowieso ;)...

2 bespaarboeken (ik heb ze gelezen samen met hele stapels uit de bieb en overal de nodige inspiratie uitgehaald. Nu heb ik m'n eigen weg gevonden en verkoop ik de boeken weer :))


En wat hobbyboeken:


M'n regenlaarzen waren stuk, ooit al 2ehands gekocht op een rommelmarkt en voor klussen waren ze nog handig. Nu definitief weggedaan (tel ik als 1)

Totaal dus: 14 stuks. Niet overdadig, maarrrr wel weer wat geld binnengehaald, veel merkkleding uitgezocht van Christilène en ook op Marktplaats erbij gezet. Ik heb vrij veel kleding van Dirkje en dit mocht niet worden ingeleverd bij kleertjesdoos. 
Daarom heb ik besloten om het voor kleine prijzen (liefst per pakket) te verkopen via Marktplaats. 
De Tupperwarebekers werden opgehaald, dus 8 euro erbij.

Met dit alles komen de tellers op:
Spaarpotten kids: 4,60
Uit eten: 8 euro
Weg: 152 stuks 
(de Tupperware bekers telde ik de vorige keer er al bij en de dingen die nog te koop staan, tel ik nog niet, dus staan alleen nog maar op de foto).

Wie is er al bij de 1000 :P?? Hebben jullie ook dat je met regenachtig weer meer binnen aan de gang gaat? Heb je een doel voor het geld wat er binnenkomt via verkopen?
Allemaal een fijn weekend!

22 opmerkingen:

 1. Onze teller staat op 298. Dit komt vooral door het opruimen van de kamer van dochter die na de zomer naar de middelbare school gaat. Ze wil wel afstand doen van speelgoed nu. Veel gaat weg omdat het gewoon niet goed meer is om weg te geven. Mooie dingen gaan naar de nichtjes die flink wat jonger zijn. Boeken wil ik wel gaan verkopen. We ruimen vooral in het weekend op omdat we beiden werken. Dit weekend gaat haar kleding kast op de schop. Wat weg kan gaat weer naar de nichtjes.
  Leuk hoor om jullie etentje zo te financieren. Gaan jullie eigenlijk nog op vakantie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig! Zoals het er nu voor staat gaan we niet op vakantie. Statement compleet in combinatie met m'n challenge :P... Nee, zonder dollen; we zijn in 6 jaar tijd 1x samen 2 nachten en 3 dagen weggeweest (dochterlief ging logeren) en we sparen ons geld voor bijv. een verbouwing, voor de kids, extra aflossing, enz. We doen wel bewust allerlei leuke dingen, dus eind met elkaar fietsen, ijsje eten onderweg (of in de winkel kopen en thuis complete sorbet maken met vers fruit en spikkeltjes, enz.), fruit plukken en jam ervan maken, enz. Dat soort dingen. Het hoeft niet duur te zijn ;)... Maar; zeg nooit nooit, ik houd jullie op de hoogte! kVind echter voor 4 personen de vakanties in het hoogseizoen (nu met school van Christilène zijn we daar toch aan gebonden) best prijzig... Al snel ben je voor een weekje een paar honderd euro kwijt... Dat geld heb ik er niet voor over...

   Verwijderen
 2. Zo, jij gaat lekker zeg! Super.

  Hopelijk lukt het je geld voor het etentje bij elkaar te sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu wij in een tussenwoning ( woning tussen ons verkochte huis en ons te kopen huis ) zitten, leven we heel minimalistisch.Ons overgrote deel zit in de container van de verhuizer en we hebben alleen het hoognodige.
  Ik moet zeggen, ik vind het heerlijk! Ik heb tijd over want hoef minder schoon te maken.Als alles weer zal moeten worden uitgepakt als we in ons nieuwe huis komen zal ik echt heeeel kritisch kijken wat ik echt nog in mijn huis wil hebben. Want zo'n leeg huis is zo fijn!
  Alhoewel ik het wel weer heel fijn zal vinden om in een echt bed te liggen. Een slaapbank ligt niet ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ajj nee, een bed is fijner dan een slaapbank. Tip: Haal het bed uit de container en verkoop de rest :P... Haha, succes met de verhuizing :)!

   Verwijderen
 4. Je bent al een heel stuk op weg! Vanmorgen ben ik zelf naar een rommelmarkt geweest en heb 6 dingen gekocht... dus straks weer even wat dingen opzoeken die de deur uitgaan vandaag. Heb wel heel kritisch gekocht deze keer! Gisteren hebben we een kast verkocht, dat geeft ook lekker veel ruimte! Hoewel dat maar als één ding telt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedzo! Inderdaad een hoop meer ruimte en je kunt ook lekker niks meer erin zetten, dus dan moet je wel opruimen ;)

   Verwijderen
 5. Hoi,
  Eind vorig jaar hebben we de kamer verbouwd en dit voorjaar de keuken. Ik heb toen alles uitgezocht wat ik niet meer gebruik of wat ik niet gemist heb. Zo zijn er heel veel dingen weggegeven of bij de kringloop gebracht.
  Ik weet niet of je de restaurantzegels van AH hebt gespaard, 2e 3gangenmenu gratis. Misschien komt dit van pas als je uit eten gaat?
  Groetjes,
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh! Dat is een goeie!
   Als je die kaarten zelf niet hebt heb ik hier nog wel een paar volle liggen!

   Verwijderen
  2. Dankje voor je tip Marleen en lief aangeboden Lihnmoodt! We hebben zelf ook nog een dinerbon van 50 euro liggen (cadeau van Peters werk vorig jaar), maar we willen juist echt bij het café restaurant waar we gefeest hebben... We eten al jaar en dag hetzelfde menu, omdat we dat heerlijk vinden, maken een babbeltje met de eigenaar (die dan speciaal even uit de keuken komt om even te kwebbelen). Kortom: Die gemoedelijkheid laten we niet graag aan ons voorbijgaan... Echt superlief meegedacht, dank jullie wel, maar ook de dinerbon van onszelf (en ook die van AH) zijn niet bij hen in te leveren, dus sparen we gewoon :)... Mocht dat niet lukken, kunnen we alsnog voor dit jaar òf iets langer doorsparen òf met de dinerbon en een klein beetje geld wat wel lukte om te sparen elders gaan eten...

   Verwijderen
  3. Dat snap ik best, wij gaan ook het liefst naar ons vaste tentje 😃
   Maar soms, zoals met die bonnen, proberen we ook wel eens iets anders uit. Helemaal als we daar goede verhalen over hebben gehoord.

   Verwijderen
 6. Ik heb voor mijn eigen Marktplaatsverkopen: het armlastigestudentenMarktplaatsfonds, nu is ern momenteel maar één student dus heb ik nog andere doelen, een sponsorkindje van Red een kind en mijn zoon ondersteunt een gezin met boodschappen, ja dat doet hij van zijn Wajonguitkering, daarom krijgt hij voor dat gezin ook wat uit het fonds. Gewoon leuk om overal potjes voor te maken en hebben. Momenteel gaat het ruimen niet zo hard maar ik heb in de jaren 2014/15 al heel veel weggedaan maar we gaan stug door met gem. 1 ding per dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig, klinkt goed zo'n 'fonds' :)! Om die reden sparen we nu al voor de studies voor de kids, want dat gaat echt veel geld kosten zie ik om me heen... Mooie doelen heb je en je zoon ook, heel mooi!

   Verwijderen
 7. Ha, wat een leuke challenge. Wij hebben ons huis verkocht en moeten dus gaan opruimen. Ook hier maar minimaliseren, maar om het voor de kinderen zo rustig mogelijk te houden begin ik volgende week. Ze waren de afgelopen week vrij. Je stimuleert wel hoor, met je verhalen. Erg leuk om te lezen weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Lize, veel succes! Inderdaad werk je in je eentje een stuk harder dan met 'loslopende kids' ;)... Dan doe je in een week het dubbele van wat je normaal zou doen... Thnx voor je lieve woorden :)

   Verwijderen
 8. Hai Adrianne, goed bezig! Ik zie dat je je spullen echt voor miniprijsjes op MP zet. 1.60 euro voor een dekbed? Wauw! Wel leuk, want dan raak je het ook kwijt, denk ik. Als je te veel vraagt, blijf je er toch mee zitten, vermoed ik.

  Ik ben blijven hangen op 45. Niets meer gedaan. De examencorrectie is nu achter de rug, dus ik kan weer aan de slag. Ik heb wel alle babykleertjes uitgezocht en pakketten van gemaakt. Hopelijk raak ik ze kwijt. Ik houdende op de hoogte!

  (Oh, en nog geen fiets gevonden...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik hoop dat ik gewoon veel kwijtraak ;). Dekbed was gekkigheid; ging naar familie, dus ik zei 'neem maar mee', ze diepte uit de tas wat muntjes en zei 'voor de kids', dus ik zei niet 'doe me maar 1,60 voor het dekbed', dat zou wel beetje gek zijn :)...

   Verwijderen
 9. Ik moet echt eens gaan beginnen met deze challenge ook. Misschien morgen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn teller is inmiddels wel richting de 800 gegaan afgelopen week. Ik ben door de laatste doos bewaarde babyspullen heen gegaan en heb slecht 1 kwart daadwerkelijk bewaard. Ik denk dat er wel zo'n 30 babykleertjes en spulletjes weg zijn gegaan. Afgelopen week ook de achtertuin opgeruimd en heel wat potten voor de kringloop klaar gezet. Ik zal binnenkort ook weer eens een overzichtje op mijn blog zetten. Loop een beetje achter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauwww, goed joh!! Leuk, laat even weten als je blog online staat :)... Ik probeer alles bij te houden, maar het is bijna niet te doen... Ik wil zooooveel mensen volgen, het zou m'n dag vullen, maar zo'n blog die je noemt lees ik graag mee natuurlijk :)

   Verwijderen