Pagina's

zaterdag 24 juni 2017

Minimaliseren - deel 6

Schreef ik vorige keer nog dat het lekker ging, stagneerde het deze week. Ik had behoorlijk wat op de planning buitenshuis, een flinke achterstand binnenshuis en met weer ruim 30.000 pageviews in de achterliggende week op m'n blog heb ik behoorlijk wat tijd gestoken in reacties en mailtjes beantwoorden ;)...

Het geeft niet; ik ga rustig door en heb wel ietsjepietsje gedaan... De roerlepel van Tupperware verkocht ik voor 4 euro. En 2 bespaarboeken (andere dan de Nibud-boeken) verkocht ik voor 10 euro. Goed voor 14 euro dus en 3 stuks.

Soms gaat minimaliseren vanzelf: Dit bakje ging stuk... 

Dat vond ik erg jammer! Ik gebruik nl. die vershouddozen erg veel. Voor in de vriezer, voor brood op het aanrecht, kliekjes, enz, enz... Ik kom geregeld tekort doordat ik gewoon geen boterhamzakjes of diepvrieszakjes meer gebruik. Toen deze stuk ging, zei ik tegen Peter: 'Daar moet ik echt binnenkort even een paar nieuwe voor kopen, want steeds kom ik tekort'... Maar; zomaar ineens uit het niets kreeg ik een berichtje van een buurvrouw met de vraag of ik hier iets mee kon:


Wauw, zomaar ineens 9 stuks... Mooi formaat, tikje kleiner dan die ik had (en die wilde ik zo graag, want nu vries ik bijv. 3 porties vlees in 1 bakje in, maar ook als er nog maar 1 portie in zit, neemt hij alle ruimte in beslag en duurt het dus soms wel meer dan een week voordat er 1 bakje leeg is). Helemaal blij mee dus, bedankt buuf! Kortom: 9 erin en 1 eruit.

Verder een broekje van Jochanan naar de ruilwinkel (past niet i.v.m. wasbare luiers; vorig jaar toen hij pas een paar weken was, was het bij de ruilwinkel 'opruiming' en hadden ze veel korte broeken in maat 62/68. -1 dus.
Ik gokte het erop en nam er een stuk of wat mee. Ook leuke polo's scoorde ik toen met korte mouwtjes. Nu het zo warm is blijkt hij alles perfect te passen. Wat kun je blij zijn met zoiets simpels :)... En straks als het weer iets koeler wordt of als de kleding te klein wordt, kan het weer terug.

Stoer hè zo'n polo :)... Ik kan er nu achteraan... Box heb ik afgelopen week naar beneden gezet, ineens trok hij zich op, ging op z'n knieën zitten en zette z'n voet eronder. Ik durfde niet te wachten tot Peter 's avonds terug was, dus meteen maar het gereedschap gepakt en de bodemplaat een stand lager gezet... Hij kruipt razendsnel de hele kamer door en gaat zelfs al zitten, ik verbaas me hoe snel het ineens gaat, pffttt kleintje wordt groot ;)...


En een leuk jurkje van Christilène, ze klaagde dat hij te strak zat, ahhh jammer, hij was leuk :)...


Oja, ik bracht ook nog een weekbudget naar de tandarts (nee, telt niet mee voor weekbudget hoor, maar jullie snappen het wel :)). En de buit was:  

De kindertandenborstel vervangt de vorige, dus tel ik niet mee. Ook de ragers zijn i.p.v. tandenstokers, dus tel ik niet mee. Balletje telt als 1, maar een ander kapot balletje heb ik weggedaan, dus weer -1. 

En van m'n ouders kreeg Christilène nog een mooi verjaardagscadeau. Een grote schoolrugtas met haar naam :)! Mijn moeder borduurt machinaal  en deze schitterende tas kwam onder de machine vandaan gerold. Christilène was zo trots als een pauw... Zelfs naar een verjaardagsfeestje moest de tas meteen mee met haar cadeautje erin, op de rug en daar ging onze kleuter... Jufs hadden aangegeven dat een grotere tas fijn was voor werkjes enz. dus vandaar een groter formaat. En door de naam geen verwarring meer welke tas van wie is :)...
Update: Ze heeft een Facebook-pagina, de tas kost 14,25 (groot en klein is 12,50) en is beschikbaar in diverse kleuren. Mocht je interesse hebben, neem dan liefst even rechtstreeks contact met haar op via Facebook. Als je dat niet hebt, stuur me dan even een e-mail: adjemusic@gmail.com

Dus totaal 11 stuks in huis gekomen, 5 het huis uit gedaan. Hmm, +6 dus voor deze week... Niet al te best ;). Hopelijk haal ik het snel weer in... Maar; die bakjes ben ik echt blij mee, dat bespaart afval, zowel in de vorm van plastic zakjes alsook kliekjes. Mocht het aantal me niet bevallen, omdat ik het teveel vind doe ik er alsnog wat weg. 

Liefst had ik nog wat meer op Marktplaats gezet, maar dat lukte me niet meer. 1 ding heb ik erop gezet; deze antieke naaimachine. Beetje met pijn in m'n hart, want ik had een leuk idee ermee, nl. boekensteunen maken. Het idee kwam ik tegen bij iemand; gewoon dwars doormidden gezaagd, plankje er tegenaan en klaar. Schit-te-rend, echt prachtig gewoon! Leek me mooi, want ik heb een groot bureau waar prima wat mooie hobbyboeken tussen die leuke steunen kunnen staan. Er ontbreekt me echter de tijd om dit soort projecten tot uitvoer te brengen. Dus ik moet reëel zijn. Hij staat misschien nog wel 5 jaar te wachten, bovendien worden die machines veel aangeboden, dus als ik weer tijd krijg kan ik een nieuwe kopen... 

Ik heb op Facebook nog wel wat dingen gezet die ik al op Marktplaats had aangeboden. Wie weet verkoop ik daar nog wat :)... 

Ik merk wel meteen: Hoe minder je doet (dus weinig het huis uit, fotograferen en advertenties aanmaken), hoe stiller het is qua verkoop... Voor nu heb ik keuzes gemaakt om iets meer in huis te doen. Eens zien of ik vandaag nog wat dingen kan doen van m'n lijstje. Er gaat weer geschilderd worden en 's middags gaan we met iedereen uit de kerk zingen en hebben we aansluitend een broodmaaltijd met buffet. Leuk, heb ik echt zin in! Lekker niet koken, gezellig met z'n allen weg en het leuke is; de fietsen zijn weer thuisgekomen dus we kunnen fijn met de fiets i.p.v. lopend/met de auto :)! Overdag gaat er geschilderd worden in de schuur, dus hopelijk zijn we weer een stuk verder vanavond... 

De tellerstanden:
Spaarrekeningen kids: 4,60
Uit eten: 40,88 (yes, de helft van m'n doelbedrag is binnen!)
Weg: 204 198 :( 

En hoe gaat het bij jullie? Ook al een keer een week gehad waarin er meer inkwam dan eruit ging? Motiveert het je om juist extra hard te gaan werken of wordt je er juist door gedemotiveerd? Nog iets kunnen verkopen? Voor ieder een goed weekend!

M'n financiën moet ik nog steeds in het overzicht zetten. Iedere keer komt er iets tussendoor en onderhand begin ik het gevoel te krijgen dat ik het overzicht kwijt ben. Ik weet niet meer hoeveel ik uitgegeven heb (ja, de pinbedragen staan wel vast, daar twijfel ik niet aan, maar hoeveel het totaal is binnen m'n challenge weet ik niet, ajj, dat geeft een vervelend gevoel. Ik wil het overzicht houden en MOET dus echt even weer het overzicht bijwerken. Ik wil de controle houden en ik word onrustig in mezelf als ik deze lijk te verliezen, doordat het me niet helder is of ik bijv. 4 euro tekort kom of 10 euro over heb... Dat wordt prioriteit komende week. En dan ook weer een blog over m'n challengebudget, dat ligt om die reden ook nog steeds te wachten; ik weet simpelweg niet hoeveel er tekort of over is... 

Een laatste vraag: Ik hoop over 1,5 week een lezing te geven voor een groep vrijwilligers die mensen helpt die financiële problemen hebben. Wat vinden jullie dat ik echt moet gaan vertellen? Ik heb zelf al bedacht dat ik het 7-stappenplan in ieder geval wil laten zien. 
Ik ben benieuwd; Welke blog(s) hebben jou geholpen om minder geld uit te geven/meer bewust te worden/meer te sparen/o.i.d.? Ik moet nl. volgende week nog gaan beginnen met het maken van een presentatie, want de vraag kwam afgelopen week vrij onverwachts :)... Er is dus nog alle ruimte :)...
Alvast bedankt voor de tips!


6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee, die lezing. Met je 7-stappenplan kun je al een behoorlijke avond vullen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg, ik geef ook regelmatig cursussen. Ik heb een (hele) korte samenvatting in m'n blog staan.
  https://life4mama.blogspot.nl/2017/03/workshop-genoeg.html?m=0
  Verder heb ik het vooral over focus en doelen. Duidelijke doelen zorgen dat je de keuzes wilt maken.
  Succes met de voorbereiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier het zelfde soms breng je een hele tas weg naar de kringloopwinkel en kom je weer met spullen die nodig hebt weer thuis.
  Ach, dat maakt het leven ook weer leuk!
  De blog consuminderen en dan komen er veel en daar kijk en haal ik weer ideeën uit.
  De jouwe is als laatste tot nu toe bijgekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie naaimachine en deze kan voor- en achteruit stikken, dat kan mijn Singer uit 1927 niet maar ik naai er sinds 3 jaar met zoveel plezier op dat ik hem echt niet kwijt wil, (bovendien zit bij mij het instructieboekje nog). Nu naai ik geen kleding dus ik kan zonder zigzagsteek. Succes met de verkoop!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet niet of je hem al kent, maar wat mij heeft geholpen om minder geld uit te geven is bij alles wat ik wil kopen te bedenken "hed ik dit echt nodig, kan deze aanschaf wachten of kan ik het ook met iets toe wat ik al in huis heb."
  Het bleek vaak genoeg dat ik het item helemaal niet nodig had. En als ik twijfelde en het niet meenam, vergat ik vaak dat ik het wilde hebben.
  succes met je challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mij veel heeft geholpen is inderdaad overzicht krijgen alles in Excel of een kasboek, en alles opschrijven (of pinnen net als jou) wat je uitgeeft. Verder nu ik langer bezig ben en alles "gewoon" is geworden vond ik de verdieping in de site frugalwoods (Engelstalige site) tip 1 juli begint er weer een challenge dan krijg je een maand elke dag een mail met tips. Super interessant! Ik heb al eerder meegedaan en dit zetten mij wel weer op scherp.

  BeantwoordenVerwijderen