Pagina's

woensdag 14 juni 2017

Minimaliseren - deel 5

Het ging fijn eind vorige week, begin deze week: Veel dingen verlieten het huis... Even een opsomming:

10 creatieve tijdschriften (tel ik als 3)

De VT Wonen en Ariadne at Home (tel ik als 5) gingen samen met bovenstaand stapeltje en 2 hydrofiele luiers voor het symbolische bedrag van 2 euro de deur uit. 

Een kraamcadeautje voor een jongetje die al bijna 1 werd, ging zondag stiekem in z'n tas (haha, nu weet je dus van wie die is, van harte met jullie zoon en ik kom snel een keer op visite, maar anders kwam het cadeautje te laat, haha ;)) Tel ik als 1.

Nog een paar jaar 'houdbaar', dat vind ik het leukste aan dit soort cadeautjes... Ik had gezegd dat ik misschien wel iets zou naaien of haken om te verkopen en zo een poging te doen om mijn 'uit-eten-doel' te gaan behalen. Bij deze: De vlaggenlijn ;)... Zelf heb ik ook een stoffen slinger voor de verjaardagen gemaakt. Ik wil geen plastic of papieren vlaggen meer. De praktijk bij mij is dat het op termijn (na 1, 2 of desnoods 6 jaar) gaat scheuren, verfrommelen, enz. M'n plastic vlaggenlijn is tig keer gebruikt, werd zorgvuldig afgedroogd als hij nat werd, werd geplakt met plakband toen hij scheurde, maar vorig jaar was er 1 echt helemaal kapot, de andere hadden we al wat extra knoopjes in gelegd, enz. maar ook die ging dit jaar stuk. Nu dus de stoffen slinger en die bevalt me erg goed en vandaar dat ik het als kraamcadeau of verjaardagscadeau erg geschikt vind! Je bent gewoon voor jaren klaar, ideaal :)!
Mocht je ook zo'n vlaggenlijn willen voor een jongen/meisje of een gekleurde die geschikt is voor allebei, evt met naam? Stuur me even een mailtje! Ook leuk als juffencadeau voor in de klas :).

Op Facebook had Peter mij getagd onder een bericht op de weggeefhoek. Iemand zocht lapjes stof om te oefenen met haar naaimachine. Dat paste perfect in mijn opruimerij hier thuis... Ik reageerde meteen dat ik wel het 1 en ander had en al snel had ik hetvolgende verzameld:
- Een doos naaigaren, naalden, knoopjes, spoeltjes, enz.
- Een doos met 20 klossen naaigaren in diverse kleuren
- Doosje spelden (klein randje was eraf, maar ik kon zo gauw geen ander doosje vinden)

En een hele tas met:
- Allerlei restjes stof in diverse kleuren, dunne en dikke stof, restje jeans, een truitje van mezelf met nog supermooie stof, enz.
- Een centimeterlint
- Een doosje knopen
- Stukje klittenband, rolletje elastiek
- En nog wat dingen, zoals wat labeltjes 'handmade', veiligheidsspelden, enz.

Ik bood aan dat ze gerust een avondje mocht komen en dat ik haar misschien op weg kon helpen. Ik heb nooit naailes gehad, maar ik zal vast wel iemand wat ideetjes aan de hand kunnen doen voor het starten met naaien... Dit tel ik totaal voor 20 stuks. Waarom 20? Omdat ik relatief veel tijd heb gestoken in het verzamelen, maar bijv. 20 klossen tel ik dan weer niet allemaal apart. Ze was er erg blij mee en ik heb weer een klein beetje ruimte. We gaan eind van de week een avond samen aan de slag en ik hoop dat ik haar enthousiast kan maken :)... 

Een kapotte kleerhanger (alleen het randje is stuk, voorheen dacht ik 'ach, hij functioneert nog'. Nu heb ik teveel kleerhangers doordat ik veel kleding heb weggedaan, dus doe ik dit soort dingen meteen weg). Toch weer 1 op de teller erbij...

Ik kreeg een bordje voor Jochanan en een broodtrommeltje voor Christilène. Ooit heb ik die gratis babyboxen voor hen aangevraagd. Nu zou ik dat niet snel meer doen, dus voor de meeste nieuwsbrieven heb ik mezelf al afgemeld, enz. Toch kreeg ik dus nog die dingen. Ze verdwenen meteen in de doos van de ruilwinkel, want bordjes voor Jochanan heb ik nog van Christilène en ook een broodtrommeltje heeft ze al. Een kleintje voor nu ze een halve dag gaat en een grotere Ikea trommel met vakken als ze straks hele dagen gaat. (Daar kan dan apart bijv. fruit en brood in, ideaal :)). Kortom; doorgeven aan anderen die er vast iets mee kunnen :).

Beide doosjes bleken superhandig voor verzending van mijn pakketten. In de ene paste de witte herenriem, in de andere de Nibudboeken. Mooi hergebruik. Label maakte ik erop door een witte envelop uit het oud papier te verknippen en ziedaar; compleet. Ik reken het als 5 (2 boeken, de riem, het bordje en de broodtrommel). Ook de Tupperware multiflexvorm en de uitsteker gingen voor een tientje de deur uit (2 stuks en + 10 euro dus)
Fijn hoor dat spullen het huis verlaten en ik zo mee kan helpen met het consuminderen van anderen :). Alles krijgt een nieuwe bestemming (en mogelijk na gebruik door diegene wel weer een nieuwe bestemming; geweldig, ik houd ervan!)

18 bolletjes katoen met polyester of polyester. Iemand haakt ten bate van het goede doel, een mooi doel om afstand te doen van deze bolletjes! Ik heb te weinig tijd om er poppenkleding van te haken (zoals ik eerst wilde doen toen bleek dat ik geen katoen maar de gemengde bolletjes had gekocht per ongeluk), dus nu heeft het een mooie bestemming gekregen. Ik reken het als 6 stuks. 

En nog voor de kledingcontainer: 1 hemd en 3 onderslopen voor een kussen, totaal 4 stuks. Voor de ruilwinkel 1 paar schoenen en van Jochanan 2 broeken en een shirt, dus nog een keer 4 stuks. 

50 stuks dus deze week. Daarmee komen de tellerstanden op:
Spaarrekeningen kids: 4,60
Uit eten: 26,88
Weg: 204 stuks

Hoe is het jullie vergaan? Nog wat kunnen wegdoen? Hebben jullie ook een doel bedacht voor het geld dat je verdiend met de verkoop van spullen? Hoe verkopen jullie je spullen; via Marktplaats, via Reshopper, via Facebook, in je familie-appgroep, o.i.d.? Ik ben benieuwd...

4 opmerkingen:

 1. Hier gaat er ook stukje bij beetje steeds meer weg. Van de week een kastje van de buffetkast leegehaald....daar kwam een hoop rommel uit! Heerlijk als dat weg kan! Ook t cd-kastje gelijk maar eens onder handen genomen,daar ging ook een hoop uit!
  Ik doe de meeste spullen nu nog in doos voor de rommelmarkt...maar of de kids nog een keer willen zitten? Ik betwijfel het dus dan zal het toch wel bij de kringloop belanden;-)
  Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afgelopen maandag weer heel veel kleding weggedaan, in totaal zijn er nu 10 volle vuilniszakken vol weggegaan... Het kledingproject is nu klaar, hierna volgen de boeken, ook een hele uitdaging... zit nu op een totaal van 360 dingen weg, het voelt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf ook bezig! Heerlijk om ook dingen gewoon weg te geven via de weggeefhoek. Maar ook kleine dingen via marktplaats, elke euro is er 1 toch? Vandaag ga ik ook weer verder met alle boeken uitzoeken. Voor mijn gevoel is het in huis nog een puinhoop, maar dat zal vanzelf wel minder worden als alles het huis verlaat zo zachtjes aan. Die scraptijdschriften heb ik ook, maar ik sta er in gepubliceerd, dus ik bewaar die wel. Wél ben ik alle layouts die ik heb gemaakt aan het wegdoen, ik kan niet alles bewaren en het neemt ontzettend veel ruimte in beslag in huis. Keuzes...hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb afgelopen weekend heeeel veel weggedaan. Mijn oudste zoon is verhuisd en had veel achtergelaten. Dat is in het weekend allemaal naar de kringloop gegaan. Zijn kamer is nu leeg...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen