Pagina's

maandag 26 juni 2017

Dankbaar!

Zaterdag schreef ik al dat we 's middags naar de kerk zouden gaan om met elkaar te zingen en aansluitend te eten. Toen Christilène uit de douche kwam dacht ik ineens dat kruislings invlechten misschien leuk was. Ik heb het nog nooit gezien of gedaan, maar had een ideetje in m'n hoofd. 

Hmm, niet slecht voor een eerste keer:

Het is erg simpel: Je begint links, vlecht in en gaat richting rechts, daarna weer naar links. Vervolgens heb je nog 3 stukken met haar over. Je begint rechtsvooraan, vlecht even een stukje gewoon (dus niet invlechten) om over de vorige vlecht heen te komen) en gaat links weer verder, pakt hier weer alle haren mee, dan weer een stukje gewoon vlechten en rechtsonderin afsluiten met een stukje invlecht. 


Met dat ik het schrijf krijg ik wat meer ideetjes. Is m'n uitleg met foto's zo duidelijk? Vinden jullie het leuk als ik nog eens zoiets plaats? Ik vind vlechten leuk en het is 1 van de weinige dingen die goed blijven zitten bij Christilènes gladde dunne haar. Ze zit niet superstil, maar ik beweeg een beetje mee en het is best toonbaar en ik denk dan altijd maar 'tegen de tijd dat het pauze is op school zal het wel steeds minder worden ;)...'

Nougoed, toen we klaar waren stapten we in de auto met elkaar tegen 17u.

Bij de kerk was het al een gezellige drukte en nadat we wat gedronken hadden, schoven we in de kerkbanken en zongen we wat psalmen en liederen met elkaar. 


Jochanan had een 'vriendje' voor zich :). Een ander jongetje uit de kerk stond met de kinderwagen voor hem en ze keken naar elkaar, superschattig. Jochanan is dol op zingen en muziek en luisterde muisstil. Met z'n rammelaar zorgde hij zelfs voor een extraatje ;). We zingen thuis geregeld bij de piano en hij komt bijna uit z'n stoel van enthousiasme, zo geweldig vindt hij het...

Ennn; je kon zelf limonade tappen door op een knopje te duwen in zo'n karretje... Favoriet natuurlijk bij de kinderen...

Na afloop hielpen we met een groep nog even opruimen en kwart over 8 waren we weer thuis. 

En nadat we de broden hadden gesneden, boel hadden opgeruimd en gezogen, schuurdeuren weer voorzien van deurbeslag, enz. gingen we ietwat aan de late kant naar bed...

Maar: Wat voel ik me een dankbaar mens. We kwamen 6 jaar geleden nieuw binnen in de kerk, kenden niemand maar meteen voelden we ons thuis. Met maar liefst ruim 150 gemeenteleden met elkaar in harmonie zingen en eten; dan voel ik me gezegend. Bedankt allemaal, fijn om bij elkaar te zijn!

17 opmerkingen:

 1. Prachtig!!! En met groot en klein!! Mooie liederen. Ik zie Abba, Vader ook staan. Ik ben een paar keer naar de Nederland Zingt dag geweest. Wel 50 verschillende liederen gezongen en op een enkele kende ik ze allemaal! Heerlijk is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, super zeg! En met zo'n grote groep zingen en koren/instrumenten er vaak bij is al een hele belevenis op zich ;). Ik ben er nog nooit geweest, weleens een video ervan gezien.

   Verwijderen
 2. In dat het klikt. De laatste tijd heb ik dat gevoel steeds minder. Begon die plaatsvervangende predikant te preken over hoe goed we het hebben in Nederland.
  Met een inkomen van €50.000 behoor je tot de rijkste 1% van de wereld en voordat hij aan de bijstanders was aangekomen ben ik vertrokken,
  Zijn allereerste begin was de vraag of er bankiers in de kerk zaten. Die zaten er. Meerdere en actief.

  Maar echt, kromme tenen van de kerk soms. De tweede vaste predikant kan nooit een slot zetten achter zijn preek. Duurt de dienst plus 1,5 uur. Sinds hij is aangenomen is de kerk een stuk leger, moest er vroeger in twee diensten gepreekt worden, nu een keer en nog niet vol.

  De oudere predikant op weg naar emeritaat preekte de kerk vol. De nieuwe predikant preekt de kerk leeg.

  Vorig jaar heb ik me kwaad gemaakt over het bedelen om geld zo in oktober. Er wordt met geld gesmeten. Want god wil dat dit gebeurt, dus het geld komt. Daar moet he vertrouwen in hebben.

  Het is dat mijn vorige kerk vrijwel alleen maar grijs is, anders zou ik overwegen terug te gaan.
  De periodieke belasting aftrekbare gift duurt vier jaar. Ik moet nog even blijven. Deze kerk heeft nu een kerkenraad van 35-jarigen en dat doet deze kerk goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh, dat klinkt niet fijn :(... Wauw, 50.000 is inderdaad niet wat het gros van de mensen verdient ;). Wij hebben een jonge gemeente, veel kinderen en jongeren. Op dit moment zijn we vacant, dus allerlei predikanten. Ene keer heb je er meer aan dan de andere keer, maar we gaan altijd 2x op zondag naar de kerk, dus altijd genoeg 'overdenk-stof' voor de week die voor ons ligt...

   Ik hoop dat het beter wordt! Sterkte!

   Verwijderen
  2. Zou je eens een blogje kunnen schrijven over wat je meeneemt uit een dienst en je dus "overdenkstof" voor de week geeft. Ik ben niet met enig geloof opgegroeid en heb ook nog nooit een kerkdienst bezocht. Ik lees wel vaker dan jullie dan uit een dienst iets halen om weer verder te kunnen. Maar ik kan me er zo weinig bij voorstellen.
   Geen idee of dit je wat lijkt om over te schrijven.
   De komende 2 weken heb ik geen internet, je hebt dus even de tijd om erover na te denken.

   Verwijderen
 3. Mooie vlecht en klinkt helemaal niet zo moeilijk zoals je het uitlegt!
  En fijn zo'n middag/avond in de kerk. Het zingen mis ik soms wel in onze kerk. Er worden veel traditionele psalmen en gezangen gezongen en ik word veel blijer van de moderne muziek. Maar verder hebben we een heel fijne gemeente en zouden we het ver moeten zoeken als we wat anders willen dus zo is het ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk dat je blijft! In iedere gemeente is genoeg op af te dingen, maar dat is ook zo met werk, de buurt waar je woont, enz, enz... We zeggen altijd 'kijk naar wat je wel hebt' ;)...

   Verwijderen
 4. Wat een mooie vlecht! En wat fijn dat je je zo thuis voelt in die gemeente.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat klinkt heel goed allemaal , letterlijk en figuurlijk :}
  fijn dat je in zo-n gemeente kunt kerken , bij ons is het een kleine gemeente , waar je niet echt tussenkomt , het is heel erg voor zich....
  alleen voor de schoonmaak ben je goed , maar dat mag dan van mij ook gedaan worden door het "vriendenclubje ".....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer zeg! Wij hebben ook een kleine gemeente, veel die familie van elkaar zijn, maar juist erg open. Wat een verschil kan er dan zijn... Ik ken veel grote gemeentes die erg gesloten zijn, hmm volgens mij hoeft het dus niet aan de omvang te liggen als ik je goed begrijp... Sterkte!

   Verwijderen
 6. Wij hebben een grote gemeente met ontzettend veel jeugd. Afgelopen zondag nam groep 8 afscheid op het podium, 19 kids! Aaneensluitend hadden de tieners nog een tienerdienst met BBQ, zo fijn om te zien dat onze kids altijd met plezier naar de kerk gaan. Dankbaar daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, en wat fijn dat je een gemeente hebt gevonden. Ik kan (in mijn woonplaats) gewoon niets vinden. Jammer want het is een belangrijk onderdeel van mijn leven. In de VS was ik erg actief bij onze kerk en ik vond er veel steun en community, maar dat is hier niet te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DutchRn, geen idee waar je woont maar is dan de Anglicaanse Kerk ( over het hele land verspreid) iets voor je. Kleine groepen , veel fellowship. Wij kerken in Anglicaanse Kerk Twente ( Anglicanchurchtwente) Heel gemengd wat de achtergrond van iedereen betreft en ook waar men vandaan komt. Veel Nederlanders maar ook Engelssprekenden uit de hele wereld.

   Verwijderen
 8. Fijn dat jullie je zo thuis voelen in jullie kerk! Ik heb na een paar jaar dwalen gelukkig een fijn groepje jonge mensen gevonden met wie we om de week op zondagavond bij elkaar komen om samen te zingen en te delen wat ons bezig houdt en af te sluiten met gebed. We zijn allemaal niet meer verbonden met de (soms strenge) kerken die we in onze jeugd hadden, maar we vinden het fijn om er op deze manier toch nog 'iets mee te doen'. En samen zingen is heerlijk! Vooral als er een paar mannen met zware stemmen meezingen, dan klinkt het geheel direct al een stuk beter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We zijn op vakantie wel eens mee gewesst naar een grotere bijeenkomst van onze geloofsgenoten. Dit was in het scandinavium in Zweden. Er waren ruim 12.000 mensen. We zongen ieder in onze eigen taal, maar op dezelfde melodie. Je hebt geen idee hoe verenigd dat je je voelt op zo`n moment.

  BeantwoordenVerwijderen