Pagina's

vrijdag 31 maart 2017

Week van het G€LD :)! en katoenen tasjes voor kinderen

Over het volgen van mijn blog; ik krijg daar veel vragen over: Dit is mogelijk door rechtsbovenin je e-mailadres in te vullen (let op: het bericht dat ik een nieuwe blog online heb staan kan gerust pas ruim een dag later in je mailbox verschijnen) of door eronder te klikken op 'volgen' (hiervoor heb je een gmail-adres nodig). Ik krijg veel de vraag of ik een Facebook-groep wil gaan maken. Ik heb alleen best veel momenteel, dus het ligt heel even te wachten, sorry.
Ik ben blij dat ik zoveel mensen kan inspireren en het contact middels de reacties of e-mail vind ik superleuk. Ik moet echter oppassen dat juist dàt me niet teveel tijd gaat kosten. Het kost me vaak ongeveer een dagdeel om ieder van een antwoord te voorzien. Zodoende ben ik aan het nadenken over een systeem hiervoor dat voor mij goed werkt naast ons gezin en de drukte daaromheen. Mocht je ideeën hebben; welkom! En weet in ieder geval dat ik alle reacties en e-mails lees, maar soms ligt het beantwoorden gewoon even te wachten...

Op vrijdag zijn jullie een weekoverzicht van me gewend, maar dit lukte niet, omdat ik de bonnen nog moet invoeren in het nieuwe Excel-document. Deze was nog niet klaar bij het schrijven van de blog, dus beloofd; volgende week een overzicht van week 13 en 14 in één!

Over de Week van het Geld: Tegenwoordig heb je overal dagen en weken van. En uiteraard zijn een heel aantal nogal commercieel, ssttt mag je niet zeggen, maar vast wel op een budget-blog als deze...

Typ in bij Google 'dag van de ....' en er verschijnt een hele lijst met ideeën. Dag van de mobiliteit, dag van de arbeid, dag van de zorg, dag van de bouw, dag van de literatuur en nog vééél meer... Hetzelfde met 'week van de...' Week van de zorg, week van de lentekriebels, week van de krant, week van de poezie, week van de techniek, enz, enz.

Deze week (27 t/m 31 maart) was het de 'Week van het geld'. Nou, vooruit, even kort wat dingen erover:

Op de website staan allerhande tips, ideeën en activiteiten rondom dit thema. Van tips over de hoeveelheid zakgeld, tot een zakgeldcontract en van thema's voor het onderwijs (primair, voortgezet, enz.) tot activiteiten die je thuis op kunt pakken.

Echt heel leuk om hier eens een kijkje te nemen en ideeën op te doen als je kinderen hebt in de basisschoolleeftijd. Ik heb even wat rondgekeken, maar onze kids zijn te klein voor de activiteiten en het is niet op ouders met kleine kinderen gericht. Fijn in ieder geval dat er aandacht aan wordt besteed.

Wel jammer dat er aan de ene kant getrokken wordt aan het kind om te kopen. In het programma 'Waarom we blijven kopen' zie je allerhande technieken die gebruikt zijn/worden om van kinderen kleine consumenten te maken. TV, kinderhelden, verpakkingen, alles werkt mee... Gelukkig hier geen pakjes en zakjes met Dora, Spongebob, Samson en Gert en weet ik niet wat nog meer. Zelfs Woezel en Pip en Suske en Wiske appeltjes laat ik liggen.

Niet omdat ik appels niet gezond vind, maar dan heb je weer zo'n plastic tas. Christilène heeft weinig met al die verschillende dingen, maar zelf boodschappen doen vindt ze superleuk en ze voelt zich dan een hele dame ;). Vandaar dat ik even 2 tasjes maakte van een nieuwe lap stof die ik nog had liggen: 1 met Woezel en Pip en 1 met Nijntje.

Beoordeel zelf: Zijn ze niet schattig? Ideaal voor mandarijnen, appels, bananen, bolletjes, maar uiteraard ook handig voor speelgoed, bijv. grote houten kralen, klei-spulletjes, enz. Ik wil ze ook nog gaan maken met hengseltjes voor bijvoorbeeld poëziealbum, gymspulletjes (echt kleuterformaatje, dan hebben ze vaak alleen nog schoentjes), als pyjamazak-enz. Lijkt me erg leuk om te maken voor een kinderfeestje als cadeautje of als activiteit tijdens het feestje, als kraamcadeautje, enz. Hmm, eens even brainstormen nog. Ze zijn zo'n 22x27 cm en wasbaar op 40 graden.
Mocht je interesse hebben, stuur gerust een mail (adjemusic@gmail.com). Voor een tasje als hieronder vraag ik 2,75 en 2 stuks voor 5 euro.



En dan hieronder nog wat foto's van (bijna) gratis genieten de achterliggende week:

Vorig jaar haakte ik een baret voor mezelf en ik begon met een baretje voor Christilène van het restje. Ajj, haakkatoen op :(... Gedurende enkele weken steeds weer gekeken bij Action, maar de juiste (lichtgrijze) kleur kwam niet terug... Toen ik van de week bij Action kwam; tadaaaa; precies 1 bolletje lag er :)... Nog steeds kostte het 89 cent. Bij m'n budget in natuurlijk, die heb ik nergens begroot, dus tsja ;)...


Tsja, zo istie echt nog niet af ;)... Nog even doorhaken binnenkort...

 Zondagavond (met jas aan) buiten eten in de laatste zonnestralen :).  

Uiteraard onze vaste maaltijd: Afgebakken broodjes, verse jus, gekookte eieren (en nog extra brood, maar staat niet op de foto zie ik nu)

Maandagavond even met de bakfiets boodschappen gedaan, omdat Peter nog niet thuis was uit het werk. Heeeeerlijk wat een lekker weer :)... En jawel; we trokken weer bekijks. Een buitenlands echtpaar dat geen Nederlands en nauwelijks Engels sprak, vroeg in hun beste Engels hoe duur m'n fiets was geweest. Na wat handen- en voetentaal heb ik op de mobiele rekenmachine van meneer het bedrag ingetoetst ;)... Leuk, zulke dingen :). De fiets ging nog even op de foto en we vervolgden onze weg...

Kijk; grote zus ontfermt zich over haar kleine broertje, ahhh schatjes ;)...

En dinsdag was het zulk heerlijk weer, maar ik wilde nog een stapel naaiwerk wegwerken, dussss: Verlengsnoer naar buiten, machine en spullen naar buiten en naaien maar... Ik zal volgende week even laten zien wat ik heb gemaakt :)...


Ondertussen maakte Christilène haar bakkerij in orde. Het idee is: Een restant van een laminaatplank vol zetten met vormpjes gevuld met zand en die neerleggen op de deksel van de schelp, zelf erin gaan zitten en 'verkopen' aan ieder hier in huis. En wij maar smullen :)... 1 voordeel: Je wordt er niet dik van... Dus voor degene die interesse heeft; neem je portemonnee maar mee en welkom voor een bakje koffie met een 'zandtaartje'... 

En gistermiddag had ik geluk! Ik stond met een buurvrouw te kletsen en toen ik vertelde dat ik 's avonds naar de Lidl zou gaan voor tuinkers (dankzij een tip op m'n blog; dank!) realiseerde haar dochter zich dat ze dat in haar kerstpakket had gehad. Meteen ging haar moeder kijken. 'Hier, neem maar gerust mee, wij houden er niet zo van, dus dan ligt het hier maar...' Tadaaaa, lekker zaaien vandaag, want Christilène krijgt een vriendinnetje, dus ik heb een stapel eierdopjes en we gaan het eens proberen... 

Heerlijk in de Lente!

Woensdagavond volgde ik een superleuke broodbakworkshop; ik ga ermee oefenen! Nu ben ik nog op zoek naar een goedkope broodbakmachine (alleen voor het kneden, dus als hij verder supersimpel, oud, bijna kapot, o.i.d. is - geen probleem). Heeft iemand er toevallig nog 1 staan voor weinig? Of weet je iemand die er 1 heeft en niet gebruikt? Ik ben zelf fysiek niet sterk genoeg om 20-30 minuten brood te kneden, dus de tip van een broodbakmachine was een supergoede. Mail gerust als je iets weet: adjemusic@gmail.com (Update: Ik heb inmiddels 2 broodbakmachines vanmiddag mogen ophalen, dank!)

Voor ieder: Een goed weekend, hopelijk wordt het weer zulk heerlijk weer als gisteren!!

13 opmerkingen:

  1. Die katoenen zakjes zijn geweldig!
    Een BBM heb ik niet.Op Marktplaats even kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer zo'n leuk blog van je! Door jou ben ik geinspireerd geraakt en doe ik sinds 2 weken de 70 euro challenge (per week). Ik kom van de 120 euro p.wk af, dus ik vind dit al een hele uitdaging voor een gezin van twee volwassenen en 2 kids (5 en 3 jaar). En tot nu toe ook iedere week onvoorziene kosten, zoals lekke band etc wat ik ervan wilde betalen. Dan wordt het toch wel puzzelen. Maar leuk om te doen! Groetjes Stephanie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het altijd weer leuk dat buitenlandse bezoekers onze fietsgewoontes zo interessant vinden : )

    Ik hoop ook op mooi weer dit weekend!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja leuk hè? Die mensen hadden 2 kleine kids waaronder 1 kindje op de fiets en 1 baby in de wandelwagen. Ze mogen natuurlijk pas vrij laat in een gewoon stoeltje, maar in een bakfiets kunnen ze al meteen mee ;). Leek hen waarschijnlijk ideaal :)...

      Verwijderen
  4. Ik kan ook niet lang deeg kneden. Karien van het blog ''dagelijks leven bij de Achterbergen'' heeft goede brooddeeg recepten op haar blog staan van brooddeeg dat je niet hoeft te kneden.Ideaal vond ik dat en het werkt prima en is lekker brood.Je kunt het recept naar eigen wens en ervaring aanpassen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die blog kende ik nog niet, dank voor de tip! Ik heb er inderdaad eerder van gehoord, ik ga dat ook eens proberen, dank!

      Verwijderen
  5. Ik volg je ook, maar niet via de link. Op mijn blog heb ik een lijst met blogs staan, die ik leuk vind. Als er een nieuwe bericht wordt geplaatst op 1 van die blogs, komt dat boven in de lijst te staan. Zo zie ik het direct als jij of 1 van de andere bloggers weer iets te melden heeft.
    Leuk, die zakjes die je gemaakt hebt. En succes bij het zoeken van een bbm.
    Fijn, zonnig weekend gewenst!
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Anja, Ik kende je blog nog niet. Leuk dat je ook meeleest :)! Ik heb even bij je geneusd; leuke blog! Jij ook een fijn weekend!

      Verwijderen
  6. Ik zal je binnenkort ff mailen ;-) Maar om.brood te bakken heb je echt geen bbm nodig... ik heb ook wel een recept voor je ;) scheelt weer geld en stroom enzo ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal goed, ik zie de mail wel verschijnen, ik ben benieuwd :). Een bbm heb ik al voor 0 euro gekregen. Nu de stroom nog ;)...

      Verwijderen
  7. Leuk dat je de brood bak cursus hebt gedaan.
    Het bakken geeft zo heerlijke geur in huis.
    Zal best goed komen ,het is ook heel gezond.
    De tasjes zijn heel schattig .
    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen