Pagina's

woensdag 10 mei 2017

Kinderverjaardag 4 jaar low budget - deel 1

Zoals ik gisteren al schreef was Christilène maandag jarig. Wat wordt ze ongelofelijk groot zeg! Zolang als ik m'n zwangerschap vond duren, zo snel vliegt de tijd nu... Lees hieronder het eerste deel over haar verjaardag waaronder het versieren van de stoel (zonder ballonnen ;))...



Vandaar dat ik de afgelopen weken even de tanden op elkaar zette en hard werkte... Het Twisterspel moest af, kamer glad, buiten beetje vegen, cadeautjes ingepakt, enz...

Kijk dan; ik hield 12 cm over van de Ikea-klos (had ik gekregen) die ik gebruikte als spoeldraad voor het hele Twisterspel :). Precies genoeg dus :)...

De cadeautjes pakte ik in met allerlei leuks wat ik nog had liggen. Bruin papier (wat als vulmateriaal in dozen erbij wordt gedaan. Dit krijg ik altijd van m'n moeder die het weer doorgeeft, zodat ik het kan gebruiken voor in de bestellingen van de webwinkel. Ik kon het nu ideaal gebruiken voor even inpakken en doe het straks alsnog in de bestellingen, goed gebruikt dus :)), lint in blauw/wit/rose en kunstbloemen. M'n schoonzus is nogal creatief en had recent haar cadeautjes voor ons hiermee ingepakt. Ik bewaarde het hele spul en het kwam goed van pas:




Morgen vertel ik even wat er allemaal in zat, maar na het inpakken plakte ik de bloemen nog op haar versierde stoel (ik had er al kant en lint op geplakt - gewoon 1 plakbandje, helemaal rondwikkelen, nog 1 plakbandje en klaar; bloemen erbij en erna weer alles eraf halen en het is weer bruikbaar voor de volgende keer)



Het leuke is: Tot vorig jaar hadden we altijd royaal ballonnen ophangen, maar nadat ik me erin verdiept heb, kwam ik tot de conclusie dat het niet al te best is voor het milieu :(. Oplaten buiten brengt risico's voor dieren met zich mee, maar ook is het natuurlijk allemaal (onnodig) afval. Dit geldt overigens ook voor 'biologisch afbreekbare' ballonnen :(... Vandaar dat we dit een mooie oplossing vinden, nl. herbruikbare slingers of van afvalmateriaal. En; oordeel zelf: Het kan er toch ook leuk uit zien zonder ballonnen :)?  

Vrijdag zijn de dakbalken voor de schuur gebracht, zaterdagmorgen werd de taart bezorgd die ik had gewonnen, zaterdagmiddag zijn de dakbalken erop gelegd, zaterdagavond heb ik met Christilène en 2 vriendinnetjes nog de laatste boodschappen gedaan.




Alweer een poos geleden kocht ik voorbedrukte stof bij Action met vlaggetjes. Ik maakte deze slinger 2x zo lang door evenveel vlaggen uit witte stof te knippen, de applicaties hierop te naaien en ieder gekleurd vlaggetje aan 1 kant te voorzien van een witte. Deze zette ik om en om aan een lang lint (langer dan het meegeleverde lint en zo ontstond er een lijn van een meter of 6.


Christilène knutselde en stickerde met m'n broertje nog een papieren vlaggenlijn die m'n moeder nog had. We misten nog 1 ding: Een cijfer voor het raam. Nu weet ik dat je die opblaasbare cijfers hebt voor maar rond de 1,50, alleen dan ligt het weer in je kast totdat de volgende jarig is (of probeer je er 1 te lenen via de weggeefhoek ofzo). Vandaar dat ik besloot om iets anders te doen... We knutselden samen van oud papier uit de papierbak (!!) een 4 die voor het raam kon hangen... A-pe-trots was ze op haar 'vlaggen-vier'...


's Morgens perste ik wat sinaasappels (ik had er nog 6) en zo hadden we meteen een feestelijk gevoel... We zongen bij haar bed, pakten cadeautjes uit en ik maakte vast het beslag voor de pannenkoeken voor 's middags.

Voor haar vriendjes en vriendinnetjes die op haar feestje zouden komen, maakte ik een klein pakketje. Gewoon uit m'n voorraad: Voor ieder een appel en dan met een banaan of sinaasappel. Ik had ooit trakteerboekjes gekocht bij Kruidvat met 50% korting (16 miniboekjes voor 1,50 in een pakje). Bij uitpakken zag ik echter pas dat het vrijwel dezelfde boekjes zijn alleen een andere kaft. Nougoed, geeft niet, leuk om nog eens uit te delen.


In cellofaan, stukje cadeaulint, gekleurd rondje en een kunstbloemetje eraan; klaar!



Peter ging nog bij de Hema een extra vlaai halen voor 5 euro (ik had een bon voor m'n verjaardag gekregen, dus die heeft hij ervoor gebruikt; laat ik buiten m'n budget vallen).


Ik zette de bordjes met spikkels, hagelslag en vlokken vast klaar, want ik had iets anders bedacht dan cake versieren. Mijn ervaring met kleinere kids is dat ze een stuk cake al snel te groot vinden om op te eten, enthousiast beginnen, maar het erna niet op kunnen. Vandaar dat ik bedacht om soesjes doormidden te snijden en te dopen in lekkers :).

Gewoon laten ontdooien in de koelkast, scherp mes en klaar:

Mmm, het was erg lekker! Gewoon uit de voorraadkast gepakt: Melkhagelslag, puur hagelslag, spikkels en melkvlokken. Het is natuurlijk niet al te gezond, maar op een verjaardag mag het best een keer vind ik. 

Hoe het feest verder ging, vertel ik morgen even in een blog. Wow, het is echt een lange blog geworden ;)... 


Hebben jullie ook weleens zelf slingers en/of versieringen gemaakt? Organiseren jullie je (low budget of niet) kinderfeestje zelf of laat je het doen door anderen?

Overigens; gisteren tikte m'n bezoekersaantal over de 200.000 heen, ongelofelijk zeg, het gaat hard, nog maar ruim 4 maanden actief aan het bloggen. Dank jullie wel voor je bezoekjes, reacties, mailtjes, berichtjes via Facebook, enz. Ik vind het superleuk om te bloggen en hoop dat ik jullie kan blijven inspireren!

26 opmerkingen:

  1. Heel leuk gedaan! Nog van harte gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik I.p.v. balonnen mooi gekleurde lampions die na de verjaardag altijd weer voorzichtig in elkaar worden gevouwen en opgeborgen tot de volgende verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ooit met de kinderen van een stuk karton een racebaan gemaakt. Daarop stonden chocoladeauto's om uit te delen in de klas.(afgeprijsd na sinterklaas).
    Bij thuiskomst hebben we de racebaan verdeeld in stukjes en hebben er een spel van gemaakt met lego. Bij 1 gooien voorwieltjes pakken, bij 2 achterwieltjes pakken ect.
    Als het auto'tje klaar was verder gooien met de dobbelsteen tot de winnaar aan het eind van de racebaan was. Verder allemaal racespelletjes buiten met de skelter. Leuk goedkoop feestje en het viel zeer in de smaak bij jonge jochies.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Creabea; ik hoor het al :)... Leukleuk, wie weet ooit nog eens voor Jochanan ;)...

      Verwijderen
  4. Leuk gedaan die vlaggenlijn en de soesjes trouwens😀
    Ziet er allemaal erg gezellig uit bij jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. vroeger wel de kinderfeestjes thuis gedaan, bij de kleuters, maar daarna niet meer. Ze willen meer, maken meer herrie en meer zooi. We doen daarom een sportieve activiteit: bowlen, skieen, prutrace dat soort dingen. Nog 1x en dan sluiten we de kinderfeestjes af, met een knaller: het slaapfeestje. Exclusief voorbehouden voor groep 8.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hoor ik vaker ja. Ik ben benieuwd; we gaan het meemaken ;)... Oja, zo'n slaapfeestje :)... kBen benieuwd wat we hier allemaal nog mogen gaan beleven met de kids...

      Verwijderen
  6. Wat een idee zeg, die soesjes! Je bent weer erg creatief bezig geweest, heel knap!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Erg leuk Adrianne, hoe verzin je dat toch allemaal?

    Tienduizend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ajj, dat weet ik eigenlijk zelf ook niet... De ideeën ontstaan vaak ter plekke, zomaar spontaan en soms word ik gek van mezelf ;)... Haha, veel te veel ideeën voor te weinig tijd zegmaar...

      Verwijderen
  8. Gefeliciteerd nog met jullie dochter en wat leuk de tractatie thuis en wat je mee geeft. Ben benieuwd hoe ze het kado vond.

    gr Henriette
    www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die soesjes zijn echt een top idee. Wat ik zelf doe, of eigenlijk niet, is het weglaten van het uitdeelpakketje. De kinderen krijgen een leuke middag en wat lekkers, waarom zouden ze dan nog iets mee krijgen bedacht ik me. En daar heb ik een goed gevoel bij en geen kind die er om vraagt (niet bij haar 4e en 5e verjaardag in ieder geval)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. kHeb er om eerlijk te zijn over na zitten denken of ik het wel of niet moest doen. Vandaar iets gezonds gedaan i.p.v. een snoeptas... Maar: Ik begrijp je punt echt heel goed!

      Verwijderen
  10. Ik heb altijd huis-kinderfeestjes gegeven. Van koekhappen en taart versieren, via Bioscoop spelen(uitnodigingen in de vorm van filmkaartjes en de ramen verduisteren met vuilniszakken en popcorn in de pauze) tot de tienerdisco met gliterbal en vreselijke mzuziek.
    Ondertussen gaven andere kinderen bowlinguitjes, gingen naar de echte bioscoop,hadden zwemfeestjes of aten bij McDonalds. Heel lang voelde ik me een beetje suf en schuldig.
    Tot er steeds meer kinderen juist bij ons wilden komen met de verjaardagen want "bij jullie is het écht leuk".
    Jouw ideetjes spreken me erg aan omdat ze zo lijken op hoe ik het deed. Zelfs de zelfgemaakte stoffen slinger heb ik...gewoon, van restjes van de kinderkleding die ik maakte.Ik kom morgen even lezen hoe het gegaan is.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed bezig Greet! Klinkt goed allemaal :), ik heb weer wat inspiratie opgedaan ;), bedankt!

      Verwijderen
  11. Even aan het teruglezen en leuke ideeën aan het opdoen ;) die soesjes zijn wel echt heel geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Simpel hè :)... En stiekem heb ik zelf geproefd; het smaakte ook lekker :)...

      Verwijderen
  12. wat een mega leuk budget vriendelijk idee van die soesjes. volgende maand wordt mijn dochter 2jaar en ga je ideetje pikken. ik ben heerlijk positief geïnspireerd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat ik je kan inspireren en een fijn feestje met je dochtertje! Je kunt de spikkels ook weglaten als je die niet in huis hebt (die zijn best prijzig in zo'n klein inimini potje :(... Zelf had ik het nog in huis, want ik kreeg van iemand een bakje die zelf een kilo had gekocht bij de groothandel...)

      Verwijderen
  13. Wat een leuk en inspirerend blog heb je. Via een vriendin-blogger die meedoet aan de no spend challenge, kom ik bij jouw blog uit. Ik blog zelf ook alweer een paar jaar. Een héél leuk idee van de soesjes. Die ga ik gebruiken voor mijn dochter's verjaardag a.s woensdag. Ze wordt al 14, maar dit is altijd leuk.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Marijke, Welkom op m'n blog :)! Ik kende jouw blog ook nog niet, leuk, ik ga eens neuzen, dankjewel! En gefeliciteerd nog met je dochters verjaardag :)!

      Verwijderen