Pagina's

dinsdag 28 november 2017

Recept - wrap met kip en salade

Gisteren beloofde ik vandaag deel 2 van baby en 2ehands. Ik doe echter een poging om iets te regelen omtrent wasbare luiers... De blog staat dus klaar, maar wordt even later vervolgd :)...

Vandaag een leuk recept wat manlief tegenkwam op Keukenliefde. Dat gaat dan als volgt: Onze lekkerbek ziet iets waar hij wel zin in heeft, tagt mij op Facebook eronder en ik kaats terug 'prima, maak maar een keer...' Waarna hij weer reageert 'als jij zorgt voor de ingrediënten...' Nou, vooruit dan maar een keer... Het is geen low-budget-recept maar voor een keer kan het een keer ;)... En vergeet vooral niet om je low-budget-wrap-recept onder dit bericht met ons te delen...

Iets heb ik het aangepast. Cheddar heb ik niet gebruikt, maar gewoon jong belegen kaas. Ook gebruikte ik geen zelfgemaakte honingmosterdsaus maar kant en klare saus... Oja en geen sla-blaadjes maar een zakje eikenbladsla met 35% korting :)...

Klik dus hier voor het recept, hieronder plaats ik alleen de foto's die wij maakten:

Komkommer en tomaat in plakjes (het beertje moest erbij van Christilène ;))

En zo ziet dat er dan uit :)... 

Mmm, lekker! Persoonlijk zou ik een volgende keer de kip in smallere reepjes snijden, wellicht een tip voor jullie:

En de gebakken ontbijtspek:

Uien in ringen: 

De kaas:

Sla met ietsje van de honingmosterdsaus:

Wraps:

Tomaat-plakjes:

Vullen:

Eet smakelijk!

Het smaakte heerlijk! Met dank aan Keukenliefde dus voor het recept, foto's en variaties zijn van Peter :)...

Voor Jochanan moesten we iets anders bedenken, die kon het echt niet eten, hij heeft tomaat zitten eten en uiteindelijk hebben we hem iets anders gegeven, want het werd echt niks ;)... Voor Christilène moet ik ook een iets dunnere wrap maken de volgende keer, het was een beetje groot voor zo'n klein mondje... 

Wat is jouw favoriete wrap-recept? Heb je ook een low-budget-wrap-recept?

18 opmerkingen:

  1. Wraps zijn ideaal! Dit ziet er heel lekker uit. Leuk om het zo op tafel te zetten zodat iedereen het zelf kan beleggen.
    Ik heb niet één favo gerecht, meerdere: eentje met geroosterde kikkererwten en avocado en eentje met zongedroogde tomaten en spinazie en mozzarella.
    Tortilla’s maak ik tegenwoordig zelf. Van alleen bloem of van bloem en maïsmeel. http://anitasdagboek.blogspot.nl/2016/11/recept-tortilla-lasagne.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als er wat chili over is bewaar ik dat voor de wraps.
    Extra kidney bonen erdoor. Ijsbergsla op de wraps, bonenprutje er over, repen paprika en reepjes komkommer, kaasraspen en een klodder crème fraiche. Klaar is Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maak altijd voor twee keer chili con carne. Dit maak ik zonder pakje en met gedroogde bonen.
      Het tweede portie vries ik in en gebruik ik (meestal) voor wraps. Vulling in de wraps en in een ovenschaal, rest van de chili eroverheen en bestrooien met kaas. Daarna in de oven. De wraps maak ik ook zelf.
      Verder staat in boek 1 of 2 van Karin Luiten een lekker wrap recept, zelfde principe andere vulling.
      Maak je ook weleens iets van andere foodblogs ?
      Ken je bv uit Paulines keuken? Favorietje hier :)
      Zoals gehaktballetjes in tomatensaus uit de oven. Maak ik hier met pasta en 1,5 blikje tomatensaus.
      Groetjes Siger

      Verwijderen
    2. En het andere halve blikje tomatenblokjes vries ik in een bakje in

      Verwijderen
    3. Grappig! Dat doe ik ook met de borlotti bonen uit onze moestuin. Leuk om te horen dat er meer mensen zijn die dat doen.. en het is zó lekker! En Pauline is zeker een aanrader :-)

      Verwijderen
    4. Nee paulines keuken kende ik nog niet. Met een blik geworpen en begon al gelijk te watertanden bij de zoete aardappel soep.
      Zij had het ook over koken met van Boven. En laat dat nu net mijn lievelings kok zijn!
      Bedankt voor de tip.

      Verwijderen
  3. Ik maak de wraps ook zelf en enchiladas zijn de meestje jonge kindjes dol op :-) zelf eten we die met ringetjes pepertjes enzo lekker pittig

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik maak de wrap tortilla's ook soms zelf.helemaal spot goedkoop

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij vullen meestal met uien, paprika, kidneybonen en mais in tomatensaus. Dat kruid ik met zelfgemaakte mexicaanse kruiden. De wraps maak ik ook zelf, goedkoper maar vooral lekkerder, die uit de winkel smaken wat zurig vind ik.
    Soms eten we ze ook met gehakt, spinzie en mais in tomatensaus. En uiteraard gaat er altijd een beetje kaas overheen. Voorheen ook wel sla, maar daar bleef dan regelmatig een restje van liggen dus dat doen we alleen in de zomer als het wel opkomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij hebben de laatste keer de wraps ook zelf gemaakt. De vulling maak ik altijd met rul gehakt, een zakje taco kruiden erdoor en een blikje tomaten puree, een blikje mais en een rode paprika. Verder ijsbergsla en geraspte kaas. Mmmm, ze zijn er hier dol op!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik beleg de wraps soms met kruidenkaas en een sneetje of 2 kipfilet ipv een boterham. is ook eens lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wrap bestrijken met roomkaas, de helft van de wrap met gerookte zalm beleggen, de andere helft met sla of spinazie en hierop schijfjes avocado...heerlijk!!WMT

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bedankt voor t delen van dit recept! Vanavond gemaakt en we vonden het allemaal heerlijk. Dochter van 1,5 at twee losse wraps, een paar kipreepjes, stukjes komkommer, stukjes tomaat en 'kaassie' en 'wossie' zomaar op haar bord viel ook goed in de smaak. Voor herhaling vatbaar dus en echt lekkerder dan bij de Mac!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. gehaktwrap met spitskool een receptje van ah .nl
    was erg lekker en een keer iets anders met kool

    BeantwoordenVerwijderen
  11. We gebruiken altijd volkoren wraps. Deze koop ik gewoon, ben te lui om ze zelf te maken. Als vulling gebruiken wij (krokante) kip in reepjes, tomaat, komkommer, paprika, ijsbergsla, augurk en soms radijs en/of avocado. Sausje maak ik van Griekse yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en (gedroogde) dille, een soort tzatziki.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zomers gebruik ik geen wraps maar doe ik de vulling in een blad ijsbergsla. Is ook erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik had nog kipkrokantschnitzels in de vriezer liggen dus gisteren gelijk deze wraps gegeten....we hebben er van gesmuld met zn allen!!Echt een blijvertje dus;-)
    Groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Tortilla taart gehakt bakken met uien en 3 kleuren paprika s pot salsa dip er door. Wraps besmeren met roomkaas met kruiden. Nu kan je de wraps gaan opstapelen met steeds een laagje gehakt mengsel er tussen en wat geraspte kaas. O ja je gebruikt hiervoor een ronde taartvorm. Even in de oven echt altijd een succes

    BeantwoordenVerwijderen