Pagina's

donderdag 9 november 2017

Mijlpaal...

Waarom ben ik begonnen met bloggen?
Het was een stok achter de deur bij de start van m'n nieuwe uitdaging voor 2017, nl. leven van 50 euro per week met ons gezin...

Mijn doel was om anderen te inspireren. Het leek me leuk om eind van het jaar 1000 pageviews te hebben, zodat ik niet alleen voor mezelf zou schrijven. 

Al snel bleek dat ik in januari al ruim 4.000 pageviews had en dat groeide iedere maand (met een dip in de zomervakantie) tot afgelopen oktober een ruime 175.000 pageviews! 

Die 1000 passeerde ik dus begin januari, de 10.000 in februari, de 100.000 in april en gisteren dus 1.000.000 pageviews!! Huh? In ruim 10 maanden tijd meer dan een miljoen pageviews?! Ik ben er nog steeds beduusd van... 

Bijna 250 volgers op m'n blog, ruim 1500 likes op Facebook, ruim 1700 volgers op Facebook en per week bereik ik middels m'n FB-pagina nu zo'n 25.000 mensen... 

Hoe kan dit? Er zijn al tig bespaarblogs, veel blogs met persoonlijke (budget)verhalen, enz, enz. 

Misschien komt het doordat steeds meer mensen horen over m'n blog. Ik heb inmiddels al diverse interviews gegeven en vind het leuk om anderen hierdoor te inspireren. Ook bekenden die nog niet wisten dat ik een blog had en zich ervoor interesseren lezen vanaf dat moment mee, enz. 
Op de dag of dagen na het interview merk ik niet veel verschil in pageviews, dus het is niet zo dat de mensen alleen via kranten op m'n blog terecht komen. 

Ook via Facebook komen mensen op m'n blog terecht. Of via anderen die een blog van mij hebben gedeeld of gelezen. Of via een lezing. Of via ..........? Tsja, noem maar op... 

Maargoed, wat nu dan? Nou, niks eigenlijk ;). Ik vond het leuk om een keer te melden en vanaf nu vermoei ik niemand meer met pageviews, omdat het me eigenlijk weinig interesseert ;)... Het maakt me niet uit of er veel of weinig mensen komen. Ik heb geen commercieel of ander belang bij een grote hoeveelheid bloglezers. Ik vind het wél leuk om anderen te inspireren en ik vind het van me af tetteren geweldig om te doen ;)... Het zal niemand verbazen (als je al langere tijd meeleest) dat ik een geweldige kwebbel ben en zo heb ik dus mooi ruimte om te kwebbelen schrijven...

Zijn er dingen waar ik tegenaan loop qua bloggen? Ja, met name de tijd. Althans, het gebrek daaraan. Ik krijg dagelijks reacties, mailtjes, chatberichten op Facebook, aanvragen, enz. waar ik niet op kan reageren, omdat het teveel is. Een berichtje zakt al snel naar plaats zoveel waarna ik er niet meer aan toekom. Ik heb meerdere keren tot vroeg in de morgen mails en chats zitten beantwoorden met persoonlijke vragen, maar het lukt me gewoon niet meer. Dat vind ik echt hét nadeel van de grootte van m'n blog nu. Ik zou het liefst op iedere vraag/iedere reactie reageren. Gewoon, omdat ik het leuk vind om contact te hebben met jullie als lezers. Ik lees wel alles, maar reageren kost teveel tijd, dus om die reden blijft een deel onbeantwoord...
Daarnaast vind ik het soms best lastig wanneer mensen lelijk doen. Ik krijg soms nare reacties, vervelende toontjes, jaloerse berichten en e-mailtjes die ik na een paar regels lezen meteen delete. 
Op geen enkele manier wil ik iemand kwetsen, is nooit m'n intentie geweest. Haal uit m'n blog waar je wél iets mee kunt (i.p.v. afgeven op wat je niks vindt). Zelf sta ik positief in het leven en voel me dankbaar voor wat ik wél heb.

Voor nu ga ik lekker verder met waar ik gebleven was: Bloggen ;)...

Zoals ik in deze eerdere blog aangaf, ga ik vanaf nu af en toe een (affiliate) link plaatsen van bol.com om zo mijn tijd in een paar euro per maand 'betaald' te zien. Ook ben ik bezig met m'n blog wat te updaten. Rechtsbovenin staan nu de links naar zowel mijn Marktplaats-shop als ook naar bol.com (van iedere bestelling die gedaan wordt middels die link krijg ik dus een klein percentage, wat mij weer helpt met extra sparen :)). Ik heb nog wat meer plannen, nl. meer pagina's maken met daarin een verzameling links naar bijv. m'n recepten, m'n recycleer-projecten, enz. Dat kost echter tijd... Om die reden lukt het me ook nog niet om echt even Pinterest op te starten. Ik ben al begonnen (en te volgen via Aad Actief), maar er staat nog droevig weinig op...

Ook liggen er nog wat aanvragen voor een interview, een lezing, een workshop en wat blog-ideeën die ik nog uit moet werken... Kortom; genoeg te doen...

Recent kreeg ik de vraag of ik ook weleens 'nee' zeg... Ja, ik zeg ook weleens 'nee'. Of ik zeg niet meteen 'ja', maar vraag om 'meer informatie', omdat ik eerst wil weten waar ik ja op zeg... Ik ben inmiddels door 3 TV-programma's benaderd, waarvan ik 1 meteen heb afgezegd en 2 heb gevraagd om 'meer informatie'. Nooit meer iets van gehoord, dus wie weet komt het nog...

En iemand zei: Is vloggen niks voor je? Nou, nee, ook niet... Ik vind bloggen leuk, interviews zijn prima te doen, maar diep in m'n hart vind ik draaiende camera's maar niks... Lezing geven, workshop houden, allemaal prima, maar camera's heb ik weinig mee... Als je zelf filmpjes maakt, kun je natuurlijk zelf kijken hoe je het maakt, wat je er wel/niet in zet, enz. En dat kost dan weer veel tijd. Maar als anderen je filmen, ben je afhankelijk van hun interpretatie en van een dag filmen blijven er dan een paar minuten zendtijd over... Van tevoren is kijken vaak niet mogelijk, terwijl ik m'n interview-teksten wel vooraf kan lezen... Kortom, voor mij nog teveel nadelen om enthousiast 'JA!' te roepen als ik benaderd word door die dingen ;)...

Je weet hoe dat gaat; wat niet is, kan nog komen :P... Misschien ga ik eind dit jaar wel een nieuwe challenge met mezelf aan ;)...

Wat is jouw mijlpaal? Mag werkelijk àlles zijn ;)... Budget, bloggen, noem maar op...

18 opmerkingen:

 1. Ga alsjeblieft niet vloggen! Niks tegen jou als vlogger of vloggers ih algemeen, maar nu is t net als n goed boek even lekker lezen. Bij een vlog is dat "gevoel" weg. Persoonlijk vind ik letters veel fijner. Terwijl ik toch echt graag tv kijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou ook niet van vlogs, lees liever een blogpost. Daar kun je even snel doorheen scannen om te kijken of het wat is, bij een vlog moet je het helemaal uitzitten en dan vind ik er vaak niks aan of te lang. Die kijk ik nooit meer bij een blogger en als het te vaak is haak ik helemaal af bij dat blog.
  Ik lees je blog heel graag dus ga zo door. ;)

  Qua bespaartips kan ik niet veel meer leren, het gaat me dus gewoon om jouw blog an sich wat ik leuk vind en je schrijfwijze.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bloggen kost veel tijd. Je mag er aan verdienen. Dat gunnen mensen jou best. Ook al hou jij niet van advertenties, dat maakt niet uit. Het is mede de gunfactor.
  Ik vind het moedig dat je zo open blogt. Succes er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat ken ik nog wel uit mijn spaarcentjetijd (mijn vorige blog). Ik had daar heel veel bezoekers en ook heel veel media-verzoeken en mails.
  Uiteindelijk heb ik dat allemaal afgekapt, het werd me teveel. Het leek wel alsof iedereen iets van me wilde en precies wat je zegt als je meer info vraagt, hoor je vaak nooit meer iets. Het gaat me om de pret van het schrijven. Nu blog ik weer met plezier (voor die paar lezers die zijn overgebleven 😊).
  En die nare reacties. Ja dat hoort er helaas bij. Moet wel zeggen dat ik er sinds mijn overstap naar Wordpress minder last van heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn mijlpaal was het beginnen van bloggen. Ik moest eerst over een drempel heenstappen voordat ik mijn verhaal durfde te delen. Nu bijna een jaar verder heb ik er absoluut geen spijt van, ik haal ontzettend veel voldoening uit het bloggen. Ik lees jouw blogs ook erg graag, dus ik hoop dat je nog lang door mag gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige bezoekersaantallen! Leuk om zoveel mensen te mogen inspireren!

  Bloggen kost inderdaad veel tijd. Nu ik bijna uitgerekend ben lukt het me ook niet goed meer om een aantal keer per week te posten. Maar ach, het is een hobby hou ik me dan maar voor. Het moet niet dezelfde druk gaan geven als een betaalde baan. Ik snap heel goed dat je niet alle mails kunt beantwoorden! Als je veel dezelfde vragen krijgt kun je er misschien een keer een blog over schrijven om zo in 1 keer een deel te beantwoorden.

  Ik gebruik ook bol.com advertenties op mn blog. Die leveren niet veel op maar wel genoeg om de hostingkosten van mn blog te dekken. Hartstikke fijn! Zo kost het bloggen me geen geld. Het voordeel bij bol vind ik dat je zelf in de hand hebt waarmee je adverteert. Dat is bij vele andere bedrijven niet zo. Ik wil bijvoorbeeld geen afslankpillen promoten of andere artikelen waar ik niet achter sta.

  Heel veel succes met je blog! Ik hoop dat je er nog lang energie van mag krijgen!
  Groetjes Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb je blog met veel plezier zo nu en dan gelezen. Je inspireert en motiveert, bedankt. Vanaf januari begin ik ook aan een soortgelijke uitdaging. Vijftig euro in de week durf ik nog niet aan, maar wij gaan het met 100 proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Teunie liep daar ook tegenaan, die heeft de comments toen uitgezet. En Valhalla blogt alleen als ze zin heeft (gelukkig is dat heel vaak) en zet af en toe ook de comments uit.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zelf zou ik reacties uitzetten, scheelt lijkt mij veel tijd. Vooral icm een jong gezin...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Logisch hoor, dat het niet altijd lukt om te reageren. Goed van je dat je kritisch kiest.

  Mijn mijlpaal..? De komst van onze lieve dochter :-)
  Verder ben ik niet zo van de mijlpalen, hoewel ik het wel leuk vind om anderen ervan te zien genieten ��

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat zijn mooie mijlpalen die je hebt behaald. Ik ben net (weer) begonnen met bloggen, en kan er alleen maar van dromen haha!
  Maar het is leuk om je te lezen, je hebt een hele prettige schrijfstijl! En je tips zijn erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vlogs hou ik minder van dus ik ben blij dat jij dat niet doet, verder schrijf je leuk en met veel nuttige tips en ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De mijlpaal die ik wil halen is €100.000 sparen voor m’n veertigste en ik lig op koers! Er staat een ruime buffer apart voor noodgevallen, een ander gedeelte is belegd in ‘maatschappelijk verantwoorde/groene’ beleggingen (uiteindelijk voor pensioen) en het grootste deel wil ik gebruiken (met een lage hypotheek erbij) om een fijne flatwoning te kopen. Ik heb geen topsalaris, maar door ultrazuinig te leven en goede keuzes te maken spaar ik ongeveer de helft van mijn inkomen en ga ik de mijlpaal waarschijnlijk halen. Best trots op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil ooit de bijbel van kaft tot kaft lezen, dat zou best een mijlpaal zijn. Ik haak steeds af op geslachtsregisters. Misschien moet ik de ‘bijbel in gewone taal’ proberen, of een audioboekbijbel ofzo, dan kan ik tijdens het wandelen luisteren. Zou dat bestaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat weet ik eigenlijk zo niet. Wellicht kan het je helpen om het Oude en Nieuwe Testament naast elkaar te lezen? Ik heb een Holy Bible waarin een voorzet wordt gegeven voor het lezen van je gehele Bijbel in 2 jaar en ze plannen dan het OT en NT naast elkaar. Ik vind meerdere Bijbelboeken erg pittig met name omdat we op volgorde proberen te lezen aan tafel. Van bijv. Prediker tot en met Ezechiël was het met kids dan best lastig om het te begrijpen. Ik gebruik nu aan tafel de Bijbel met uitleg. We zijn nu bezig met de inleiding van het hoofdstuk Ezechiël. We lezen dan over in welke tijd het geschreven is, door wie, wat de kern is, wat de achtergrond is waartegen het geschreven is, enz. Ik vind het heel verhelderend!

   Ik heb ook eens iemand gehoord die de geslachtsregisters tijdelijk oversloeg om dezelfde reden als jij en erna weer verder ging.

   Succes ermee, Gods zegen voor jou!

   Verwijderen
  2. Beginnend Bijbellezer9 november 2017 om 22:38

   Bedankt voor je reactie! Hoe heet de Bijbel met uitleg die jullie gebruiken? Ik denk dat het inderdaad lastig wordt om alleen de Bijbel op volgorde te lezen zonder uitleg of toelichting. Dat is eigenlijk al gebleken... maar een mijlpaal moet ook niet gemakkelijk zijn natuurlijk, daar mag je best je halve leven over doen.

   Verwijderen
  3. Het is deze: https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=51124&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fbijbel-met-uitleg-blauw-hardcover-middel%2F9200000053034501%2F%3FsuggestionType%3Dtypedsearch&name=Bijbel%20met%20uitleg

   Alleen zonder psalmen. Stuur me gerust een mail wanneer je een voorbeeld wilt van de uitleg. Ik heb misschien ergens nog een brochure ervan met een preview. Laat maar weten!

   Verwijderen